Sledite Sony Slovenia

Več slovenskih fotografov prejelo priznanje na fotografskem natečaju Sony World Photography Awards 2018, najbolj raznolikem fotonatečaju na svetu

Sporočilo za javnost   •   feb 28, 2018 15:15 CET

Ljubljana, 28. februar 2018: Žiranti mednarodnega fotografskega natečaja Sony World Photography Awards 2018 danes izražajo priznanje delu treh slovenskih fotografov. Fotografije enega od njih so uvrščene v ožji izbor, vsi trije fotografi pa so uvrščeni med 50 najboljših na svetu v kategoriji odprtega tekmovanja.

Sony World Photography Awards, ki ga organizira Svetovna fotografska organizacija (WPO), je najbolj raznolik fotografski natečaj na svetu, ki poteka že 11. leto. Letos je nanj prispelo rekordnih 320.000 del, ki so jih poslali fotografi iz več kot 200 držav in območij. Sodelujoče fotografije predstavljajo ene izmed najboljših fotografskih del, ustvarjenih v preteklem letu. Bogata in raznolika mednarodna udeležba pomeni velikansko raznolikost žanrov, stilov in tematik v štirih tekmovalnih kategorijah: profesionalni kategoriji, odprtem tekmovanju, mladinski kategoriji in študentskem tekmovanju.

V odprtem tekmovanju, v katerem se podeljuje nagrada za najboljšo posamezno fotografijo v desetih tematskih sklopih, je slovenski fotograf uvrščen v ožji izbor. Poleg tega so trije fotografi iz Slovenije v odprtem tekmovanju in 10 njegovih tematskih sklopih uvrščeni med 50 najboljših na svetu.

Ob izražanju priznanja velikanski raznolikosti del, so žirante prepričali naslednji slovenski fotografi:

Odprto tekmovanje - ožji izbor:

Fotografije, ki jih je v odprtem tekmovanju žirija uvrstila v ožji izbor, so bile izbrane izmed številnih navdihujočih posnetkov. Izjemna fotografija Aleša Krivca prikazuje blejsko jezero ovito v gosto meglo. Krivec tudi sicer v svojih delih rad prikazuje skrite zaklade Slovenije, kot so visoki alpski vrhovi, smaragdne reke, vinorodna pokrajina, srednjeveški gradovi, živahna mesta in kratka, a značilna obala. Ob uvrstitvi v ožji izbor je dejal: »Imel sem veliko srečo z nenavadnimi vremenskimi razmerami, blejsko jezero pa je med najbolj fotogeničnimi kraji na svetu.«

V isti kategoriji je bila pohvaljena še ena avtorjeva fotografija:

Aleš Krivec, Pokrajina in narava, (Jesenice)

Pohvaljene fotografije:

Žiranti fotografskega natečaja Sony World Photography Awards so sicer v tekmovalni kategoriji odprtega tekmovanja pohvalili fotografije treh fotografov iz Slovenije in jih uvrstili med 50 najboljših v svojih kategorijah:

Aleš Krivec, Pokrajina in narava, (Jesenice)

Klemen Razinger, Portret, (Ljubljana)

Stojan Gorup, Popotniška fotografija, (Sežana)

Fotografska dela uvrščena v ožji izbor ter pohvaljena fotografska dela bodo na ogled na razstavi Sony World Photography Awards 2018 od 20. aprila do 6. maja v Londonu. Zmagovalci odprtega tekmovanja bodo objavljeni 20. marca, skupni zmagovalci ter zmagovalci v profesionalni kategoriji pa bodo znani 19. aprila 2018.

Za dodatne informacije, prosimo, kontaktirajte:

Press team, World Photography Organisation
press@worldphoto.org / +44 (0) 20 7886 3043 / 3049

O World Photography Organisation

World Photography Organisation je globalna platforma za fotografske pobude. Deluje v do 180 državah, naš namen pa je povzdigniti nivo razprave o fotografiji z izpostavljanjem najboljših fotografij in fotografov na svetu. Ponosni smo, da gradimo trajna razmerja tako z individualnimi fotografi, kot z vodilnimi partnerji iz fotografske industrije po vsem svetu. Skozi vse leto pripravljamo dogodke, med katerimi so Sony World Photography Awards, ki je eden največjih in vodilnih svetovnih fotografskih natečajev ter PHOTOFAIRS, mednarodni umetniški sejmi posvečeni fotografiji, med drugim v Šanghaju in San Franciscu. Več na www.worldphoto.org.

O podjetju Sony

Podjetje Sony je vodilni proizvajalec avdio, video, igralnih, komunikacijskih in informacijskih tehničnih izdelkov za trg potrošnikov in profesionalnih uporabnikov. S svojo glasbo, slikami, računalniško zabavo in spletnim poslovanjem Sony predstavlja vodilno znamko za digitalno razvedrilo na svetu. Sony je zabeležil konsolidirano prodajo na letni ravni v višini približno 76 milijarde USD za fiskalno leto, ki se je končalo 31. marca 2017. Več informacij o Sony na centralni spletni strani http://www.sony.net, o Sony Slovenija pa na www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument