Sledite Sony Slovenia

Sony naznanja razpoložljivost in cene televizorjev MASTER 4K HDR s serijama AF9 OLED in ZF9 LCD

Sporočilo za javnost   •   avg 30, 2018 16:31 CEST

Sony Europe je danes naznanil cene in dostopnost televizorjev serije MASTER. Televizorji serij AF9 OLED in ZF9 LCD nudijo neprimerljivo kakovost slike s številnimi lastnimi tehnologijami in rešitvami, na čelu z novo generacijo slikovnega procesorja X1™ Ultimate. Serija MASTER je ime, ki je pri Sonyju ekskluzivno rezervirano za modele z najboljšo kakovostjo slike. Sonyjev cilj je namreč ustvariti televizor, ki je sposoben prikazati sliko, ki je kar najbolj podobna sliki, kot so si jo zamislili ustvarjalci vsebin. Televizorji družine MASTER tako prinašajo sliko vrhunske kakovosti, ki se kar najbolj približa sliki s profesionalnih monitorjev, ki jih uporabljajo v produkcijskih studiih.

Televizorji obeh serij, AF9 in ZF9, imajo novo razvit procesor nove generacije X1 Ultimate. Slikovni procesor X1 Ultimate lahko inteligentno zazna in analizira vsak objekt v sliki, kar prinaša izjemno natančno reprodukcijo in neverjetne detajle. Obenem so močno posodobili tudi objektno zasnovan HDR, ki omogoča obdelavo vsakega objekta posebej za boljšo globino, teksturo in nasploh bolj realistično sliko.

Sony že od nekdaj sodeluje s strokovnjaki. V sodelovanju s Sony Pictures Entertainment je tako leta 2000 nastal slikovni način, ki ustreza kriterijem filmskih ustvarjalcev. Nedavno so skupaj standardizirali tudi način HDR in ga pripeljali v filmsko produkcijo. Zdaj pa Sony v sodelovanju z Netflixom predstavlja tudi način »Netflix Calibrated Mode«. Ta edinstvena funkcija je bila razvita z namenom, da gledalcem doma omogoči enako kakovostno sliko, kot jo vidijo Netflixovi ustvarjalci na studijskih monitorjih. S tem lahko doma uživajo v točno takšni sliki, kot so si jo zamislili in ustvarili ustvarjalci vsebin. Za vklop ‘Netflix Calibrated Mode’ zadostuje enostaven klik v meniju in zgodba že zaživi v popolni sliki. Navdušenci nad gibljivimi slikami lahko zdaj resnično uživajo, ko gledajo svoje najljubše serije, filme in dokumentarce na Netflixu.

Televizorji iz družine MASTER so pripravljeni tudi za delovanje z vodilno programsko opremo za kalibracijo zaslonov CalMAN®, podjetja Portrait Displays. CalMAN uporabljajo številni strokovnjaki kot orodje za zagotavljanje kakovosti in doseganje strogih zahtev v produkciji, postprodukciji in televizijskem predvajanju. CalMAN olajša vzdrževanje pravilne slike skozi celotno življenjsko dobo televizorja.

Obe seriji, AF9 in ZF9, temeljita na sistemu Android TV™, ki vam omogoča raziskovanje sveta filmov, glasbe, fotografij, iger, spletnega iskanja, aplikacij in še mnogo drugega. Funkcija iskanja z glasom (Voice Search) omogoča nadvse enostavno iskanje vsebin, postavljanje vprašanj in upravljanje s samim televizorjem. Z vgrajeno funkcionalnostjo Chromecast™ lahko na televizorju enostavno predvajate vsebine s pametnega telefona ali tablice, Google Play™ pa omogoča, da na televizorju uživate v vaših priljubljenih filmih, oddajah in igrah.

Televizorji Sony MASTER serij AF9 OLED in ZF9 LCD bodo v Sloveniji na voljo od konca septembra po sledečih priporočenih maloprodajnih cenah:

KD55AF9BAEP: 3100 €

KD65AF9BAEP: 4100 €

KD65ZF9BAEP: 3100 €

KD75ZF9BAEP: 5100 €

Za več informacij obiščite svojo lokalno spletno stran Sony www.sony.si.

Televizorja MASTER serije AF9 (modela 55” in 65”) 4K HDR OLED

  • Odlikuje ju zaslon OLED s Pixel Contrast Boosterjem. 8 milijonov točk z lastno osvetlitvijo in Sonyjev originalen panelni kontroler za OLED prinašajo občutno izboljšano vizualno izkušnjo z edinstveno črnino, pristnimi barvami ter širokim kotom gledanja.
  • Vgrajen imata slikovni procesor X1™ Ultimate, ki prinaša izjemno 4K HDR izkušnjo gledanja z naslednjimi tehnologijami: Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR ter procesiranje z dvema podatkovnima zbirkama.
  • Acoustic Surface Audio+™ ustvarja bogato polje zvoka, ki izvira iz treh aktuatorjev in dveh nizkotoncev ob straneh. Takšen zvok močno izboljša gledalčevo doživetje.
  • Opremljena sta z načinom Netflix Calibrated Mode, ki prinaša sliko, kot so si jo zamislili ustvarjalci, naravnost na televizor.
  • Podpirata profesionalno barvno kalibracijo CalMAN.
  • Odlikujejo ju živahne, bogate barve, TRILUMINOS™ Display pa poskrbi za še dodatno izboljšano natančnost barvne reprodukcije.
  • Android TV™ omogoča raziskovanje sveta filmov, glasbe, fotografij, iger, spletnega iskanja, aplikacij in še mnogo drugega. Funkcija iskanja z glasom (Voice Search) prinaša iskanje vsebin, postavljanje vprašanj in upravljanje s samim televizorjem. Z vgrajeno funkcionalnostjo Chromecast™ lahko na televizorju enostavno predvajate vsebine s pametnega telefona ali tablice, Google Play™ pa omogoča, da na televizorju uživate v vaših priljubljenih filmih, oddajah in igrah.
  • Minimalizem, začinjen z mehkobo: vse je združeno v eno samo ohišje – zaslon, kjer je edini dodaten sestavni del stojalo v ozadju.
  • Podprti formati HDR: HDR10, Dolby Vision™, HLG.

Televizorja MASTER serije ZF9 (modela 65” in 75”) 4K HDR LCD

O podjetju Sony

Podjetje Sony je vodilni proizvajalec avdio, video, igralnih, komunikacijskih in informacijskih tehničnih izdelkov za trg potrošnikov in profesionalnih uporabnikov. S svojo glasbo, slikami, računalniško zabavo in spletnim poslovanjem Sony predstavlja vodilno znamko za digitalno razvedrilo na svetu. Sony je zabeležil konsolidirano prodajo na letni ravni v višini približno 77 milijarde USD za fiskalno leto, ki se je končalo 31. marca 2018. Več informacij o Sony na centralni spletni strani http://www.sony.net, o Sony Slovenija pa na www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument