Sledite Sony Slovenia

Sonyjev sedemkratni uspeh na EISA 2018

Sporočilo za javnost   •   avg 16, 2018 16:06 CEST

Sonyjev uspeh pri razvoju v industriji vodilne potrošniške elektronike je ponovno prepoznala tudi organizacija EISA (European Imaging and Sound Association), ki je Sonyju podelila sedem nagrad za produkte leta 2018. Kot največja uredniška in multimedijska organizacija v Evropi odbor EISA pozorno ovrednoti in oceni obširen nabor tehnoloških kategorij in je posledično priznan za prepoznavanje prave kakovosti in inovacij.

EISA FOTOAPARAT LETA 2018-2019: α7 III

Sonyjeva neprekosljiva inovativnost na področju slikovnega tipala je v ospredju novega α7 III. Ponaša se s povsem novim Exmor R® CMOS-senzorjem polnega formata s 24,2 milijona točk[i] in osvetlitvijo iz ozadja z izboljšano občutljivostjo, izjemno ločljivostjo ter impresivnim dinamičnim razponom do 15 stopenj[ii] ob nizki občutljivosti. Z omenjenim senzorjem in mnogimi občudovanja vrednimi funkcijami, 93 % pokritostjo območja samodejnega ostrenja, hitrim fotografiranjem z do 10 slikami na sekundo[iii] in sledenjem samodejnega ostrenja/samodejne osvetlitve z mehanskim zaklopom ali tihim fotografiranjem[iv], raznolikimi zmogljivostmi snemanja videa v ločljivosti 4K in še mnogo več. Sony je ustvaril nov pripomoček, ki raznolikim ustvarjalcem – tako navdušencem kot profesionalcem – omogoča snemanje vsebin na povsem drugačne načine, kot so bili navajeni do sedaj.

EISA PROFESIONALNI BREZZRCALNI FOTOAPARAT 2018-2019:α7R III

Zahvaljujoč razvojnemu skoku v zmogljivosti in učinkovitosti slikovnega procesiranja fotoaparat α7R III združuje CMOS-senzor Exmor R™ z 42,4i milijona točk in osvetlitvijo iz ozadja z impresivno hitrostjo snemanja do 10 slik na sekundo[v] s polnim sledenjem samodejnega ostrenja/samodejne osvetlitve. Ponaša se tudi z izjemno kakovostjo slik in videov v ločljivosti 4K, širokim dinamičnim razponom s 15 stopnjamiii, visoko občutljivostjo z zmanjšanjem šuma do skoraj nič[vi] in še z mnogimi drugimi funkcijami. S temi neverjetnimi zmogljivostmi in kompaktnim, lahkim ohišjem predstavlja izredno vsestranski pripomoček za fotografe, videografe, multimedijske ustvarjalce in vse tipe strokovnjakov, ki zahtevajo zanesljivost, fleksibilnost in vsestranskost.

EISA SUPERZOOM FOTOAPARAT 2018-2019: RX10 IV

Najhitrejše samodejno ostrenje na svetu[vii] v 0,03 sekunde[viii], neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo do 24 slik na sekundo[ix] s polnim sledenjem samodejnega ostrenja/samodejne osvetlitve, 315 točk samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem, ki konkurira najhitrejšim profesionalnim fotoaparatom z zamenljivim objektivom in izjemno vsestranskim objektivom ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-600mm F2.4-F4. Nov model RX10 IV prinaša neprekosljivo kombinacijo mobilnosti in hitrosti za fotografske navdušence in profesionalce, ki iščejo najboljšo “vse-v-enem” rešitev.

EISA BREZZRCALNI ŠIROKOKOTNI ZOOM OBJEKTIV 2018-2019: FE 16-35mm F2.8 GM

Vrhunski širokokotni objektiv z zoomom serije G MasterTM FE 16-35mm F2.8 predstavlja prvi širokokotni model G Master™. Opremljen z množico Sonyjevih najbolj naprednih tehnologij predstavlja popolno izbiro za mnoge fotografske situacije, od slikanja pokrajine, arhitekture, portretov od blizu, športa, akcije in ostalega. Je izjemno lahek in kompakten, neverjetno prenosen in uporaben. Ponaša se z ostrino od vogala do vogala, z optično zasnovo, ki vključuje pet asferičnih elementov, od katerih sta dva Sonyjeva originalna elementa XA (izjemno asferična) in zmanjšujeta popačenje ter prinašata izjemno ločljivost preko celotnega nabora zoomov in širino zaslonke.

EISA BREZZRCALNI TELEZOOM OBJEKTIV 2018-2019: FE 100-400mm F4.5–5.6 GM OSS

Super telefoto zoom objektiv FE 100-400mm F4.5–5.6 GM OSS ohranja visok standard ločljivosti, ki je zaščitni znak Sonyjevega paradnega konja, objektivov G Master. Nudi neverjetno hitro in natančno samodejno ostrenje, lahko in prenosno zasnovo ter pester nabor profesionalnih funkcij in prilagodljivosti. Gre za izjemno zmogljivo fotografsko orodje za fotografske navdušence in profesionalce, predvsem tiste, ki pogosto fotografirajo šport in živali.

EISA NAJBOLJŠI NAKUP PREDVAJALNIK UHD BLU-RAY 2018-2019: Sony UBP-X700

Predvajalnik UBP-X700 prinaša vse, kar potrebujete za vstop v nov svet vsebin 4K HDR, ne da pustite preteklost za seboj. Predvaja namreč tudi DVD-je, ploščami Blu-ray in celo SACD. Velika prednost je brezžična povezljivost, ki omogoča dostop do spletnih video in avdio storitev, kot sta Netflix in YouTube, ter predvajanje DLNA v visoki ločljivosti. Če je potrebno, lahko drugi izhod HDMI pošilja zgolj zvok, medtem ko glavni izhod ponese video signal (s HDR10 in Dolby Vision) naravnost na televizor.

Vsak televizor 4K bi moral imeti predvajalnik Ultra HD Blue-ray kot visokokakovostni video vir, pri čemer prijazna cena modela X700 zagotavlja opazno dodano vrednost.

EISA PREMIUM PROJEKTOR 2018-2019: VPL-VW760ES

VPL-VW760ES je Sonyjev premium laserski projektor z ločljivostjo 4K (4096 x 2160) HDR 2,000lm, ki ima revolucionarno kompaktno zasnovo. Ker uporablja laserski svetlobni vir, omogoča 20.000 ur delovanja in enakomernega nivoja svetlobe brez menjave žarnice. Projektor uporablja nadzor nad dinamiko laserja z uporabo edinstvenega Sonyjevega algoritma in s tem ustvarja izjemen dinamičen kontrast prizor za prizorom v realnem času. Tako so svetli prizori videti bolj živi, temni prizori pa imajo več globine, kar je idealno za vsebine HDR. Uporablja vrhunsko procesiranje 4K, najnovejšo generacijo Reality Creation, ki nadgradi vir HD na kakovost 4K brez popačenja. Poleg tega tehnologija 4K Motionflow proizvaja čistost brez zamegljenosti za prizore hitre akcije gibanja in športne dogodke. VPL-VW760ES nudi vrhunsko kakovost slike in pravo gledalsko izkušnjo, kadar gledalci gledajo najnovejši film v ločljivosti 4K HDR, televizijsko oddajo ali igrajo video igrice.

[i] Približno, efektivno.

[ii] Sonyjevi testni pogoji za fotografije.

[iii] V neprekinjenem načinu »Hi«. Največje število slik na sekundo je odvisno od nastavitev fotoaparata.

[iv] Nekaj popačenja se lahko pojavi pri hitro premikajočih se objektih .

[v] Do 10 slik na sekundo v načinu “Hi+” in do 8 slik na sekundo v načinu “Hi”. Najvišje število slik na sekundo je odvisno tudi od nastavitev fotokamere.

[vi] V primerjavi z modelom α7R II glede na Sonyjeve teste.

[vii] Med fiksnimi objektivi digitalnih fotoaparatov s tipom tipala 1.0. V sporočilu za javnost, septembra 2017, temelječ na Sonyjevi raziskavi.

[viii] Po standardih CIPA, interne meritve, pri f=8.8mm (wide-end), EV6.8, Program Auto, Focus mode: AF-A, AF area: Centre

[ix] Z "neprekinjenem načinom fotografiranja: Hi".

O podjetju Sony

Podjetje Sony je vodilni proizvajalec avdio, video, igralnih, komunikacijskih in informacijskih tehničnih izdelkov za trg potrošnikov in profesionalnih uporabnikov. S svojo glasbo, slikami, računalniško zabavo in spletnim poslovanjem Sony predstavlja vodilno znamko za digitalno razvedrilo na svetu. Sony je zabeležil konsolidirano prodajo na letni ravni v višini približno 77 milijarde USD za fiskalno leto, ki se je končalo 31. marca 2018. Več informacij o Sony na centralni spletni strani http://www.sony.net, o Sony Slovenija pa na www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument