Sledite Sony Slovenia

Sony predstavlja nov daljinski upravljalnik z brezžično tehnologijo Bluetooth®

Sporočilo za javnost   •   feb 26, 2019 16:06 CET

Sony je danes predstavil novi brezžični daljinski upravljalnik (model RMT-P1BT) s tehnologijo Bluetooth, ki predstavlja zanesljivo in odzivno rešitev za ljubitelje fotografiranja, ki si želijo natančno upravljati svoj fotoaparat[1] pri fotografiranju pokrajine, arhitekture, nočnega neba, tihožitja, ustvarjanju skupinskih portretov in drugega.

Novi brezžični daljinski upravljalnik RMT-P1BT deluje prek povezave Bluetooth, zato ne potrebuje žic, kablov ali sprejemnikov, s katerim bi sicer morali upravljalnik povezati neposredno s fotoaparatom. Daljinski upravljalnik se izjemno hitro odzove, že približno 0,05 sekunde[2] po pritisku na tipko, kar omogoča natančno sprožitev zaklopa. Opremljen je tudi z LED indikatorjem, ki kaže stanje delovanja tako, da utripa ali neprekinjeno sveti. Daljinski upravljalnik je poleg tega odporen na prah in vlago[3] ter visoke in nizke temperature[4], zato zanesljivo deluje v najrazličnejših okoljih in vremenskih razmerah.

Za optimalen nadzor nad delovanjem fotoaparata je novi brezžični daljinski upravljalnik RMT-P1BT opremljen z gumbi za izostritev, kar omogoča ročne popravke ostritve, in z gumbom C1 po meri, ki ga je moč nastaviti[5] po svojih željah. Omogoča tudi začetek/ustavitev snemanja videa ter upravljanje motoriziranega zooma in digitalnega zooma, zato je idealen dodatek za oddaljeno snemanje videa. Fotografi, ki raje fotografirajo v načinu osvetlitve z ročnim zapiranjem zaklopa (“bulb”), lahko daljinski upravljalnik nastavijo tako, da odpre zaklop ob pritisku na tipko in nato s ponovnim pritiskom na tipko zapre zaklop. Tako ni treba tipke držati pritisnjene ves čas osvetlitve.

Cena in razpoložljivost

Brezžični daljinski upravljalnik RMT-P1BT bo v Evropi na voljo od aprila dalje po predvideni maloprodajni ceni približno 75 evrov.

Različne ekskluzivne zgodbe, videoposnetke in vznemirljive nove vsebine, posnete z najnovejšimi fotoaparati in drugimi Sonyjevimi izdelki serije Alpha™, si lahko ogledate na spletni strani https://www.sony.co.uk/alphauniverse. Sonyjevo evropsko fotografsko središče je na voljo v 22 jezikih, v njem najdete novice o izdelkih, natečaje in najnovejši seznam Sonyjevih dogodkov v posamezni državi.

Za več informacij, prosimo, kontaktirajte lokalnega PR predstavnika ali:

David Edwards, Corporate Communications, Sony Europe

+44 (0)1932 817022 / david.edwards@eu.sony.com

[1]Potrebna je posodobitev sistemske programske opreme (firmware). Za podrobnosti ter informacije o združljivih fotoaparatih obiščite Sonyjevo spletno stran za podporo: https://www.sony.net/dics/p1bt/

[2] Na podlagi internih testiranj. Dolžina zakasnitve se lahko spreminja in je odvisna od situacije.

[3] 100% odpornost na prah in vlago ni zagotovljena.

[4] Delovna temperatura znaša med -10°C in 50°C. Upoštevajte tudi območje delovne temperature fotoaparata.

[5] Funkcija mora biti pred tem nastavljena prek menija v fotoaparatu.

O podjetju Sony

Podjetje Sony je vodilni proizvajalec avdio, video, igralnih, komunikacijskih in informacijskih tehničnih izdelkov za trg potrošnikov in profesionalnih uporabnikov. S svojo glasbo, slikami, računalniško zabavo in spletnim poslovanjem Sony predstavlja vodilno znamko za digitalno razvedrilo na svetu. Sony je zabeležil konsolidirano prodajo na letni ravni v višini približno 77 milijarde USD za fiskalno leto, ki se je končalo 31. marca 2018. Več informacij o Sony na centralni spletni strani http://www.sony.net, o Sony Slovenija pa na www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument