Sledite Sony Slovenia

Sony predstavil zmogljiv mobilni projektor žepne velikosti za izboljšano avdiovizualno izkušnjo

Sporočilo za javnost   •   mar 15, 2018 15:11 CET

Sony je danes najavil prihod ultra-prenosnega mobilnega projektorja MP-CD1 v Evropo, kjer ga lahko pričakujemo že to pomlad. Projektor, ki je velik toliko kot dlan, lahko z razdalje samo 3,5 metra ustvari sliko z diagonalo do 3 metrov (120 palcev). Resnično vsestranski projektor, ki tehta vsega 280 gramov, v trenutku vsako površino spremeni v širok zaslon. Ker ga odlikuje skoraj povsem tiho delovanje, je idealen za poslovne predstavitve na poti, igranje iger, dogodke na prostem ali filmske večere z družino.

Dinamičen zaslon projektorja uporablja tehnologijo DLP® IntelliBright™[1] z naprednimi algoritmi za procesiranje slike, kar izboljša svetlost slike brez povečanja porabe energije iz vgrajene baterije.

Zaradi edinstvene zasnove projektorja, se ta kljub visoki svetilnosti le minimalno segreva. Vse te izjemne lastnosti so združene v izdelku žepne velikosti, ki je prejel nagrado za oblikovanje iF 2018 Design Award.

S svetilnostjo 105 ANSI lumnov in vgrajeno 5.000 mAh baterijo, je mogoče projicirati jasno in svetlo sliko kar dve uri. Čas uporabe pa je moč še podaljšati z enostavnim priklopom na napajalnik s standardnim priključkom USB-C tudi med delovanjem projektorja. Združljivost s priključkom USB-C pomeni, da s seboj ni treba prenašati dodatnega napajalnika, za katerega se tako rado zgodi, da ga kje pozabimo. Pri uporabi na prostem lahko projektor MP-CD1 enostavno polnimo ali napajamo tudi iz prenosne baterije.

Projektor odlikuje izjemno hiter zagon, saj je v petih sekundah po pritisku na gumb že pripravljen za uporabo. Za priklop na najrazličnejše vire slike, vključno z osebnim računalnikom ali celo igralno konzolo PlayStation, je na voljo več možnosti, ki jih nudi povezava HDMI. Tako boste v samo nekaj sekundah brez motenj v poteku sestanka lahko sliko zaslona delili z vsemi prisotnimi. Kot dodatna oprema je na voljo tudi adapter HDMI[i], ki se napaja iz USB priključka in omogoča brezžično povezovanje z najrazličnejšimi napravami – vključno s pametnimi mobilniki in tabličnimi računalniki.

Mobilni projektor MP-CD1 ima vgrajeno samodejno izravnavo perspektive za popolno sliko brez popačenj tudi pri projiciranju pod kotom. Način dinamične slike pa izboljša slike in videoposnetke tako, da nastavi optimalno svetlost in nasičenost barv. Za več svobode pri projiciranju iz kateregakoli položaja in površine, tudi s stropa, se na spodnjem delu ohišja nahaja navoj za stativ.

Projektor MP-CD1 bo v Evropi na voljo aprila 2018 po maloprodajni ceni približno 400 evrov.

Tehnični podatki

Ime modela MP-CD1 Mobile Projector
Velikost projicirane slike Največ 3m pri razdalji projiciranja 3,45 m
Kontrastno razmerje 400:1
Izhodna ločljivost 854 x 480
Barvna reprodukcija Polna barvna (16.770.000 barv)
Masa Pribl. 280 g
Čas neprekinjenega projiciranja (z napolnjeno baterijo) Pribl. 120 minut (s polno napolnjeno baterijo in brez zunanjega napajanja)
Velikost (Š x V x D) Približno 83 mm x 16 mm x 150 mm
Dodatki Torbica (1) Kabel HDMI 1m (1) Kabel USB-C 1m (1)

Adapter Micro USB na USB-C (1)

[1] DLP intellibrightTM je blagovna znamka družbe Texas Instruments.

[i] HDMI adapter je na voljo s strani številnih partnerjev. 

O podjetju Sony

Podjetje Sony je vodilni proizvajalec avdio, video, igralnih, komunikacijskih in informacijskih tehničnih izdelkov za trg potrošnikov in profesionalnih uporabnikov. S svojo glasbo, slikami, računalniško zabavo in spletnim poslovanjem Sony predstavlja vodilno znamko za digitalno razvedrilo na svetu. Sony je zabeležil konsolidirano prodajo na letni ravni v višini približno 76 milijarde USD za fiskalno leto, ki se je končalo 31. marca 2017. Več informacij o Sony na centralni spletni strani http://www.sony.net, o Sony Slovenija pa na www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument