Sledite Sony Slovenia

Sony predstavil brezžični mikrofon ECM-W2BT in kompakten kravatni stereo mikrofon ECM-LV1

Sporočilo za javnost   •   mar 09, 2021 16:00 CET

Sony je danes predstavil nova mikrofona – brezžični mikrofon ECM-W2BT, združljiv z večvmesniškim nastavkom, ter kompakten kravatni stereo mikrofon ECM-LV1.

Brezžično snemanje zvoka visoke kakovosti z manj šuma in stabilno povezavo je zdaj zlahka dosegljivo z brezžičnim mikrofonom ECM-W2BT, kar še posebej velja, če ga povežete s kravatnim stereo mikrofonom ECM-LV1 in enim od digitalno združljivih Sonyjevih [i]. Ta kombinacija je popolna rešitev za potrebe današnjih vlogerjev, ustvarjalcev videoposnetkov za YouTube in drugih ustvarjalcev vsebin, ki želijo posneti jasen in zanesljiv zvok v različnih okoljih in situacijah, kot so ulični nastopi, ocenjevanje izdelkov, potovalni vlogi z ocenjevanjem lokalnih jedi in še mnogo drugega.

Brezžični mikrofon ECM-W2BT omogoča digitalno snemanje z nizkim šumom, in sicer tako, da sprejemnik povežemo z združljivim fotoaparatomi, ki je opremljen z večvmesniškim nastavkom, združljivim z digitalnim vmesnikom za zvok. Digitalni zvočni signal iz sprejemnika se tako neposredno prenese v fotoaparat, kar pomeni, da za prenos zvoka ni treba uporabiti zunanjega kabla. Hkrati je bil mikrofon ECM-W2BT popolnoma na novo zasnovan za zajem visoko kakovostnega zvoka, zaradi česar je opremljen z večsmerno mikrofonsko kapsulo, ki omogoča zajem čistega zvoka iz vseh smeri. Obenem zagotavlja prilagodljivo snemanje zvoka, saj povečuje stabilnost brezžične povezave med mikrofonom in sprejemnikom tudi v primeru, ko so med njima ovire, ter v natrpanih prostorih, kjer je istočasno prisotnih še veliko drugih brezžičnih signalov. Na lokacijah z dobro vidno linijo med mikrofonom in sprejemnikom komunikacija deluje vse do 200 metrov, kar znatno poveča fleksibilnost pri snemanju zvoka na prostem. Ob tem velja izpostaviti še novo uporabljeni kodek Qualcomm® aptX™ Low Latency[ii], ki skrbi tako za zajem zvoka visoke kakovosti kot tudi za nizko zakasnitev.

Zahvaljujoč različnim načinom zajemanja zvoka prinaša mikrofon ECM-W2BT popolno ustvarjalno svobodo. Trije načini zajemanja zvoka – način MIC, način MIX in novi način RCVR – omogočajo, da posnamete govor in ambientalne zvoke tako, kot želite. V načinu MIC mikrofon zajema samo zvok iz oddajnika mikrofona, zato bo v tem primeru posnet samo govor oziroma zvok subjekta. Način RCVR medtem zajema samo zvok iz mikrofona, vgrajenega v sprejemnik, kar pomeni, da snema samo zvok okolice ali vaš govor. Način MIX združi zvok iz obeh mikrofonov – v oddajniku in sprejemniku – kar je uporabno za primere, ko želite zajeti tako govor oziroma zvok subjekta kot tudi zvok okolice ali svoj govor.

Mikrofon ECM-W2BT podpira stereo zvočni izhod ter ima vgrajen 3,5 mm stereo priključek za priklop dodatnega stereo mikrofona. To pomeni, da ga lahko uporabite skupaj s kravatnim stereo mikrofonom, kot je ECM-LV1, ki je komajda opazen in ga zlahka pritrdite na oblačila subjekta za še bolj realistično snemanje zvoka. Ker je sprejemnik opremljen s 3,5 mm zvočnim izhodom, lahko mikrofon ECM-W2BT uporabite tudi s fotoaparati brez večvmesniškega nastavka.

Za snemanje v zahtevnejših okoljih je ECM-W2BT opremljen s funkcijo nastavljanja glasnosti. Izbirati je mogoče med tremi ravnmi glasnosti. Poleg običajne sta tukaj še znižana glasnost za snemanje zelo glasnih zvokov ter povišana glasnost, ki ojača tišje zvoke. Izpostaviti pa velja tudi zaščito pred vetrom, ki zmanjša šume vetra, kar pride zelo prav pri snemanju na prostem.

Sonyjevi inženirji so mislili tudi na daljša snemanja, zato so v ECM-W2BT vgradili možnost dodatnega napajanja prek večvmesniškega nastavka fotoaparata. Ob hkratnem napajanju iz lastne baterije in baterije fotoaparata lahko sprejemnik deluje do 9 ur[iii]. Za lažje spremljanje stanja delovanja ima ECM-W2BT vgrajena dva indikatorja. Indikator LINK sporoča stanje povezave med mikrofonom in sprejemnikom, indikator POWER pa omogoča enostavno preverjanje napolnjenosti baterije. S tem pa seznama praktičnih rešitev še ni konec. Priloženo je tudi posebno držalo, ki ga lahko uporabite za prenašanje sprejemnika in mikrofona kot ene povezane enote ter tudi kot stojalo za mikrofon. To pomeni, da lahko med intervjuji in drugimi stacionarnimi snemanji mikrofon stabilno postavite na mizo ali drugo površino.

Za visoko kakovostno zajemanje zvoka v kompaktni, komaj opazni obliki, ki omogoča tudi enostavno prenašanje, je tukaj še kompakten kravatni stereo mikrofon ECM-LV1. Tudi ta ima vgrajeno zaščito pred vetrom, ki dodatno zmanjšuje šume, 360-stopinjska vrtljiva zaponka pa skrbi za enostavno vodoravno pritrditev na kravato ali navpično namestitev na žep, pri čemer kot usmeritve mikrofona v obeh primerih ostane enak. Ta mikrofon ne potrebuje svojega napajanja, saj se napaja prek priključka za mikrofon.

Brezžični mikrofon ECM-W2BT bo na voljo aprila 2021 po predvideni maloprodajni ceni 240 evrov. Kompakten kravatni stereo mikrofon ECM-LV1 bo prav tako na voljo aprila 2021, njegova predvidena maloprodajna cena pa znaša 35 evrov. Oba bosta naprodaj pri številnih Sonyjevih pooblaščenih prodajalcih.

Za več podrobnejše informacije o izdelku obiščite:

[i] Za celoten seznam združljivih modelov obiščite spletni naslov https://www.sony.net/dics/w2bt/. Podprt je tudi analogni zvok, toda priporočljiva je uporaba digitalnega zvoka. Pri uporabi z napravo, ki podpira digitalni vmesnik za zvok, stikalo DIGITAL/ANALOG na brezžičnem mikrofonu ECM-W2BT prestavite na DIGITAL.

[ii] Qualcomm aptX je izdelek družbe Qualcomm Technologies, Inc. in/ali njenih podružnic. Qualcomm je blagovna znamka družbe Qualcomm Incorporated, registrirane v ZDA in drugih državah. AptX je blagovna znamka družbe Qualcomm Technologies, Ltd., registrirana v ZDA in drugih državah.

[iii] Možnost napajanja iz fotoaparata prek večvmesniškega nastavka je odvisna od fotoaparata. Za seznam združljivih fotoaparatov obiščite naslednjo povezavo: https://www.sony.net/dics/w2bt/

Sony je ustvarjalno in razvedrilno podjetje s trdnimi tehnološkimi temelji. Ne glede na to, ali gre za igralne ali omrežne storitve oziroma glasbo, fotografije, elektroniko, polprevodniške naprave ali finančne storitve, je namen podjetja, da s pomočjo ustvarjalnosti in tehnologije napolni svet s čustvi. Za več informacij obiščite http://www.sony.net/ in www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument