Sledite Sony Slovenia

Sonyjev rekordni uspeh ob podelitvi nagrad EISA 2019, vključno s prvič osvojeno nagrado za inovacijo s področja fotografije

Sporočilo za javnost   •   avg 15, 2019 00:01 CEST

Sony s ponosom naznanja prejem rekordnega števila sedmih nagrad priznane organizacije EISA (European Imaging and Sound Association), med njimi tudi prvič osvojeno nagrado za najboljšo inovacijo s področja fotografije. Organizacija EISA združuje 55 publikacij iz 29 držav sveta in je mednarodno priznana zaradi svoje strokovnosti na področju potrošniške tehnologije. Prav zato je Sony počaščen, da je bil nagrajen na področju inovativnosti in tehnološke odličnosti v svetu elektronike.

EISA INOVACIJA S PODROČJA FOTOGRAFIJE 20192020

Sony samodejno ostrenje oči v realnem času ‘Real-time Eye AF’


Sonyjevi najnovejši algoritmi, ki omogočajo samodejno ostrenje oči, so resnično revolucionarni. Izboljšani funkciji samodejnega ostrenja oči v realnem času ‘Real-time Eye AF’ in samodejnega ostrenja oči živali v realnem času ‘Real-time Animal Eye AF’ omogočata natančno določanje oči tako pri osebah kot pri živalih za ustvarjanje izjemno ostrih portretov. Fotografi lahko celo izbirajo oko svojih subjektov (desno ali levo), medtem ko se fokus spreminja. Napredek, ki temelji na tehnologijah umetne inteligence zagotavlja natančno in zanesljivo sledenje premikajočih se subjektov: v načinu kontinuiranega samodejnega ostrenja oči ‘Real-time Eye AF’ ohranja fokus na premikajočem se subjektu celo takrat, ko je del obraza zatemnjen ali odmaknjen stran od fotoaparata.

EISA ŠIROKOKOTNI FIKSNI OBJEKTIV 2019–2020

Sony FE 24mm F1.4 GM


Sony FE 24mm F1.4 GM je vrhunsko zasnovan fiksni objektiv, ki prinaša izjemno ostrino slike tako na sredini kot ob robovih in to celo pri največji odprtini zaslonke F1.4. Njegova optična zasnova temelji na 10 skupinah s skupno 13 elementi. Vgrajena sta dva elementa XA (ekstremno asferična elementa) in trije elementi ED (elementi z izjemno nizko disperzijo), kar zagotavlja izvrstno kakovost slike. Zaslonko sestavlja 11 lističev, ki ustvarjajo okroglo odprtino, kar prinaša čudovito mehko ozadje na fotografijah. Objektiv FE 24mm F1.4 GM tako z izpolnjevanjem strogih standardov za naziv G Master združuje visoko ločljivost in čudovito mehkobo neostrine (bokeh) – lastnosti, ki sta značilni za vse objektive serije G Master. Visoko zmogljiv pogon za ostrenje DDSSM zagotavlja hitro, natančno in tiho ostrenje, medtem ko najmanjša razdalja ostrenja 24 cm odpira možnosti za spektakularne perspektive pri fotografiranju od blizu. FE 24mm F1.4 GM je hkrati tudi najbolj kompakten in najlažji objektiv v svojem razredu ter izjemno učinkovit pri zmanjševanju svetlobnih popačenj pri fotografiranju zvezdnatega neba.

EISA PORTRETNI FIKSNI OBJEKTIV 2019–2020

Sony FE 135mm F1.8 GM


Sony FE 135mm F1.8 GM je resnično odličen objektiv. Odlikuje ga izjemna ostrina od roba do roba slike celo pri največji odprtini zaslonke F1.8, obenem pa ustvarja čudovito mehka ozadja in svetle poudarke za vrhunske fotografije. To mu omogoča inovativna optična zasnova z optičnimi elementi XA (ekstremno asferičnimi elementi) in elementi Super ED (elementi z izjemno nizko disperzijo) v sprednji skupini, kar učinkovito zmanjšuje aberacije, ki so značilne za telefoto objektive. Njegovo ohišje je izdelano tako, da je odporno na prah in škropljenje vode, s čimer omogoča fotografiranje tudi v zahtevnih razmerah, medtem ko tradicionalen obroč za upravljanje z zaslonko zagotavlja enostavno ter intuitivno rokovanje. Z najmanjšo razdaljo ostrenja 70 cm in 0,25-kratno povečavo je odličen tudi za posnetke od blizu, visoko zmogljiv motor samodejnega ostrenja pa nudi fotografu hitro, natančno in tiho ostrenje tudi premikajočih se subjektov.

