Sledite Sony Slovenia

Sony predstavlja družino Sony Cinema Line: Še bogatejša izbira video kamer za ustvarjalce vsebin, s tehnologijo, izpopolnjeno posebej za digitalno filmsko produkcijo

Sporočilo za javnost   •   sep 02, 2020 11:00 CEST

Sony predstavlja družino Cinema Line, serijo novih video kamer za ustvarjalce vsebin, ki združuje najboljše iz Sonyja – tako na področjih kakovosti slike, tehnologije in strasti do digitalnega kina. Novo serijo video kamer odlikujejo podrobnosti.

Cinema Line ne prinaša le tako zelo zaželenega kinematografskega videza, nastalega na podlagi dolgoletnih izkušenj na področju digitalne filmske produkcije, ampak tudi izboljšano delovanje in zanesljivost, ki izpolnjujeta različne potrebe še tako zahtevnih ustvarjalcev.Nova serija želi prav tako izstopiti iz tradicionalnega okvirja kinematografskih kamer in profesionalnih videokamer.

Leta 2000 je Sony predstavil revolucionarno digitalno kinematografsko kamero HDW-F900, ki je kot prva digitalna kinematografska kamera z zmogljivostjo 24 sličic na sekundo (24p) pomenila začetek digitalnega kina.VENICE in ostale izdelke ustvarjamo ob upoštevanju številnih pogovorov s filmskimi ustvarjalci in ustvarjalci podob.

Obstoječi izdelki podjetja Sony, vključno z VENICE in FX9, bodo postali del družine Cinema Line. VENICE je prva izbira pri ustvarjanju digitalnih filmov, FX9 pa je dokazano uspešen na področju dokumentarne produkcije.Naš naslednji korak je nov model, ki cilja na širok spekter vizualnih ustvarjalcev inSony bo do konca leta 2020 predstavil in na prodajne police poslal naslednjega člana družine - fotoaparat FX6.

Razvoj vsake od kamer Cinema Line temelji na povratnih informacijah uporabnikov:FX9 verzija 3, ki bo na voljo leta 2021, bo opremljena s protokolom S700PTP*, ki omogoča nadzor Sonyjeve kamere na daljavo, načinom Center Scan za objektiv Super 16 mm in podporo za objektiv B4 z ustreznim adapterjem ter z mnogo ostalimi funkcijami.Vzporedno s tem bo nova verzija V6.0 kamerev VENICE – na voljo od novembra 2020 – vsebovala dodatne funkcije, ki bodo še izboljšale njeno uporabnost pri oddajanju in snemanju v živo.

»Sony slavi in obenem globoko spoštuje filmske in vizualne ustvarjalce ter pripovedovalce zgodb.Družina Cinema Line uporablja DNK podjetja s področja filmske industrije ter profesionalnih ustvarjalcev digitalnih podob in ju prepleta za razvoj novih kreativnih orodij.Ta družina izdelkov bo ustvarjalcem omogočila, da pomikajo meje ustvarjalnosti in posnamejo čustvo v vsaki sličici in kadru,« je dejalClaus Pfeifer, vodja oddelka za pridobivanje povezanih vsebin pri Media Solutions, Sony Professional Europe.

###

Za več o družini Cinema Line obiščite:

- Spletna stran Cinema Line:https://www.sony.net/cinema-line

- Video za Cinema Line:https://pro.sony/rewrite/cinematic-look

* S700PTP je protokol za uporabo S700P preko TCP/IP

Sony je ustvarjalno in razvedrilno podjetje s trdnimi tehnološkimi temelji. Ne glede na to, ali gre za igralne ali omrežne storitve oziroma glasbo, fotografije, elektroniko, polprevodniške naprave ali finančne storitve, je namen podjetja, da s pomočjo ustvarjalnosti in tehnologije napolni svet s čustvi. Za več informacij obiščite http://www.sony.net/ in www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument