Sledite Sony Slovenia

Sony predstavlja kompaktni, ultra širokokotni objektiv z veliko zaslonko FE 14mm F1.8 G Master™ Prime

Sporočilo za javnost   •   apr 20, 2021 16:00 CEST

Sony še naprej širi ponudbo objektivov serije E, tokrat s kompaktnim, ultra širokokotnim objektivom 14mm F1.8 GM (model SEL14F18GM) z veliko odprtino zaslonke F1.8, ki bo uporabnikom omogočil, da posnamejo svet okrog sebe iz nove perspektive. Pokrajina, arhitektura, zvezdnato nebo in notranji prostori bodo z njim dobili novo dimenzijo.

»Najnovejši član Sonyjeve družine G Master, novi FE 14mm F1.8 GM, prinaša izjemno ločljivost, hitro in tiho samodejno ostrenje ter je neverjetno kompakten,« je dejal Yann Salmon Legagneur, direktor produktnega marketinga v oddelku Digital Imaging pri Sony Europe. »Na podlagi potreb naših uporabnikov nenehno skrbimo za inovacije. Še naprej bomo razvijali najboljšo tehnologijo, da bodo lahko uporabniki uresničevali svojo ustvarjalno vizijo.«

Izjemna ločljivost v kompaktnem in lahkem ohišju

Novi FE 14mm F1.8 GM se ponaša s kompaktno optično zasnovo, zaradi česar meri le 86 x 102 milimetra in tehta samo 462 gramov, ob tem pa ima vgrajeno napredno optično tehnologijo, ki prinaša vrhunsko ločljivost ter osupljiv kontrast. Tako kompaktno in lahko zasnovo sta omogočila dva ekstremno asferična (XA) elementa, ki skrbita za izvrstno ločljivost po celotni površini slike, tudi ob robovih. Poleg tega so vgrajeni še steklena elementa ED (Extra-low dispersion) ter steklen element Super ED, ki dodatno izboljšujejo optiko, zmanjšujejo kromatsko aberacijo in zagotavljajo izvrsten kontrast ter natančno risanje pri vseh odprtinah zaslonke.

Zahvaljujoč največji odprtini zaslonke F1.8 lahko uporabniki natančno posnamejo točkovne vire svetlobe – kot na primer v astrofotografiji – ter se izognejo uporabi izjemno dolgih časov osvetlitve pri fotografiranju v okoljih z zelo šibko svetlobo. V zahtevnih svetlobnih razmerah se dodatno izkaže tudi Sonyjeva originalna tehnologija premaza Nano AR Coating II, ki z zmanjševanjem odbleskov in svetlobnih artefaktov še dodatno poveča jasnost slik.

Objektiv FE 14mm F1.8 GM lahko kljub ultra širokokotni goriščni razdalji 14 mm pri odprtini zaslonke F1.8 ustvari čudovito mehke neizostrene dele slike (bokeh). Skupaj z najmanjšo razdaljo ostrenja, ki znaša 24,9 centimetra, nudi široke možnosti za bližinske fotografije in videoposnetke, pri čemer ustvari osupljivo mehko neostrino (bokeh), značilno za družino vrhunskih Sonyjevih objektivov G Master. To mu omogočajo natančni elementi XA, mehanizem zaslonke z 9 lističi ter optimalno obvladovanje pojava aberacije. Rezultat je resnično izvrstna mehkoba neostrih delov slike brez neželenega učinka čebulnih obročkov.

Napredno in tiho samodejno ostrenje

Objektiv za ostrenje uporablja dva linearna motorja XD (extreme dynamic), s katerima doseže in ohranja natančno izostritev tudi pri fotografiranju in snemanju z majhno globinsko ostrino pri zaslonki F1.8. S tem daje profesionalnim uporabnikom vso zanesljivost, ki jo potrebujejo za posnetke v zahtevnih razmerah. Poleg tega FE 14mm F1.8 GM ostri tiho in z minimalnimi vibracijami, zaradi česar je idealen za ustvarjanje video vsebin z mehkimi prehodi ostrenja.

Profesionalno upravljanje in zanesljivost

Novinec se ponaša z mnogimi naprednimi in vsestranskimi možnostmi upravljanja – vključno z gumbom za zadržanje izostritve, stikalom za preklapljanje med načini ostrenja ter obročem za ostrenje, ki v vsakem trenutku poskrbijo za enostavno in učinkovito upravljanje.

Za večjo prilagodljivost je gumbu za zadržanje izostritve prek vmesnika v fotoaparatu mogoče dodeliti katero od številnih drugih možnih funkcij, toda s tem se seznam izjemnih lastnosti objektiva FE 14mm F1.8 GM še ne konča. Tukaj sta še ročno ostrenje z linearnim odzivom za neposredno in natančno ročno ostrenje, medtem ko obroč za upravljanje z zaslonko poskrbi za intuitivno prilagajanje odprtine zaslonke. Za dodatno ustvarjalno svobodo je FE 14mm F1.8 GM opremljen z držalom za filtre na zadnji strani, ki sprejme standardne filtre v obliki lističev, kot so ND, barvni, za mehčanje slike itd.

Zasnova, odporna na prah in vlago[i], zagotavlja zanesljivost, ki jo fotografi in snemalci potrebujejo v zahtevnih razmerah. Poleg tega sta sprednja in zadnja leča objektiva prevlečeni s premazom iz fluora, ki odbija vodo, maščobo ter druge nečistoče. S tem je poskrbljeno za čistočo vedno izpostavljenega sprednjega optičnega elementa objektiva, pa tudi zadnjega optičnega elementa, ki se lahko umaže, ko uporabnik menjuje zadnji filter.

Za učinkovito blokiranje svetlobe, ki prihaja s strani in lahko povzroči odbleske in svetlobne artefakte, ima FE 14mm F1.8 GM že vgrajeno sončno zaslonko.

Cene in razpoložljivost

Objektiv FE 14mm F1.8 GM bo na voljo od maja 2021 pri številnih Sonyjevih pooblaščenih prodajalcih. Njegova predvidena maloprodajna cena znaša 1.600,00 evrov.

Za podrobnejše informacije o objektivu obiščite:

https://www.sony.si/electronics/objektivi-za-fotoaparate/sel14f18gm

Video predstavitev objektiva si lahko ogledate TUKAJ.

[i] 100% odpornost na prah in vlago ni zagotovljena.

Različne ekskluzivne zgodbe, videoposnetke in vznemirljive nove vsebine, posnete z najnovejšimi fotoaparati in drugimi Sonyjevimi izdelki, si lahko ogledate tukaj. Sonyjevo evropsko fotografsko središče je na voljo v 22 jezikih, v njem najdete novice o izdelkih, natečaje in najnovejši seznam Sonyjevih dogodkov v posamezni državi.

O podjetju Sony

Sony Group Corporation je kreativno podjetje za zabavo s trdnimi temelji v tehnologiji. Od iger in mrežnih storitev do glasbe, fotografij, elektronskih izdelkov in rešitev, slikovnih senzorjev ter finančnih storitev – Sonyjev cilj je z močjo kreativnosti in tehnologije napolniti svet s čustvi. Za več informacij obiščite spletni naslov: https://www.sony.com/en/

Podjetje Sony Corporation je v skupini Sony Group odgovorno za elektronske izdelke in rešitve. Sonyjeva vizija vključuje skrb za čustva ali Kando ter ustvarjanje občutka brezskrbnosti ali po japonsko Anshin. To želi Sony z raziskovanjem novih tehnologij in izzivov prinesti ljudem in družbi po vsem svetu, ter tako omogočiti uživanje v ustvarjenih izdelkih in storitvah s področij, kot so domača zabava in zvok, upodabljanje ter mobilne komunikacije.

Za več informacij obiščite spletni naslov http://www.sony.net/.

Priložene datoteke

Wordov dokument