EISA TELEFOTO FIKSNI OBJEKTIV 2019–2020

Sony FE 400mm F2.8 GM OSS


Sonyjev prvi super-telefoto fiksni objektiv serije E z veliko odprtino zaslonke je perfektno uravnotežen ter eden najlažjih v svojem razredu. Ta navdušujoč objektiv prinaša izvrstno kakovost slike ter hkrati tudi izjemno hitro in natančno ostrenje. Njegova zgradba temelji na inovativni optični zasnovi s tremi fluoritnimi elementi in dvema zelo hitrima linearnima motorjema XD za zmogljivo sledenje hitro premikajočih se subjektov. Zaslonka, ki jo sestavlja 11 lističev za čim bolj okroglo odprtino, medtem ustvarja čudovito zabrisano ozadje. Objektiv je združljiv s Sonyjevima telekonverterjema serije E z 1,4- in 2,0-kratno povečavo, ki omogočata fotografu, da še bolj približa želeni motiv.

EISA VIDEO/FOTOAPARAT 2019–2020

Sony α6400


α6400 je odlična izbira za vse ustvarjalce vsebin, ki pogosto snemajo tako videe kot tudi fotografije. V svoji kompaktni in lahki izvedbi APS-C namreč združuje mnoge najnaprednejše tehnologije priznanih Sonyjevih fotoaparatov polnega formata. Med temi zagotovo izstopata Sonyjevi inovaciji, ki omogočata možnost sledenja v realnem času (‘Real-time Tracking’) in samodejno ostrenje oči v realnem času (‘Real-time Eye AF’). Subjekti tako ohranijo popolno ostrino, čeprav se v času ustvarjanja posnetka premikajo po prostoru. Druge napredne video funkcionalnosti so še snemanje v visoki ločljivosti 4K, krivulji gamma S-Log, ki zagotavljata večjo fleksibilnost pri obdelavi barv v postprodukciji, 180-stopinjski popolnoma vrtljiv LCD-zaslon na dotik in mikrofon, ki omogoča snemanje zvoka v visoki ločljivosti.

EISA KOMPAKTNI FOTOAPARAT 2019–2020

Sony Cyber-shot RX100 VI


Cyber-shot RX100 VI zaobjema vrhunske tehnologije, ki jih je Sony skozi leta razvijal na foto segmentu, ob tem pa ohranja priročnost kompaktnih fotoaparatov, hitrost delovanja in kakovost posnetkov, ki so postali zaščitno ime serije RX100. Kompaktno ohišje z zoom objektivom z velikim razponom goriščne razdalje ZEISS® Vario-Sonnar T 24–200mm F2.8–4.5, elektronski zaklop in vgrajena bliskavica ponujajo fleksibilnost, ki jo uporabniki potrebujejo, medtem ko želijo ujeti neprecenljive trenutke, predvsem med potovanji. Slikovni senzor CMOS zloženega tipa 1.0 z ločljivostjo 20,1 milijona točk v kombinaciji s hitro in zanesljivo zmogljivostjo samodejnega ostrenja oči zagotavlja ustvarjanje ostrih posnetkov in portretov. Fotoaparat se ponaša tudi s hitrim zaporednim fotografiranjem s hitrostjo do 24 sličic na sekundo in impresivnim naborom video funkcij, vključno s snemanjem v ločljivosti 4K in snemanjem počasnih posnetkov.

Z brezžičnimi tehnologijami, kot so Bluetooth, NFC in Wi-Fi, pa se preprosto združuje z vašim pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom za deljenje fotografij na poti.

EISA NAJBOLJŠE SLUŠALKE Z ODPRAVLJANJEM ŠUMOV 2019–2020

Sony WH-1000XM3


Z novo in izboljšano zasnovo nudijo Sonyjeve slušalke WH-1000XM3 z odpravljanjem šumov odlično prileganje za vse uporabnike in zagotavljajo udobje na dolgih letih ali na vaši dnevni poti v službo. Osupljiva tehnologija odpravljanja šumov ima približno štirikrat boljšo zmogljivost od prejšnjega procesorja in prilagodi celo zračni tlak, s čimer postanejo odličen popotniški sopotnik. Upravljanje glasnosti in izbiranje skladb s seznama predvajanj sta preprosta z dotikom desne slušalke, medtem ko so dodatne funkcionalnosti lahko personalizirane v aplikaciji Sony Headphones Connect. Delovanje baterije je do neverjetnih 30 ur z enim polnjenjem (z vklopljenim načinom odpravljanja šumov), s samo 10 minutami polnjenja pa dobite dodatnih 5 ur brezžičnega predvajanja glasbe. WH-1000XM3 so na voljo v paketu s torbico, polnilnim kablom, kablom za slušalke in letalskim adapterjem.

Sony je ustvarjalno in razvedrilno podjetje s trdnimi tehnološkimi temelji. Ne glede na to, ali gre za igralne ali omrežne storitve oziroma glasbo, fotografije, elektroniko, polprevodniške naprave ali finančne storitve, je namen podjetja, da s pomočjo ustvarjalnosti in tehnologije napolni svet s čustvi. Za več informacij obiščite http://www.sony.net/ in www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument