Sledite Sony Slovenia

Sony najavil najmanjša popotniška fotoaparata z velikim zoomom, ki omogočata tudi snemanje video posnetkov v ločljivosti 4K in imata nadgrajen slikovni procesor

Sporočilo za javnost   •   avg 30, 2018 16:23 CEST

  • Zoom objektiv z velikim razponom goriščne razdalje ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-720mm[i] in visoko kakovostnimi lečami – vse to v kompaktnem ohišju.
  • Čudovit video v ločljivosti 4K[ii] s polnim zajemom točk in brez njihovega združevanja.
  • Slikovni procesor BIONZ X™ in na novo implementirano vezje LSI za resnično navdušujoče fotografije.
  • Vsestranske možnosti uporabe in fotografiranja, vključno s samodejnim ostrenjem na oči subjekta (Eye AF), elektronskim iskalom, [iii], fotografiranjem/ostrenjem z dotikom zaslona, vrtljivim LCD-zaslonom ter še mnogo drugega za resnično prilagodljivost.

Sony je danes z novima modeloma DSC-HX99 in DSC-HX95 okrepil serijo popotniških fotoaparatov Cyber-shot® z velikim zoomom.

Novinca sta zasnovana za uporabnike, ki želijo imeti praktičen in po velikosti ter videzu čim manj izstopajoč fotoaparat, ki ga lahko ves čas nosijo s sabo. Pohvalita se lahko z najmanjšim[iv] ohišjem na svetu ter nudita resnično vsestranski razpon goriščne razdalje, ki se začne pri 24 mmi v širokem kotu ter konča pri 720 mmi v super-telefoto območju. Oba omogočata snemanje osupljivih videoposnetkov v ločljivosti 4Kii, v jedru obeh pa se nahaja zmogljiv slikovni procesor BIONZ X, združen z vezjem LSI, ki prinaša visoke hitrosti zaporednega fotografiranja do 10 slik na sekundo, velik medpomnilnik pa omogoča do 155 slik[v] v seriji. Poleg tega ju odlikuje tudi visoka hitrost samodejnega ostrenja, ki znaša 0,09 s[vi]. Ostale novosti so še samodejno ostrenje na oči subjekta (Eye AF), shranjevanje fotografij v formatu RAW, funkcija ostrenja/fotografiranjaiii z dotikom zaslona ter pridobivanje geolokacijskih podatkov[vii] prek povezave Bluetooth®.

Objektiv ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-720mm z velikim zoomom za visoko kakovostne fotografije

Velikanski razpon goriščne razdalje, ki ga nudita fotoaparata HX99 in HX95 pomeni, da fotografom nudita vse, kar potrebujejo za popotniško fotografijo in beleženje vsakodnevnega življenja. Za stabilizacijo slike skrbi optični SteadyShot™, ki učinkovito odpravlja stresenost fotografij, do česar pogosto pride pri fotografiranju iz roke v telefoto območju. Oba modela sta opremljena tudi s funkcijo Zoom Assist, ki pri fotografiranju v telefoto območju omogoča začasen prikaz širšega vidnega kota, s čimer fotografu olajša iskanje subjekta, ki ga želi ujeti v sliki.

Procesorska moč

Oba modela, HX99 in HX95, lahko snemata v ločljivosti 4K s polnim zajemom točk in brez njihovega združevanja. To pomeni čudovit prikaz tudi najmanjših podrobnosti, medtem ko sta nazobčanost slike in pojav ‘moiré’ močno zmanjšana. Novinca lahko snemata hitro premikajoče se subjekte s hitrostjo do 100 sličic na sekundo[viii] v visoki ločljivosti HD[ix], kar pomeni, da lahko uporabniki kasneje v montaži ustvarijo čudovite počasne posnetke.

Ker se priložnosti za odlične fotografije mnogokrat pojavijo nepričakovano, morajo fotografi zaupati svojemu fotoaparatu, da lahko deluje hitro. S hitrim inteligentnim samodejnim ostrenjem s hitrostjo vsega 0,09 sekundami, nadgrajenim procesorjem BIONZ X ter vezjem LSI sta HX99 in HX95 odlična za takšne izzive. Odlikuje ju namreč zaporedno fotografiranje s hitrostjo do 10 sličic na sekundo (z omejitvijo medpomnilnika do 155 slik)v.

Za čudovito izostrene portrete sta novinca opremljena s priznano tehnologijo ostrenja na oči subjekta (Eye AF), poznano iz modelov serije α™. Fotografom, ki svoje fotografije radi dodatno izboljšajo z obdelavo v programih za urejanje fotografij, pa HX99 in HX95 nudita možnost fotografiranja v formatu RAW. Šibka svetloba? Najvišja ISO-vrednost 6400[x] pomeni, da ni razloga za skrb.

Intuitivno in udobno rokovanje

Na podlagi odzivov uporabnikov serije HX90 je Sony modelu HX99 dodal tudi funkcijo ostrenja z dotikom želene točke na zaslonu in funkcijo fotografiranja z dotikom zaslona. S tem lahko fotograf neposredno na zaslonu izbere svoj subjekt, ga izostri in posname fotografijo. Funkcija sledilne ploščice (Touch Pad) pa omogoča preprosto spreminjanje ostritvenih točk med fotografiranjem prek izvlečnega elektronskega iskala OLED Tru-Finder™.

Za fotografe, ki imajo radi nadzor nad nastavitvami, je pri modelu HX99 na voljo obroč za upravljanje, ki mu je mogoče dodeliti različne funkcije, kot na primer ročno ostrenje ali zoomiranje po korakih. Oba modela, HX99 in HX95, nudita tudi personalizacijo prek menija My Menu za takojšen dostop do 30 funkcij in možnost ustvarjanja prilagojenih menijev.

Za 180 stopinj vrtljiv LCD-zaslon omogoča enostavno kadriranje selfijev in skupinskih posnetkov, nadgrajeno držalox pa nudi čvrst oprijem in večjo stabilnost med fotografiranjem. Pridobivanje geolokacijskih podatkov prek povezave Bluetooth® pa omogoča zbiranje in beleženje podatkov o lokaciji z mobilne naprave.vii (Location Information Link), medtem ko je prek funkcije Proxy recording mogoče prenašati posnetke na pametne telefone ali jih hitro deliti z drugimi z nalaganjem na spletne strani.

Nova modela Sony Cyber-shot HX99 in HX95 bosta v Evropi na voljo od oktobra 2018 dalje s ceno približno 520 € za HX99 ter 500 € za HX95.

Za več informacij, prosimo, obiščite: HX99 / HX95

[i]Ekvivalentno 35-milimetrskemu formatu.

[ii]3840 x 2160 točk. Trajanje neprekinjenega snemanja znaša do približno 5 minut in je odvisno od okoljskih dejavnikov.

[iii] Samo pri modelu DSC-HX99.

[iv]Med digitalnimi fotoaparati s fiksnim objektivom z vgrajenim iskalom in telefoto območjem 700 mm ali več (ekvivalentno 35-milimetrskemu formatu). Avgusta 2018 po Sonyjevi raziskavi.

[v]V načinu "Continuous shooting mode: Speed Priority Continuous Shooting" ter z nastavljeno kakovostjo slike "Image quality: Fine”.

[vi]Po standardu CIPA, interna meritev, pri f=4.25mm (široki kot), EV8.5, Program Auto, AF area: Wide, način NTSC.

[vii] Mogoča povezava prek Bluetootha s pametnimi telefoni (po podatkih v času sporočila za javnost avgusta 2018): pametni telefoni z operacijskim sistemom Android: Android 5.0 ali kasnejši, združljivi z Bluetooth 4.0 ali novejšim. Iphone/iPad: iPhone 4S ali novejši / iPad 3. generacije ali novejši.

[viii]PAL. 120 sličic na sekundo v načinu NTSC.

[ix] Za snemanje videa v formatu XAVC S™ je zahtevana pomnilniška kartica SDHC/SDXC Class 10 ali hitrejša. Za snemanje pri 100 Mb/s mora izpolnjevati tudi standard UHS-I (U3).

[x] Z omogočenim načinom razširjene ISO-občutljivosti. 

O podjetju Sony

Podjetje Sony je vodilni proizvajalec avdio, video, igralnih, komunikacijskih in informacijskih tehničnih izdelkov za trg potrošnikov in profesionalnih uporabnikov. S svojo glasbo, slikami, računalniško zabavo in spletnim poslovanjem Sony predstavlja vodilno znamko za digitalno razvedrilo na svetu. Sony je zabeležil konsolidirano prodajo na letni ravni v višini približno 77 milijarde USD za fiskalno leto, ki se je končalo 31. marca 2018. Več informacij o Sony na centralni spletni strani http://www.sony.net, o Sony Slovenija pa na www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument