Sledite Sony Slovenia

Sony najavlja novo serijo SSD pogonov za hitro in kompaktno shranjevanje podatkov

Sporočilo za javnost   •   maj 08, 2018 15:31 CEST

Sony razširja ponudbo zunanjih SSD pogonov (Solid-State Drive) s povsem novo vrhunsko serijo SL-E. To odlikuje visoka kapaciteta SSD-ja v stilsko oblikovanem ohišju, ki je dovolj majhno, da ga lahko shranite v žep. Ob tem novi SSD pogoni nudijo tudi visoko hitrost in varen prenos podatkov.

Zasnovani z mislijo na potrebe profesionalnih uporabnikov kot so arhitekti, inženirji in raziskovalci, so novi priročni SSD-ji manjši od kreditne kartice. Z njimi lahko do 960 GB shranjenih podatkov vzamete kamorkoli in imate tako vse pomembne dokumente vedno s seboj.

Združljivi s široko paleto naprav

Novi Sonyjevi SSD-ji so opremljeni s kompaktnim in obrnljivim priključkom USB Type-C za povezavo z vsemi najnovejšimi mobilnimi napravami, pa tudi z napravami, ki uporabljajo klasične kable USB-A. Možnost povezovanja z obema vrstama kablov zagotavlja široko združljivost z napravami - od osebnih računalnikov z operacijskim sistemom Mac ali Windows, do pametnih mobilnikov in tablic s sistemom Android.

Idealno orodje za profesionalne fotografe

SSD pogoni serije SL-E predstavljajo izvrstno rešitev za profesionalne digitalne fotografe. Vmesnik USB 3.1 Gen 2 nudi široko propustnost in ultra hitro povezavo z računalnikom, s čimer so novi Sonyjevi SSD-ji popoln partner za hitro delo z zmogljivimi fotoaparati kot je na primer novi Sony α7 III. Hitrosti prenosa podatkov dosegajo do 540 MB/s pri branju in 520 MB/s pri zapisovanju. Zato so SSD pogoni serije SL-E odlični za hitro ustvarjanje varnostnih kopij ter hitro pregledovanje in obdelavo fotografij.

Vse to je združeno v priročnem in trpežnem izdelku, ki ga je vedno koristno imeti s seboj tako pri fotografiranju na terenu, kot tudi pri profesionalnem delu na drugih področjih, kjer se srečujemo s potrebo po shranjevanju, enostavnem prenašanju in hitrem dostopu do velikih količin podatkov.

Vaši podatki v varnih rokah

SSD pogoni SL-E uporabljajo bliskovni pomnilnik, zato za razliko od trdih diskov nimajo premikajočih ali vrtečih se elementov. To še povečuje njihovo odpornost na tresljaje in udarce ter zmanjšuje možnost mehanske okvare in s tem povezane izgube podatkov. Priložena je tudi programska oprema ENC DataVault Lite, s katero lahko zagotovite popolno varnost vaših datotek.

Da sonovi Sonyjevi SSD pogoni premišljeno zasnovani, dokazujeta tudi narebrena površina ohišja za boljši oprijem ter enostavno viden LED indikator branja in zapisovanja.

Model s kapaciteto 240 GB bo naprodaj za približno 169 evrov in bo na voljo od maja 2018 dalje.

Model s kapaciteto 480 GB bo naprodaj za približno 289 evrov in bo na voljo od maja 2018 dalje.

Model s kapaciteto 960 GB bo naprodaj za približno 499 evrov in bo na voljo od maja 2018 dalje.

Za tehnične podatke, prosimo, obiščite spletno stran: serija SL-E

Za več Sonyjevih novic obiščite presscentre.sony.eu

O podjetju Sony

Podjetje Sony je vodilni proizvajalec avdio, video, igralnih, komunikacijskih in informacijskih tehničnih izdelkov za trg potrošnikov in profesionalnih uporabnikov. S svojo glasbo, slikami, računalniško zabavo in spletnim poslovanjem Sony predstavlja vodilno znamko za digitalno razvedrilo na svetu. Sony je zabeležil konsolidirano prodajo na letni ravni v višini približno 76 milijarde USD za fiskalno leto, ki se je končalo 31. marca 2017. Več informacij o Sony na centralni spletni strani http://www.sony.net, o Sony Slovenija pa na www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument