Sledite Sony Slovenia

Televizorji Sony BRAVIA iz družine MASTER z ekskluzivnim načinom Netflix Calibrated Mode, ki v dnevno sobo prinaša studijsko kakovost slike

Sporočilo za javnost   •   jul 31, 2018 16:08 CEST

V preteklih letih smo bili priča velikemu napredku tehnologije, ki je imel izjemen vpliv na način konzumiranja televizijske in filmske zabave. Tako Sony kot Netflix sta pionirja na področju produkcije vsebin in njihove distribucije. Sodelujeta neposredno z ustvarjalci, da bi njihove televizijske in filmske zgodbe prinesla do ljubiteljev zabave po vsem svetu. Obe podjetji sta vložili veliko truda v razvoj in podporo vrhunskim tehnologijam, kot so ločljivost 4K, HDR (visok dinamičen razpon) in zvok Dolby Atmos™. Te filmskim ustvarjalcem omogočajo, da avtentično izrazijo svoje zamisli ter jih prenesejo do ljubiteljev televizijskih in filmskih vsebin po vsem svetu, ki lahko zahvaljujoč vrhunski tehnologiji v njih uživajo v udobju svojega doma.

Način Netflix Calibrated Mode, ki je na voljo ekskluzivno v novih modelih televizorjev Sony BRAVIA serij AF9 OLED in ZF9 LCD, zagotavlja kinematografsko kakovost slike za popolno izkušnjo gledanja Netflixovih filmov, serij in dokumentarcev. Razvili so ga Sonyjevi inženirji za kakovost slike v sodelovanju z Netflixovimi strokovnjaki za barve, prinaša pa vrhunsko sliko, ki se po kakovosti približuje sliki na profesionalnih monitorjih, ki jih uporabljajo v produkcijskih studiih. Naročniki na storitev Netflix lahko z eno samo nastavitvijo v meniju uživajo v pravilnem dinamičnem kontrastu ter natančnih barvah – točno takšnih, kot so jih videle oči ustvarjalcev. To je še posebej opazno ob gledanju vizualno bogatih vsebin, kot je Netflixova originalna serija Lost in Space z zunajzemeljskimi pokrajinami in bitji, kjer svetloba ustvarja prav posebno atmosfero.

»Nedavno sem gledal Lost in Space in bil sem navdušen nad živahnimi pokrajinami: bujnimi gozdovi, zasneženimi polji ter drugimi vizualnimi učinki, ki so me še bolj globoko potegnili v zgodbo pustolovščin družine Robinson,« je dejal Scott Mirer, Netflixov podpredsednik za ekosisteme partnerskih naprav in dodal: »Komaj čakamo, da bodo naši uporabniki po vsem svetu na novih televizorjih Sony BRAVIA iz družine MASTER prvič doživeli to fantastično izkušnjo – studijsko kakovost slike v njihovih dnevnih sobah – kar jim bo omogočil Netflix Calibrated Mode.« Podrobnosti lahko preberete na blogu Netflixa.

Družino televizorjev Sony BRAVIA MASTER sestavljata dve novi seriji: AF9 OLED in ZF9 LCD. Na podlagi pol stoletja Sonyjevih izkušenj ter inženirskega znanja prinašajo televizorji iz družine MASTER najboljšo možno kakovost slike v domačem okolju. Odlikuje jih obilica pametnih funkcij ter so hkrati edini televizorji z načinom Netflix Calibrated Mode.

Datum začetka prodaje televizorjev iz družine MASTER v Evropi bo Sony sporočil kasneje.

O podjetju Sony

Podjetje Sony je vodilni proizvajalec avdio, video, igralnih, komunikacijskih in informacijskih tehničnih izdelkov za trg potrošnikov in profesionalnih uporabnikov. S svojo glasbo, slikami, računalniško zabavo in spletnim poslovanjem Sony predstavlja vodilno znamko za digitalno razvedrilo na svetu. Sony je zabeležil konsolidirano prodajo na letni ravni v višini približno 77 milijarde USD za fiskalno leto, ki se je končalo 31. marca 2018. Več informacij o Sony na centralni spletni strani http://www.sony.net, o Sony Slovenija pa na www.sony.si


O podjetju Netflix

Netflix je vodilna svetovna storitev za zabavo s 130 milijoni naročnikov v več kot 190 državah, ki uživajo v televizijskih serijah, dokumentarcih in filmih različnih žanrov ter v različnih jezikih. Naročniki lahko gledajo kolikor vsebin želijo – kadarkoli, kjerkoli, na kateremkoli zaslonu, ki je povezan z internetom. Netflix jim omogoča popolno svobodo predvajanja na zahtevo brez oglasov ali obveznosti.

Priložene datoteke

Wordov dokument