Sledite Sony Slovenia

Sonyjeva vodilna serija televizorjev XG95 4K HDR z osvetlitvijo Full Array LED kmalu na voljo

Sporočilo za javnost   •   feb 19, 2019 10:41 CET

Sony Europe je najavil cene in razpoložljivost v Evropi vrhunske serije televizorjev XG95 4K HDR z osvetlitvijo Full Array LED. Prednaročila za televizorje XG95 so se v evropskih državah že začela, v trgovinah pa bodo na voljo v začetku marca.

Slika in zvok

Televizor XG95 z osvetlitvijo Full Array LED zagotavlja kinematografski kontrast in svetlost za še bolj natančne podrobnosti in globino zaradi več območij z LED-elementi, nameščenimi neposredno za zaslonom. Skupaj s Sonyjevo tehnologijo natančnega lokalnega zatemnjevanja X-tended Dynamic Range PRO™ lahko XG95 neodvisno zatemni ali osvetli posamezna območja LED-elementov za povečan kontrast in svetlost.

XG95 zagotavlja z zmogljivim slikovnim procesorjem X1™ Ultimate vrhunsko izkušnjo gledanja v ločljivosti 4K HDR s praktično neprimerljivo natančnostjo in jasnostjo. Slikovni procesor X1 Ultimate lahko pametno zazna in analizira vsak objekt na sliki s pomočjo Sonyjeve tehnologije Object-based Super Resolution za izjemno natančnost in podrobnosti. Poleg tega tehnologija Object-based HDR remaster omogoča, da je vsak objekt posebej prilagojen za izboljšano globino, natančnejšo teksturo in bolj realistično sliko.

Tehnologija X-Wide Angle serije XG95 (modela 75” in 85”) zagotavlja, da se kakovost slike ohrani ne glede na kot gledanja. Sonyjeva originalna optična zasnova za upravljanje svetlobe z osvetlitvijo ozadja omogoča, da barve ostanejo pristne ne glede na položaj gledalca z zmanjšanimi odmiki pri gledanju od strani. S tehnologijo X-Motion Clarity™, ki zmanjšuje zabrisanost slike, ne da bi s tem žrtvovala svetlost slike pri športnih in hitro premikajočih se prizorih, televizorji XG95 premagujejo vse običajne izzive zaslonov LCD.

Za še bolj poglobljeno izkušnjo gledanja pa se serija XG95 ponaša s tehnologijo Sounds-from-Picture Reality™ in Sonyjevo edinstveno zvočno tehnologijo Acoustic Multi-Audio™. Dva visokotonca za pozicioniranje zvoka na zadnjem delu televizorja se usklajujeta z obstoječim zvočnim sistemom, da poustvarita zvok, ki prihaja iz središča zaslona, kar omogoča natančno ujemanje slike z zvokom.

Poleg tega so televizorji XG95 opremljeni s funkcijami Netflix Calibrated, IMAX Enhanced, Dolby Vision™ in Dolby Atmos™1 ter tako zagotavljajo izkušnjo gledanja, kot si jo je zamislil ustvarjalec. Vsebine IMAX Enhanced bodo na voljo prek RakutenTV na izbranih televizorjih BRAVIA, vključno s serijo XG95, z odličnim izborom svetovnih filmskih uspešnic2 Sony Pictures Entertainment.

Pametne funkcije in enostavnost uporabe

Televizor XG95 4K HDR z osvetlitvijo Full Array LED je Sonyjev pametni televizor Android TV, ki podpira širok nabor aplikacij spletne trgovine Google Play™, vključno z aplikacijami YouTube™, Netflix, Prime Video in drugimi3. Da bosta vaš televizor in dom še pametnejša, pa ima serija XG95 vgrajeno storitev Google Assistant4. Poleg tega ima televizor vgrajen mikrofon, ki bo osvobodil roke uporabnikov. Gledalci lahko z glasovnim nadzorom in storitvijo Google Assistant preprosto načrtujejo svoj dan, odkrivajo nove vsebine ali predvajajo oddaje, filme in drugo.

Serija XG95 bo združljiva z Apple AirPlay 2 in HomeKit. S pomočjo funkcije AirPlay 2 lahko brezhibno pretakate vsebine s svojih naprav iPhone, iPad in Mac v televizor Sony. Glejte filme in oddaje iz storitve iTunes in drugih aplikacij za videoposnetke ter si oglejte svoje fotografije neposredno na Sonyjevem televizorju. Predvajajte glasbo ali poslušajte podcaste prek televizorja ali zvočnikov AirPlay 2 po celem domu – vse sinhronizirano. HomeKit vam omogoča, da enostavno in varno upravljate naprave pametnega doma s pomočjo aplikacije Home ali prek Siri na napravah Apple. Televizorje lahko dodate v aplikacijo Home in jih vključite v scenarije ali avtomatizacije z drugimi dodatki HomeKit. Uporabniki lahko tako z aplikacijo Home ustvarijo scenarij »Ogled filma« in naročijo Siri, da izvede scenarij, s čemer se bo njihov televizor prižgal, luči pa se bodo zatemnile. Podpora za AirPlay 2 in HomeKit bo na voljo v letu 2019.

Televizorji XG95 so opremljeni z novo zasnovanim vrhunskim glasovnim daljinskim upravljalnikom, ki je elegantnega aluminijastega izgleda, ima pa tudi poenostavljeno konfiguracijo gumbov ter RF za hitro odzivnost in enostaven nadzor, ne da bi pri tem morali daljinski upravljalnik usmerjati. Novo zasnovan uporabniški vmesnik pa prinaša brezhiben in hiter dostop do priljubljenih aplikacij in nastavitev.

Razpoložljive velikosti: 55”, 65”, 75”. Velikost 85” bo na voljo pozneje.

Za informacije o cenah in razpoložljivost obiščite lokalno stran podjetja Sony: www.sony.si.

1 Na voljo s prihodnjo posodobitvijo strojne programske opreme.

2 Na voljo s prihodnjo posodobitvijo strojne programske opreme.

3 Razpoložljivost se razlikuje glede na regijo.

4 Razpoložljivost storitve Google Assistant je odvisna od regije.

Google, Android TV ter druge povezane znamke in logotipi so blagovne znamke podjetja Google LLC.

Prime Video in vsi povezani logotipi so blagovne znamke podjetja Amazon.com, Inc. ali njegovih podružnic.

O podjetju Sony:

Podjetje Sony je vodilni proizvajalec avdio, video, igralnih, komunikacijskih in informacijskih tehničnih izdelkov za trg potrošnikov in profesionalnih uporabnikov. S svojo glasbo, slikami, računalniško zabavo in spletnim poslovanjem Sony predstavlja vodilno znamko za digitalno razvedrilo na svetu. Sony je zabeležil konsolidirano prodajo na letni ravni v višini približno 77 milijarde USD za fiskalno leto, ki se je končalo 31. marca 2018. Več informacij o Sony na centralni spletni strani http://www.sony.net, o Sony Slovenija pa na www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument