Sledite Sony Slovenia

Sony razkriva svoje nove izdelke na sejmu IFA 2018

Sporočilo za javnost   •   avg 30, 2018 16:21 CEST

Tokio, Japonska – Na sejmu potrošniške elektronike IFA v Berlinu v Nemčiji, ki se prične v petek, 31. avgusta (po lokalnem času), Sony predstavlja zbirko svojih najnovejših izdelkov z vrhunskimi tehnologijami.

Na Sonyjevi novinarski konferenci, ki je potekala danes, v četrtek, 30. avgusta (po lokalnem času), pred uradno otvoritvijo sejma IFA, je predsednik in generalni direktor podjetja Sony, Kenichiro Yoshida, poudaril, da bo Sony okrepil vključenost ustvarjalcev in uporabnikov, skladno s svojo poslovno usmeritvijo “približati se ljudem”. »Naši izdelki imajo pomembno vlogo pri povezovanju ustvarjalcev, ki izdelujejo osupljive avdio in vizualne vsebine, z uporabniki, ki uživajo v njih.« Dodal je še: »Poleg zajemanja “realnosti” s pomočjo HiFi avdio in visoko definiranih video tehnologij verjamem, da je prav tako pomembno za Sony, da prinaša vrednote “realnega časa”. Realni čas opisuje koncept “v-tem-trenutku” ali “živost”.« Ichiro Takagi, višji izvršni podpredsednik, odgovoren za oddelek Home Entertainment & Sound Business nadaljuje z mislijo: »S pomočjo zajemanja najboljših fotografij in zvoka želimo v celoti prenesti ustvarjalčev namen in uporabnikom zagotoviti najboljšo avdiovizualno izkušnjo.« S temi besedami je napovedal Sonyjeve najnovejše televizorje in avdio izdelke. Za konec je predsednik podjetja Sony Mobile Communications Inc., Mitsuya Kishida, zavzel oder in razkril nove pametne telefone Xperia™. Oznanil je: »Sony Mobile je v ospredju s Sonyjevimi 5G pobudami s tehnologijami mobilnega omrežja, ki uporabnike in ustvarjalce še zbližujejo in prinašajo vsebino na način, kot je predvidel ustvarjalec.«


Videoposnetek novinarske konference si lahko ogledate na povezavi: www.sony.co.uk/electronics/ifa

Glavni predstavljeni izdelki

Domača zabava & zvok

Brezžične slušalke z odpravljanjem šumov WH-1000XM3

Sony predstavlja slušalke WH-1000XM3, nov dodatek seriji 1000X – seriji brezžičnih slušalk z odpravljanjem šumov. Nov model se ponaša s pomembnimi izboljšavami svoje v industriji vodilne tehnologije odpravljanja šumov*1 z novo razvitim HD procesorjem odpravljanja šumov QN1 za približno štirikrat boljšo zmogljivost. Novo razvite komponente izničijo hrup nizkih tonov na letalih in hkrati odpravljajo hrup srednjih in visokih tonov, kot je hrup ulice in ljudi. Vključitev visoko kakovostnega ojačevalca v slušalke za HD procesor odpravljanja šumov QN1 pa udejanji osupljivo kakovost zvoka. Tako se lahko uporabniki udobno poglobijo v svojo glasbo kjerkoli in kadarkoli.

V kategoriji brezžičnih slušalk je Sony predstavil povsem brezžične športne slušalke WF-SP900. Odporne so na vodo*2 in prah*3 ter se ponašajo z notranjim pomnilnikom, ki uporabnikom omogoča predvajanje glasbe z njihovega pametnega telefona s povezavo Bluetooth® ali pa kar povsem brez naprave med plavanjem v morju.

Sonyjeva serija Signature Series predstavlja vrhunec Sonyjevih najnaprednejših tehnologij za doseganje zvočne odličnosti. Njihova zbirka avdio izdelkov oživlja glasbo, kot si je zamislil ustvarjalec. V tej kategoriji je Sony dodal digitalni glasbeni predvajalnik DMP-Z1 in ušesne in-ear stereo slušalke IER-Z1R. DMP-Z1 koristijo analogni ojačevalec z visoko izhodno močjo in edinstven neodvisen pogonski sistem za najboljši zvok. IER-Z1R pa se ponašajo s frekvenčno odzivnostjo do 100 kHz za neprimerljivo stopnjo poglobljenosti.

Sony je za ameriški in azijski trg*4 predstavil tudi ušesne in-ear monitor slušalke IER-M9 in IER-M7, ki bodo na voljo od jeseni naprej in prinašajo kakovost in izolacijo zvoka ter stabilno prileganje, kar išče vsak ustvarjalec med nastopom v živo.

4K OLED BRAVIA® AF9 Series
Serija 4K OLED BRAVIA® AF9

V kategoriji televizorjev je Sony naznanil dosegljivost serije BRAVIA® MASTER, ki prinaša ustvarjalčeve namere, kot je bilo sprva zamišljeno. V Evropi bo na voljo od septembra dalje. Seriji televizorjev AF9 4K OLED in ZF9 4K LCD sta opremljeni s slikovnim procesorjem X1™ Ultimate, ki se ponaša s približno dvakrat hitrejšim procesiranjem v realnem času v primerjavi s trenutno najboljšimi modeli in iz zaslonov OLED in LCD potegne le najboljše.

Serija AF9 prihaja opremljena s Pixel Contrast Boosterjem, ki natančno reproducira slike z globokimi črnimi barvami in visoko svetlostjo. Edinstvena in napredna avdio tehnologija Acoustic Surface Audio+ prinaša novo izboljšavo z dodatnim aktuatorjem v sredini zaslona, ne gre pa pozabiti tudi na način sredinskega zvočnika (Center Speaker Mode)*5, ki naredi zvok slišen iz sredine zaslona.

Na lokaciji v Berlinu bo Sony izvajal demonstracijo AV-naprav z glasovnim upravljanjem, ki lahko predvajajo glasbo, priskrbijo novice in ostale informacije ter nadzorujejo IoT naprave, kot so na primer luči v sobi.

Predstavljeni bodo tudi: brezžične slušalke z odpravljanjem šumov WH-1000XM3, televizor BRAVIA*6 z vgrajenim mikrofonom, ki omogoča prostoročno glasovno iskanje, pametni zvočnik serije EXTRA BASS™ SRS-XB501G v vgrajenim Google Assistantom, sound bar zvočnik HT-ZF9 z združljivostjo nadzorovanja z napravo Amazon Alexa*7 in še mnogo drugega. Sonyjeva vse bolj priročna in raznolika zbirka naprav, ki je združljiva z glasovnim asistentom, bo prikazana v mnogih različnih scenarijih v prostoru in zunaj.

*1: Na dan 31. avgust 2018. Glede na rezultate raziskave podjetja Sony; meritve opravljene v skladu s smernicami JEITA za trg slušalk z brezžičnim odpravljanjem šumov in naglavnim trakom.

*2: Curki vode iz katere koli strani naj ne bi imeli škodljivega vpliva, če so pripete ušesne blazinice za plavanje (IPX5). Potopitev pod vodo do globine 2 metrov do 30 minut naj ne bi imela škodljivega vpliva na napravo (IPX8).

*3: Slušalke, pripete ušesne blazinice za plavanje, so bile testirane za blokiranje prahu po 8 urah v testni napravi, ki vključuje prašne delce (IP6X).

*4: Lansiranje na evropskem trgu bo jasno naknadno.

*5: Funkcija zahteva nakup sistema za domači kino.

*6: Trenutno podpira angleščino, japonščino, španščino, francoščino, italijanščino in nemščino.

*7: Preko posodobitve programske opreme, ki je predvidena po jeseni 2018.

Pametni telefoni XperiaTM

Xperia XZ3

Sony Mobile Communications predstavlja pametni telefon Xperia XZ3, novega paradnega konja z zakrivljenim dizajnom 3D-stekla, ki se brezšivno stika z zaslonom OLED. Na voljo bo na izbranih trgih od začetka oktobra 2018*8.

Xperia XZ3 je opremljen s HDR 6-palčnim OLED zaslonom, ki se ponaša z razmerjem QHD+ (2880x1440) 18:9. Uporabniki lahko uživajo v lepih prikazih, ki jih omogočajo nagrajene tehnologije

BRAVIA OLED TV. Poleg tega napredna tehnologija X-Reality™ for mobile »pretvori« vsebine s standardnim dinamičnim kontrastom v vsebine skorajda enake visokemu dinamičnemu kontrastu, tako lahko uporabniki ob gledanju spletnih videoposnetkov uživajo v doživetju predvajanja visoke kakovosti – in če to združimo z močnim sprednjim stereo zvočnikom in sistemom dinamične vibracije, zagotavlja neprimerljivo doživetje zabave.

Pametni telefon Xperia XZ3 odlikuje novi pametni uporabniški vmesnik (UI) Side sense, ki uporablja umetno inteligenco za priročno enoročno upravljanje zaslona. Z dvojim tapom ob robu zaslona se pojavi zaganjalnik aplikacij, ki pametno predvidi aplikacije in hitre nastavitve, ki jih uporabniki želijo zagnati, skladno z njihovim življenjskim stilom, časom dneva, lokacijo, frekvenco uporabe, prikaže pa jih znotraj enostavnega dosega. To omogoča uporabnikom enostaven zagon aplikacij ali fotografiranje iz udobnega položaja, brez potrebe, da premaknejo svojo roko.

Glavna kamera ima Sonyjev napreden sistem kamere Motion Eye™ z 19,2 milijona slikovnih pik. Xperia XZ3 je opremljen tudi z novo tehnologijo Smart launch z umetno inteligenco, ki kamero zažene takoj, ko uporabnik dvigne telefon horizontalno in tako zagotavlja zajem vseh pomembnih trenutkov. Nov uporabniški vmesnik kamere je bil ravno tako preoblikovan, da je še bolj intuitiven. Sprednja kamera nudi 13,2 milijona slikovnih pik in nov objektiv F1.9 z novim selfi portretnim načinom za izboljšan ton kože in zajemanje zabrisanega ozadja (bokeh).

Xperia XZ3 bo predstavljen z najnovejšim operacijskim sistemom Android™ 9 Pie in opremljen z mobilno platformo Qualcomm® Snapdragon™ 845, odpornostjo na vodo in prah, združljivostjo z brezžičnim polnjenjem in množico drugih naprednih lastnosti.

Xperia XZ3: https://www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-xz3/

*8: Dostopnost je odvisna od države in regije.

Zajemanje fotografij in videov

DSC-HX99

DSC-HX99 in DSC-HX95 sta dva najnovejša modela serije Cyber-shot®, ki bosta v Evropi na voljo od oktobra. Vsak prihaja v najmanjšem ultra kompaktnem ohišju na svetu*9 in z velikim zoom objektivom ZEISS®Vario-Sonnar T* 24-720mm*10. Nudita vse, od širokokotnega do super-telefoto območja in sta popolna prenosna sopotnika za fotografiranje med potovanjem ali vsak dan. Poleg snemanja videoposnetkov v ločljivosti 4K*11 omogoča najnovejši sistem slikovnega procesiranja visoko hitrost zaporednega fotografiranja do 10 slik na sekundo*12 in hitro inteligentno samodejno ostrenje. Ostale novosti so še tehnologija ostrenja na oči subjekta (Eye AF), shranjevanje fotografij v formatu RAW, funkcija ostrenja/fotografiranja z dotikom*13 in pridobivanje geolokacijskih podatkov*14 prek povezave Bluetooth®.

*9: Med digitalnimi fotoaparati s fiksnim objektivom z vgrajenim iskalom in telefoto območjem 700 mm ali več (ekvivalentno 35-milimetrskemu formatu). Avgusta 2018 po Sonyjevi raziskavi.

*10: Ekvivalentno 35-milimetrskemu formatu.

*11: Za snemanje videa v formatu XAVC S™ je zahtevana pomnilniška kartica SDHC/SDXC Class 10 ali hitrejša. Za snemanje pri 100 Mb/s mora izpolnjevati tudi standard UHS-I (U3).

*12: V načinu "Continuous shooting mode: Speed Priority Continuous Shooting" ter z nastavljeno kakovostjo slike "Image quality: Fine”.

*13: Zgolj DSC-HX99.

*14: Mogoča povezava prek Bluetootha s pametnimi telefoni (po podatkih v času sporočila za javnost avgusta 2018): pametni telefoni z operacijskim sistemom Android: Android 5.0 ali kasnejši, združljivi z Bluetooth 4.0 ali novejšim. Iphone/iPad: iPhone 4S ali novejši / iPad 3. generacije ali novejši.

Pospeševalnik SAP

FES Watch U je rezultat Sonyjevega programa zagonskega podjetniškega pospeševalnika SAP (Seed Acceleration Program), ki ustvarja startup projekte in podpira njihovo poslovanje. Izdelek bo na voljo v Nemčiji, Združenem kraljestvu, Franciji, Italiji in Španiji od sredine septembra. FES Watch U je modna ura, ki uporablja e-papir tako na uri kot na paščku. Uporabniki lahko menjajo svoje najljubše dizajne s samo enim pritiskom na gumb. Za prikaz novih možnosti kombinacije tehnologije in mode bo Sony prikazal tudi konceptne čevlje (prototip) s podplatom in logotipom N, čigar dizajn se lahko spremeni. Razviti so bili z uporabo čevljev 247v2 podjetja New Balance.

FES Watch U uradna spletna stran: http://www.sony.co.uk/electronics/fes-watch-u-collection/fes-wa1

Konceptni čevlji uradna spletna stran: https://fashion-entertainments.com/nb247/en/

Umetna inteligenca in robotika

Na prizorišču je prvič v Evropi predstavljen tudi robot Aibo. Od lansiranja na Japonskem januarja 2018 je bilo proizvedenih in poslanih že več kot 20.000 milijona primerov, v Združenih državah Amerike pa bo na voljo od tega septembra. Na področju umetne inteligence in robotike številni projekti nakazujejo napredek, Sony pa bo prav tako nadaljeval svojo pot s prinašanjem novih idej, ki širijo možnosti na področju elektronike z združevanjem tehnologij za slikanje in zvok, senzorjev in mehatronike z umetno inteligenco, robotiko, mobilnimi komunikacijami in ostalim.

* Vsa navedena imena izdelkov so blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke podjetja Sony ali njihovih lastnikov.

* Google je registrirana blagovna znamka podjetja Google LLC.

* Amazon, Alexa in ostali povezani logotipi so blagovne znamke podjetja Amazon.com, Inc. ali njihovih hčerinskih podjetij. 

Priložene datoteke

Wordov dokument