Sledite Sony Slovenia

Sony predstavlja nov daljinski upravljalnik z brezžično tehnologijo Bluetooth®

Sporočilo za javnost   •   feb 26, 2019 16:06 CET

Sony je danes predstavil novi brezžični daljinski upravljalnik (model RMT-P1BT) s tehnologijo Bluetooth, ki predstavlja zanesljivo in odzivno rešitev za ljubitelje fotografiranja, ki si želijo natančno upravljati svoj fotoaparat[1] pri fotografiranju pokrajine, arhitekture, nočnega neba, tihožitja, ustvarjanju skupinskih portretov in drugega.

Novi brezžični daljinski upravljalnik RMT-P1BT deluje prek povezave Bluetooth, zato ne potrebuje žic, kablov ali sprejemnikov, s katerim bi sicer morali upravljalnik povezati neposredno s fotoaparatom. Daljinski upravljalnik se izjemno hitro odzove, že približno 0,05 sekunde[2] po pritisku na tipko, kar omogoča natančno sprožitev zaklopa. Opremljen je tudi z LED indikatorjem, ki kaže stanje delovanja tako, da utripa ali neprekinjeno sveti. Daljinski upravljalnik je poleg tega odporen na prah in vlago[3] ter visoke in nizke temperature[4], zato zanesljivo deluje v najrazličnejših okoljih in vremenskih razmerah.

Za optimalen nadzor nad delovanjem fotoaparata je novi brezžični daljinski upravljalnik RMT-P1BT opremljen z gumbi za izostritev, kar omogoča ročne popravke ostritve, in z gumbom C1 po meri, ki ga je moč nastaviti[5] po svojih željah. Omogoča tudi začetek/ustavitev snemanja videa ter upravljanje motoriziranega zooma in digitalnega zooma, zato je idealen dodatek za oddaljeno snemanje videa. Fotografi, ki raje fotografirajo v načinu osvetlitve z ročnim zapiranjem zaklopa (“bulb”), lahko daljinski upravljalnik nastavijo tako, da odpre zaklop ob pritisku na tipko in nato s ponovnim pritiskom na tipko zapre zaklop. Tako ni treba tipke držati pritisnjene ves čas osvetlitve.

Cena in razpoložljivost

Brezžični daljinski upravljalnik RMT-P1BT bo v Evropi na voljo od aprila dalje po predvideni maloprodajni ceni približno 75 evrov.

Različne ekskluzivne zgodbe, videoposnetke in vznemirljive nove vsebine, posnete z najnovejšimi fotoaparati in drugimi Sonyjevimi izdelki serije Alpha™, si lahko ogledate na spletni strani https://www.sony.co.uk/alphauniverse. Sonyjevo evropsko fotografsko središče je na voljo v 22 jezikih, v njem najdete novice o izdelkih, natečaje in najnovejši seznam Sonyjevih dogodkov v posamezni državi.

Za več informacij, prosimo, kontaktirajte lokalnega PR predstavnika ali:

David Edwards, Corporate Communications, Sony Europe

+44 (0)1932 817022 / david.edwards@eu.sony.com

[1]Potrebna je posodobitev sistemske programske opreme (firmware). Za podrobnosti ter informacije o združljivih fotoaparatih obiščite Sonyjevo spletno stran za podporo: https://www.sony.net/dics/p1bt/

[2] Na podlagi internih testiranj. Dolžina zakasnitve se lahko spreminja in je odvisna od situacije.

[3] 100% odpornost na prah in vlago ni zagotovljena.

[4] Delovna temperatura znaša med -10°C in 50°C. Upoštevajte tudi območje delovne temperature fotoaparata.

[5] Funkcija mora biti pred tem nastavljena prek menija v fotoaparatu.

O podjetju Sony

Podjetje Sony je vodilni proizvajalec avdio, video, igralnih, komunikacijskih in informacijskih tehničnih izdelkov za trg potrošnikov in profesionalnih uporabnikov. S svojo glasbo, slikami, računalniško zabavo in spletnim poslovanjem Sony predstavlja vodilno znamko za digitalno razvedrilo na svetu. Sony je zabeležil konsolidirano prodajo na letni ravni v višini približno 77 milijarde USD za fiskalno leto, ki se je končalo 31. marca 2018. Več informacij o Sony na centralni spletni strani http://www.sony.net, o Sony Slovenija pa na www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument

Komentarji (0)

Dodaj komentar

Komentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.