Sledite Sony Slovenia

Sony širi družino Signature Series

Sporočilo za javnost   •   avg 30, 2018 16:34 CEST

Sony je danes predstavil ušesne slušalke IER-Z1R in digitalni predvajalnik glasbe DMP-Z1. Gre za nova vrhunska avdio izdelka, ki širita ponudbo družine Signature Series. Nove slušalke in predvajalnik glasbe združujeta več desetletij Sonyjevih izkušenj z zvokom ter izkazujeta Sonyjevo predanost iskanju popolnega zvoka. Izdelki družine Signature Series dvigujejo zvok na povsem novo raven doživljanja – od slušne do čutne zaznave.

Značilen »Signature« zvok

Sony je s svojo zavezanostjo inovacijam na področju zvoka v družini Signature Series ustvaril izdelke, ki postavljajo mejnike na svojem področju. Iskanje perfekcije v reprodukciji zvoka pomeni, da lahko poslušalec zazna vsako najmanjšo podrobnost v glasbi z živo atmosfero – celo v najbolj tihih delih skladb. Nova izdelka družine Signature Series tako prinašata osupljivo natančno in čisto reprodukcijo zvoka, kjer je pravilno reproducirano vse od najmanjših in tihi zvočnih detajlov pa do močnega zvoka z visoko dinamiko.

Ušesne slušalke IER-Z1R Signature Series

●Prinašajo izjemno kakovost zvoka visoke ločljivosti.

●Hibridni sistem HD, ki ga sestavljajo 5 mm dinamični zvočnik, 12 mm dinamični zvočnik z membrano iz magnezijeve zlitine in zvočnik z membrano iz magnezijeve zlitine z uravnoteženo armaturo (Balanced Armature - BA).

●Izpopolnjena struktura za natančno projekcijo prostorske slike zvoka.

●Ohišje zasnovano za udobje, ki vključuje pred-oblikovan lok in številne različne ušesne nastavke za optimalno prileganje.

●Zunanje ohišje iz cirkonijeve zlitine z graviranim vzorcem na prednji strani.

●Slušalke zasnovane in natančno izdelane na Japonskem z uporabo vrhunskih materialov, ki ustvarjajo popolno zvočno mojstrovino.

Prefinjen zvok in odlično prileganje

Slušalke IER-Z1R prinašajo izjemno glasbeno izkušnjo, ki jo omogoča hibridni zvočni sistem HD, ki ga sestavljajo trije novo razviti Sonyjevi zvočniki za slušalke. Kakovost in doslednost v značaju zvoka sta ključna za zvok slušalk. Prednost zvočnikov za slušalke, ki jih je zasnoval Sony, je v tem, da zagotavlja ohranjanje doslednosti v lastnostih zvoka vse od zasnove pa do končnega izdelka.

Uporaba najboljših materialov

5-milimetrski dinamični zvočnik v slušalkah sestavljata novo razvita, z aluminijem prevlečena LCP (Liquid Crystal Polymer) membrana in zunanje magnetno vezje, ki omogoča reprodukcijo idealnega frekvenčnega odziva do 100 kHz. Strateška namestitev 5-milimetrskega dinamičnega zvočnika, ki se nahaja koaksialno glede na pot zvoka, natančno usmeri visoke tone naravnost v poslušalčev ušesni kanal. Frekvenčni odziv do 100 kHz uporabnikom kjerkoli in kadarkoli omogoča izkušnjo koncertne dvorane v živo.

Dinamični zvočnik z 12-milimetrsko membrano odlikuje ohišje iz magnezijeve zlitine, ki je lahko in obenem zelo trdno. Rob ohišja je izdelan iz polimera iz tekočih kristalov (LCP), prevlečenega z aluminijem, kar prinaša fleksibilnost za optimalno reprodukcijo basov in visoko notranjo izgubo. Vsi ti materiali skupaj prinašajo poslušalcem odlične zvočne detajle in kristalno čist zvok.

Poleg tega je membrana zvočnika z uravnoteženo armaturo za reprodukcijo visokih tonov izdelana iz magnezijeve zlitine. Skupaj z novo razvito in s srebrom prevlečeno bakreno tuljavo ter z zlatom prevlečenimi terminali omogoča natančno reprodukcijo zvoka vse do najšibkejših tonov.

Perfektno nadzorovana akustika slušalk IER-Z1R je bila dosežena z izpopolnjeno strukturo, ki jo odlikuje notranje ohišje iz magnezijeve zlitine. To ustvarja naraven zvok z natančno prostorsko predstavo kot še nikoli doslej. Vsi trije zvočniki v slušalkah – 5-milimetrski dinamični zvočnik, 12-milimetrski dinamični zvočnik ter zvočnik z uravnoteženo armaturo – so vgrajeni v notranje ohišje, ki deluje kot optimalna zvočna pot. Vanjo se optimalno vključi zvok iz vsakega od treh zvočnikov, kar zagotavlja idealen fazni odziv ter jasno ločevanje. Magnezijeva zlitina poleg tega s svojo visoko trdnostjo in notranjo izgubo odstrani nepotrebne vibracije.

Sonyjevi inženirji so uporabili napredno tehnologijo nadzora zvočnega prostora za natančno uravnavanje pretoka zraka na zadnji strani zvočnikov v slušalkah. Ventilacija je natančno nadzorovana s povezavo akustične cevi s podaljšano akustično votlino za zvočnikom. Ta edinstvena Sonyjeva metoda ustvarja širok zvočni prostor z bogatimi in naravnimi srednjimi toni, dobro uravnoteženim frekvenčnim razponom od nizkih do visokih frekvenc ter enakomerno zvočno reprodukcijo.

Vezje z visoko kakovostnimi sestavnimi deli

V kretnicah slušalk IER-Z1R je uporabljen Sonyjev namenski profesionalni folijski kondenzator, kar omogoča prefinjen zvok z nizkimi popačenji. Sonyjevi strokovnjaki so ga razvili na podlagi številnih slušnih preizkusov. Poleg tega so izgube na poti signalov še dodatno zmanjšali z namensko spajkalno žico, ki so jo pri Sonyju razvili posebej za vrhunske avdio naprave.

Balansirana povezava za zvok visoke kakovosti

Za visoko kakovost zvoka je na voljo balansirana povezava s priloženim 5-žilnim 4,4-milimetrskim standardnim balansiranim kablom, uporabiti pa je mogoče tudi druge združljive kable. Priložen kabel se ponaša z bakrenimi vodniki OFC (Oxygen-Free Copper), ki so prevlečeni s srebrom, priključki pa so izdelani iz nemagnetnega materiala in prevlečeni z zlatom. To zagotavlja, da ne prihaja do motenj pri prenosu signala.

Priložen kabel odlikuje tudi plašč iz naravne svile, ki zmanjšuje šume zaradi dotikov ter hkrati deluje kot izolator in blažilec vibracij. Vodniki v njem so prepleteni na način sukane parice, kar zmanjšuje izgube med prenosom, ohranja čistost signala ter zagotavlja natančen zvok visoke ločljivosti. Kot dodaten način za uživanje v zvoku pa je kot dodatna oprema na voljo[1] tudi kabel razvit v sodelovanju s podjetjem KIMBER KABLE®.

Udobje je ključ

Sony je tekom desetletij oblikoval velikansko podatkovno zbirko z oblikami ušes, kar je bilo v veliko pomoč pri oblikovanju udobnih in stabilnih slušalk. Izjemno udobje in hkrati stabilnost slušalk IER-Z1R omogočajo optimizirana oblika ohišja, pred-oblikovani lok in 13 različnih ušesnih nastavkov (6 različic nastavkov za trojno udobje in 7 različic hibridnih nastavkov). Izjemne slušalke odlikuje tudi zunanje ohišje iz cirkonijeve zlitine, ki jim daje dodatno trdnost, odpornost na korozijo in dolgoživost. Sprednja stran je okrašena z elegantnim vgraviranim vzorcem, s čimer se slušalke IER-Z1R že na prvi pogled razlikujejo od ostalih. Popolno izkušnjo zvoka in oblike nadgrajuje natančna ročna izdelava, pri kateri izurjeni mojstri na Japonskem uporabljajo samo najboljše vrhunske materiale. Vse to avdiofilom prinaša popoln glasbeni užitek, ko poslušajo svoje priljubljene skladbe s točno takšnim zvokom, kot so si ga zamislili glasbeni umetniki in tonski inženirji.

Digitalni predvajalnik glasbe DMP-Z1 Signature Series

●Prinaša izjemno kakovost zvoka visoke ločljivosti ter združljivost s formatom DSD Native do 11,2 MHz.

●Digitalni predvajalnik glasbe z integrirano baterijo in visoko kakovostnim ojačevalnikom za slušalke.

●Kakovost zvoka in ojačan izhod za slušalke kot pri stacionarnih napravah; z zlatom prevlečen vrtljiv analogni kontroler za glasnost, ki je prilagojen za Sonyjev analogni ojačevalnik in dvojni DAC.

●Neodvisen baterijski sistem napajanja s petimi baterijskimi celicami.

●Aluminijasta osnova ohišja v obliki črke H in optimizirana zasnova avdio vezja.

●256 GB vgrajenega pomnilnika in dve reži za pomnilniške kartice micro SD.

Zvok visoke ločljivosti s predvajalnikom DMP-Z1

Model DMP-Z1 je vrhunski prenosni predvajalnik glasbe, ki združuje izjemno visoko kakovost zvoka, kjerkoli jo želite. Ta je enakovredna kakovosti, kot jo poznamo pri najboljših stacionarnih ojačevalnikih za slušalke. Predvajalnik DMP-Z1 odlikujeta tudi vrhunsko oblikovanje in napredna uporabnost. Z njim lahko dosežete optimalno predvajanje zvoka visoke ločljivosti (do nativnega DSD 11,2 MHz/PCM 384 kHz/32-bit) in približno 1.500 mW (16Ω) izhodne moči na priključku za slušalke za vrhunsko osebno izkušnjo poslušanja.

Ker avdio signal teče direktno skozi kontroler glasnosti, to vpliva na samo kakovost zvoka in je eden najpomembnejših vidikov avdio zasnove. DMP-Z1 uporablja Sonyjev vrhunski analogni vrtljiv kontroler, ki je prevlečen najprej z bakrom, nato pa še z zlatom ter podpira uravnavanje glasnosti za štiri ločene poti signalov (L+ / L- / R+ / R-). To je izjemno zagotovilo za čist signal in transparentne in jasne vokale. Hkrati omogoča maksimalen izkoristek vsega, kar zmore čip DAC, saj ohrani vse zvočne informacije celo pri nizkih glasnostih.

DMP-Z1 uporablja dvojni DAC in analogni ojačevalnik, ki zagotavlja visoko izhodno moč na priključku za slušalke in izjemno kakovosten zvok. Vgrajen je DAC čip Asahi Kasei Microdevices AK4497EQ, svetovno priznano DAC integrirano vezje in čip za ojačevalnik TI TPA6120A2 z ravno tako svetovno priznanim integriranim vezjem za ojačevalnike za slušalke.

Neodvisno napajanje

Predvajalnik DMP-Z1 ima neodvisen napajalni sistem s skupno petimi baterijskimi celicami, kar mu zagotavlja neodvisno in stabilno napajanje tako digitalnega kot analognega dela. Neodvisna analogna baterija ima enostavno napajalno vezje za zagotavljanje čiste energije ojačevalniku. Delovanje z baterijskim napajanjem tako prinaša močan in čist zvok brez šumov. Uporabniki lahko enostavno preklapljajo med baterijskim napajanjem ali napajanjem iz električnega omrežja z enostavnim dotikom ustrezne tipke na uporabniškem vmesniku na dotik.

Enodelna aluminijasta osnova ohišja v obliki črke H

Aluminijasta osnova ohišja v obliki črke H zagotavlja visoko trdnost strukture. S tem pripomore k zmanjševanju vibracij, rezultat tega pa je čist in močan zvok pri nizkih frekvencah. Poleg tega osnova ohišja v obliki črke H fizično loči in izolira ojačevalno vezje od glavnega vezja, kar še dodatno zmanjšuje šume, ki vplivajo na kakovost zvoka. Obenem takšna zasnova vsem vezjem nudi primerne površine za povezavo z ozemljitvijo, kar za poslušalce pomeni, da lahko uživajo v transparentnem zvoku brez popačenj.

Vaša glasba na vaš način

Prvič v digitalnem predvajalniku glasbe lahko poslušalci personalizirajo svoj priljubljen zvok, kar omogoča DSD Remastering Engine. Z njim lahko vse glasbene vire PCM pretvorijo v DSD 5,6 MHz. Vklop ali izklop te funkcije je nadvse enostaven prek uporabniškega vmesnika. Novost je tudi funkcija Vinyl Processor, ki zmore poustvariti akustične lastnosti značilne za predvajanje vinilnih plošč. Sem sodijo učinek resonance gramofonske ročke, izboljšana občutljivost, ki jo povzroča droben površinski šum in bogat karakter zvoka zaradi učinka akustičnega odziva med zvočniki in gramofonom.

Predvajalnik DMP-Z1 ima tudi novo razvit DSEE HX™ z izpopolnjenim algoritmom za izboljševanje in dopolnjevanje sposobnosti izražanja visokega razpona. Zahvaljujoč tehnologiji umetne inteligence in strojnega učenja uporabnikom ni treba ročno izbirati tipa izboljševanja. To stori predvajalnik samodejno na osnovi analize informacij v realnem času.

Vrhunsko oblikovanje

Izjemen zvok si zasluži elegantno, vrhunsko oblikovano ohišje, kjer vsak sestavni del odraža izkušnjo razkošja. Ohišje ima zato vrhnjo površino iz aluminija, ki je videti kot ogledalo, fizične gumbe za nadzor predvajanja iz brušenega aluminija in z zlatom prevlečen analogni kontroler za uravnavanje glasnosti. Z vgrajenima dvema režama za pomnilniške kartice SD, 256 GB vgrajenega pomnilnika, priključkom USB Type-C™ in sprejemnikom BLUETOOTH® pa predvajalnik DMP-Z1 združuje tudi izjemno uporabnost in enostavno upravljanje.

Slušalke IER-Z1R bodo naprodaj po predvideni ceni približno 2.200 evrov. V izbranih evropskih državah bodo na voljo od zime 2018 dalje.

Predvajalnik DMP-Z1 bo naprodaj po predvideni ceni približno 9.000 evrov. V Nemčiji, Franciji in Veliki Britaniji bo na voljo od začetka decembra 2018 dalje.

Za več Sonyjevih novic obiščite http://presscentre.sony.eu/

[1] Izdelek je naprodaj le v nekaterih državah.

O podjetju Sony

Podjetje Sony je vodilni proizvajalec avdio, video, igralnih, komunikacijskih in informacijskih tehničnih izdelkov za trg potrošnikov in profesionalnih uporabnikov. S svojo glasbo, slikami, računalniško zabavo in spletnim poslovanjem Sony predstavlja vodilno znamko za digitalno razvedrilo na svetu. Sony je zabeležil konsolidirano prodajo na letni ravni v višini približno 77 milijarde USD za fiskalno leto, ki se je končalo 31. marca 2018. Več informacij o Sony na centralni spletni strani http://www.sony.net, o Sony Slovenija pa na www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument