Sledite Sony Slovenia

Sonyjev zmogljiv in kompakten 48” televizor A9 4K HDR OLED serije MASTER odslej na voljo tudi za slovenski trg

Sporočilo za javnost   •   avg 25, 2020 09:05 CEST

Sonyjev najnovejši televizor linije MASTER, model A9, združuje Sonyjeve vrhunske inovacije na področju obdelave slike in zvoka za presenetljiv, robusten avdio-vizualni amalgam v kompaktnem 48’’ zaslonu, ki se lepo prilega tudi najmanjši dnevni sobi.

Vrhunski procesor slike X1 ™ Ultimate pri modelu A9 ostaja v središču – to je tehnologija, ki natančno analizira ter obdela slikovne podatke, da izvabi intenziven kontrast OLED-a z globokimi odtenki črnine, živahnimi barvami in izboljšanem kontrastu za čim bolj realistično sliko. Televizor se ponaša s tehnologijo Pixel Contrast Booster, ki izboljša barvo in kontrast na svetlih delih, zato v prizorih ne manjka senc in barvnih odtenkov, ki so videti naravni, več je globine, finih tekstur ter čistih kontrastov črnih odtenkov, ki jih lahko ponudi le OLED. Obenem pa prvič doslej pri televizorju OLED model A9 vključuje lastno Sonyjevo tehnologijo X-Motion Clarity ™, s čimer zagotavlja, da so tudi prizori s hitrimi akcijami tekoči in jasni. Ob natančnem nadzoru slike se kar najbolj zmanjša zamegljenost, tako da so slike pristne, med hitrimi prizori pa je tudi manj izgube svetlosti

Televizor A9 ohranja Sonyjevo dediščino za resnično navdušujočo avdio-vizualno izkušnjo gledanja. Z uporabo tehnologije Acoustic Surface Audio, ki zaslon spremeni v zvočnik. Inovativni sprožilnik za zaslonom z nevpadljivim vibriranjem ustvarja zvok, zato to, kar slišite, prihaja neposredno z mesta dogajanja v prizoru – denimo dialog likov, hrup motorja avtomobila. To je povezano s Sonyjevo izjemno tanko zasnovo z eno ploščo, ki se nevpadljivo zlije z opremo vsakega prostora in ne odvrača pogleda od dogajanja. Zmogljiv nizkotonec je subtilno vgrajen v zadnji del televizorja, da ustvari bolj dinamičen, močnejši zvok, idealen za akcijske filme in glasbo.

Novi model A9 še naprej zagotavlja, da si vsebino ogledate tako, kot si jo je zamislil ustvarjalec z načinom Netflix Calibrated Mode. Ta način je bil posebej razvit za uživanje v izvirnih vsebinah Netflix in z namenom reprodukcije enake kakovosti slike za ogled na televizijskem zaslonu, ki je enakovredna kakovosti studijskega izvirnika. Netflix Calibrated Mode zvesto sledi ustvarjalčevi viziji in nameri. Poleg tega A9 odlikuje IMAX® Enhanced™, s katero ste pripravljeni na kakovostne barve, kontrast, jasnost in vrhunski zvok. Te vam omogočajo popolno doživetje zabave doma, ki v celoti izkorišča nadgradnjo vsebine z opcijo IMAX Enhanced.

Sonyjevo serijo MASTER z modelom televizorja A9 4K HDR OLED odlikuje edinstvena tehnologija optimizacije okolja »Ambient Optimization«, ki omogoča prilagajanje slike in zvoka okolju. Samodejno optimizira svetlost slike na svetlobo v prostoru, poveča svetlost v svetlih prostorih in zmanjša v temnih prostorih, s čimer omogoča popolno gledanje. Zazna celo predmete v sobi, na primer zavese in pohištvo, ki lahko absorbirajo ali odsevajo zvok, in tako natančno prilagodi akustiko, tako da vaš zvok ni ogrožen.

Pametni televizor A9 odlikuje Android TV™ z vgrajenim Google Assistant[1], trgovino Google Play in Chromecast, ki uporabnikom ponuja enostaven dostop do priljubljenih vsebin, storitev in naprav prek svoje obsežne platforme. Prav tako je izboljšan tudi Sonyjev izvirni menu uporabniškega vmesnika in glasovno upravljanje za boljšo vsakodnevno uporabo. Z napravami, ki podpirajo Google Assistant[2] in Amazon Alexa[3], lahko iz Google Home predvajate videoposnetke iz aplikacije YouTube in jih nadzorujete ali spreminjate kanal ali glasnost z napravami, ki podpirajo Amazon Alexa. Uporabniki Apple® AirPlay®2 lahko pretakate filme, glasbo, igre in fotografije na televizijo neposredno s svojih iPhone®, iPad® ali Mac®. Tehnologija Apple HomeKit™ omogoča uporabnikom enostaven in varen način za nadzor nad televizijo iz njihovih iPhone®, iPad® ali Mac®[4].

Cena in razpoložljivost

Novi Sonyjev BRAVIA OLED 48A9 4K HDR je na voljo od konca avgusta 2020 dalje po priporočeni maloprodajni ceni 1.799,00 evrov. Za več informacij obiščite: https://www.sony.si/electronics/televizorji/a9-series#primary_tout_27110471769529676433465

Serija A9 (model 48”) 4K OLED TV

 • Novo dodan model z zaslonom velikosti 48’’ odgovarja na povpraševanje kupcev po manjših televizorjih OLED vrhunske kakovosti.
 • Majhno aluminijasto stojalo na sredini omogoča fleksibilnost v manjših prostorih.
 • Nudi najboljšo kakovost slike v tem razredu televizorjev, a v manjši velikosti.
 • Vključuje Sonyjeve vrhunske lastnosti televizorjev OLED, vključno s slikovnim procesorjem X1™ Ultimate ter tehnologijama Contrast Booster in Acoustic Surface Audio™.
 • Tehnologija X-Motion Clarity za OLED: Revolucionarna Sonyjeva tehnologija, ki je priznana kot najboljša v razredu, bo zdaj na voljo za televizorje OLED. Akcijske prizore na zaslonu bo izboljševala v realnem času, da bo slika še svetlejša, jasnejša in bolj tekoča kot kadarkoli prej. Gledanje športnih dogodkov bo tako postalo neverjetna izkušnja.
 • Nova tehnologija Ambient Optimization optimizira kakovost slike in zvoka glede na prostor, v katerem se nahaja uporabnik. Tako samodejno prilagodi svetlost slike, da ustreza svetlobi v prostoru. V svetlih sobah jo poveča, v temnih sobah pa zmanjša, s čimer zagotavlja popolno gledanje.
 • Zaslon TRILUMINOS™ reproducira subtilne barvne odtenke, svetlobo in gradacijo iz video objektiva v domačo dnevno sobo.
 • Združljivost z Dolby Vision™ in Dolby Atmos™.
 • Delovanje s Smart Speakers, vključno z napravami, ki omogočajo Google Home in Amazon Alexa.
 • Enostavna povezljivost s široko paleto naprav z Apple AirPlay 2, HomeKit.
 • Hiter dostop do različnih vsebin in storitev preko funkcije Android TV.
 • Način Custom Mode skupaj z ostalimi Sonyjevimi kalibriranimi načini ogleda zagotavlja različne možnosti gledanja, ki ustrezajo okusu posameznika, ohranijo pa se ustvarjalčevi nameni.

[1] Razpoložljivost funkcije je odvisna od države in razpoložljivosti združljivih izdelkov.

[2] Naprava Google Home (prodaja se ločeno), združljiva s napravami Sony Android TV. Zahteva združljive naprave, povezane v isto brezžično domače omrežje. Prenesite aplikacijo Google Home iz trgovine iPhone App ali Google Play. Ob upoštevanju pogojev in pogojev za aplikacije tretjih oseb. Za nadzor delovanja mora uporabnik povezati združljive naprave. Ko je prenos končan, se lahko funkcija Google Home priključi na napravo Sony za dostop do funkcije glasovnega nadzora.

[3] Naprave, ki podpirajo Amazon Alexa (prodajajo se posebej), združljive s napravami Sony Android TV. Potreben je račun Amazon. Za dostop do določene vsebine je morda potrebna naročnina. Naprave Sony TV in Alexa zahtevata internetno povezavo. Amazon, Echo, Alexa in vsi z njo povezani logotipi so blagovne znamke Amazon.com, Inc. ali njegovih podružnic.

[4] Funkcije Apple® AirPlay® 2 in HomeKit ™ bodo na voljo v modelih FY19 ZF9, AF9, ZG9, AG9, XG95 in XG85 (85 ”, 75”, 65 ”in 55”) in modelih FH20 ZH8, A9, A8, XH95, XH90, XH85, XH81 in XH80. Funkcije AirPlay 2 in HomeKit zahtevajo napravo iOS z operacijskim sistemom iOS 12.3 ali novejšo ali Mac, ki uporablja macOS 10.14.5. Apple, AirPlay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac in macOS so blagovne znamke družbe Apple Inc., registrirane v ZDA in drugih državah. Posodobitev vdelane programske opreme je zahtevana prek omrežja.

Sony je ustvarjalno in razvedrilno podjetje s trdnimi tehnološkimi temelji. Ne glede na to, ali gre za igralne ali omrežne storitve oziroma glasbo, fotografije, elektroniko, polprevodniške naprave ali finančne storitve, je namen podjetja, da s pomočjo ustvarjalnosti in tehnologije napolni svet s čustvi. Za več informacij obiščite http://www.sony.net/ in www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument