Sledite Sony Slovenia

Sony prejemnik petih nagrad TIPA 2019

Sporočilo za javnost   •   apr 10, 2019 09:00 CEST

Postopek nominacij in podelitve nagrad TIPA je zelo strog; s priznanimi predstavniki fotografskih publikacij iz celega sveta se izvedejo podrobni testi in primerjave, zato je Sony še posebej počaščen, da so bili njihovi produkti nominirani in izbrani za zmagovalce v kar petih kategorijah. Nagrade so dokaz uspeha zaposlenih v Sonyju, inženirjev, oblikovalcev in vseh, ki so vpleteni v ustvarjanje, promocijo in marketing zmagovalnih izdelkov. 

Najboljši fotoaparat s slikovnim senzorjem formata APS-C – Sony α6400

α6400 zagotavlja, poleg svoje kompaktne velikosti in majhne teže, hitro delovanje in nabor naprednih funkcij, ki bi jih pričakovali od modelov polnega formata: hitro zaporedno fotografiranje in snemanje filmov v ločljivosti 4K HDR (HLG) [1] [2], 180-stopinjski popolnoma vrtljiv LCD-zaslon tipa 3.0, samodejno ostrenje oči v realnem času Real Time Eye AF in nova funkcionalnost, izjemno natančno sledenje v realnem času. Hiter sistem samodejnega ostrenja je združen z novo generacijo slikovnega procesorja BIONZ X, ki skupaj omogočata, da fotoaparat pridobi fokus v samo 0,02 sekunde in ohrani zaklenjen fokus na želeni objekt. Idealen je za povsem preprosto fotografiranje hitro premikajočih se predmetov, medtem ko je s širokim razponom občutljivosti in osupljivo kakovostjo slike primeren za vsako fotografsko priložnost, ne glede na to ali gre za snemanje fotografije ali filmov.

Najboljši kompaktni fotoaparat s superzoomom – Sony RX100 VI

Vsak vidik in sestavni del fotoaparata RX100 VI so inženirji skrbno načrtovali za delo v tandemu, tako da dosegajo neprimerljivo kakovost slike in osupljiv 8-kratni zoom v skoraj isto velikem ohišju kot pri fotoaparatu RX100 V (2,9-kratni zoom). Pametna zasnova optike vključuje neverjetno moč, optična stabilizacija slike pa stabilizira sliko tudi pri posnetkih iz roke v telefoto območju razpona zooma. Poleg tega napredni slikovni procesor zagotavlja boljše zaznavanje ločljivosti slike ob nizki stopnji šuma.

Najboljši telefoto objektiv za brezzrcalne fotoaparate – Sony FE 135mm f/1.8 GM

S Sonyjevi najnaprednejšimi optičnimi tehnologijami je to fiksen telefoto objektiv z veliko odprtino zaslonke, ki prinaša osupljivo ločljivost tudi pri F1.8 ter izvrstno mehkobo neostrine (bokeh), ki je zaščitni znak serije G Master. Edinstveni lineralni motorji XD (izjemno dinamični) omogočajo uporabniku, da ohrani fokus na premikajočem se objektu – igralcu na odru ali podobnim dinamičnim predmetom z impresivno hitrostjo, natančnostjo in zanesljivost. Prinaša tudi tiho samodejno ostrenje z malo vibracijami.

Najboljši profesionalni objektiv za brezzrcalne fotoaparate – Sony FE 400mm F2.8

Sonyjeve najnaprednejše tehnologije objektivov so bile uporabljene v tem super teleobjektivu z veliko zaslonko, ki dosega izjemno hitrost, osupljivo ločljivost G Master in mehkobo neostrine (bokeh) ter profesionalen nadzor in zanesljivost. Poleg tega je SEL400F28GM neverjetno lahek super teleobjektiv, ki ponuja svobodo fotografiranja iz roke brez primere.

Najboljša rešitev za shranjevanje fotografij – kartice serije SF-G series TOUGH specification

Zasnovana za profesionalno delovanje in izjemno zanesljivost; to je najhitrejša in najbolj vzdržljiva SD-kartica na trgu, ki se ponaša s hitrostjo branja 300 MB/s in hitrostjo zapisovanja 299 MB/s. Kartica je 18-krat bolj odporna na upogibanje kot običajne SD-kartice, poleg tega je odporna na prah, umazanijo, vodo, blato in razno drugo nečistočo. Izdelana je iz enega kosa in iz materialov, ki so trdni kot skala, odporna pa je tudi proti padcem z višine do 5 m[3]. Ne glede na to, kako zahtevno je fotografiranje, serija “SF-G series TOUGH specification” zagotavlja zanesljivo zmogljivost in vzdržljivost ter učinkovit postopek prenašanja vsebin na računalnik.

[1] Odkrijte svoj ustvarjalni potencial z visokim nivojem zmogljivosti in naprednimi funkcijami, kot so samodejno ostrenje oči fotografiranih oseb Real-time Eye AF, novo, izjemno natančno sledenje v realnem času; hitro neprekinjeno fotografiranje in snemanje videov v ločljivosti 4K HDR (HLG).

[2] Ko predvajate videoposnetke HDR (HLG), povežite ta izdelek z združljivim Sonyjevim televizorjem HDR (HLG) s kablom USB.

[3] Temelji na Sonyjevem testiranju. 

Podjetje Sony je vodilni proizvajalec avdio, video, igralnih, komunikacijskih in informacijskih tehničnih izdelkov za trg potrošnikov in profesionalnih uporabnikov. S svojo glasbo, slikami, računalniško zabavo in spletnim poslovanjem Sony predstavlja vodilno znamko za digitalno razvedrilo na svetu. Sony je zabeležil konsolidirano prodajo na letni ravni v višini približno 77 milijarde USD za fiskalno leto, ki se je končalo 31. marca 2018. Več informacij o Sony na centralni spletni strani http://www.sony.net, o Sony Slovenija pa na www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument