Sledite Sony Slovenia

Sony na sejmu IFA 2019 razkriva svoje nove izdelke

Sporočilo za javnost   •   sep 05, 2019 13:15 CEST

Tokio, Japonska – Na sejmu potrošniške elektronike IFA v Berlinu, ki se prične v petek, 6. septembra (po lokalnem času), Sony predstavlja zbirko svojih najnovejših izdelkov.

Na Sonyjevi novinarski konferenci, ki je potekala danes, v četrtek, 5. septembra (po lokalnem času), pred uradno otvoritvijo sejma IFA, je podpredsednik in vodja oddelka za elektronske izdelke in poslovne rešitve podjetja Sony, Shigeki Ishizuka, zavzel oder. Poudaril je, da je Sonyjev namen “Napolniti svet s čustvi s pomočjo moči ustvarjalnosti in tehnologije” ter da bo podjetje nadaljevalo z ustvarjanjem inovativne strojne opreme in prinašanjem novih vrednosti za ustvarjalce in uporabnike. Nato je razkril pametni telefon Xperia 5 in ostale izdelke, ki so nastali kot rezultat uporabe Sonyjevih edinstvenih tehnologij. Na koncu je še poudaril, da bo Sony še naprej zagotavljal “rešitve za osebno zabavo” in prilagojene izkušnje za vsakega posameznega uporabnika z združevanjem Sonyjevih najboljših izdelkov in tehnologij.

Videoposnetek novinarske konference si lahko ogledate na povezavi: www.sony.co.uk/electronics/ifa

Glavni predstavljeni izdelki

Pametni telefon


Xperia 5 podpira HDR (visok dinamični razpon) in združuje razmerje 21:9*2 s 15,5-cm (6,1 palcev) Full HD+ (2,520 x 1,080 točk) OLED zaslonom. Nov eleganten 68 mm širok dizajn omogoča lahkotno prenašanje in preprosto uporabo, kljub vsemu pa se še vedno ponaša z doživetjem 21:9 CinemaWide™ v kompaktnem ohišju, ki je 14 gramov lažje kot pri Xperia 1.Sony razkriva pametni telefon Xperia 5, novo pridobitev v seriji paradnih konjev, ki združuje najboljše funkcije pametnega telefona Xperia 1 in Sonyjeve tehnologije iz profesionalnih televizijskih in kinematografskih vod. Vse to v elegantnem in kompaktnem dizajnu. Xperia 5 bo na voljo v različnih državah in regijah od te jeseni *1.

Trojna kamera pametnega telefona Xperia 5 je opremljena s slikovnim senzorjem, ki ima 12 milijonov slikovnih točk in optično stabilizacijo slike (OIS). Poleg tega se kamera ponaša s funkcijo Eye AF (samodejno ostrenje), ki uporablja algoritme Sonyjevih fotoaparatov polnega formata z izmenljivim objektivom α™ (Alpha™) in zagotavlja, da prepozna ter ohrani fokus na človeškem očesu. Hkrati lahko uporabniki preprosto preklapljajo med 26-mm (F1.6) vsestranskim objektivom, 52-mm (F2.4) tele objektivom in 16-mm (F2.4) širokokotnim objektivom (ekvivalenten 35 mm) za še več ustvarjalnih fotografskih priložnosti.

S tehnologijo za prikaz “X1™ for mobile”, ki temelji na tehnologiji pretvorbe, ki je bila prvič na voljo pri televizorjih BRAVIA®, lahko zaslon pretvori vsebino SDR (Standard Dynamic Range) v lepe in kakovostne slike HDR (High Dynamic Range) z uporabo tehnologij HDR Remastering. To uporabnikom omogoča, da si lahko ogledajo celo spletne video vsebine z več kontrasta, barvami in čistostjo. Ne gre pozabiti tudi na funkcijo “Game enhancer”, ki jo odlikujejo razširjene funkcije snemanja in uživanja v formatu 21:9*2 ter optimizirano doživetje igranja iger.

Xperia 5 je opremljen s platformo Qualcomm® Snapdragon 855 Mobile, najnovejšo ponudbo podjetja Qualcomm. Nova funkcija pri pametnem telefonu Xperia 5 je še “Pametna povezljivost”, tehnologija učenja, ki analizira signale Wi-Fi in predvidi izzive povezljivosti v bližnji prihodnosti. Pametna povezljivost bo samodejno preklopila na LTE, ko predvidi kakršno koli šibkejšo povezavo Wi-Fi, in tako zagotavlja, da boste vedno imeli optimalno povezljivost.

*1: Razpoložljivost je odvisna od države in regije.

*2: Razmerje se lahko razlikuje glede na format vsebine.

Domača zabava & zvok


Sony predstavlja tudi nabor avdio tehnologij in izdelkov, ki se lahko združijo s pametnim telefonom ali drugimi napravami za doživetje zabave, ki ustreza željam vsakega posameznika. Obiskovalci sejma IFA bodo imeli priložnost, da doživijo novo glasbeno izkušnjo 360 Reality Audio, ki uporabnike potopi v zvok in prinaša občutek poslušanja koncerta v živo. Pametni telefon Xperia 1 in slušalke WH-1000XM3 z uporabo aplikacije združujejo in analizirajo uporabnikove lastnosti poslušanja in ustvarjajo izjemno glasbeno doživetje, ki je popolnoma prilagojeno za vsakega posameznega poslušalca.Serija brezžičnih slušalk 1000X se ponaša z vrhunskim odpravljanjem šuma in izjemnim zvokom za doseganje bogatega zvočnega doživetja. Novost v ponudbi so slušalke z ovratnim obročem WI-1000XM2, ki združujejo nagrajen stil slušalk WH-1000XM3 in povsem brezžičnih WF-1000XM3. Odlikuje jih enak HD-procesor za odpravljanje šumov QN1 kot pri WH-1000XM3, nov model pa dosega vodilno odpravljanje šumov v industriji*3 in visoko kakovost zvoka. Prilagodljiv in lahek silikonski ovratni obroč vam omogoča, da lahko uživajte v svoji priljubljeni glasbi z udobjem in slogom.


Sony razstavlja tudi svojo ponudbo televizorjev, vključno s televizorji BRAVIA MASTER Series ZG9 8K HDR Full Array LED in AG9 4K HDR OLED, ki so bili v Evropi predstavljeni to pomlad. Zmogljiv slikovni procesor X1™ Ultimate prikaže vso vsebino, tudi 8K*4, v lepi kakovosti brez kompromisov. Poleg tega nova tehnologija Sound-from-Picture Reality dosega popolno harmonijo med zvokom in sliko ter prinaša edinstveno doživetje gledanja, ki ga zmore le BRAVIA. Razstavljeni so tudi izdelki s funkcijo Android TV, ki se ponaša z izboljšano operativnostjo ob povezavi z Google pomočnikom, Amazon Alexo ali Apple AirPlay 2 ter podporo HomeKit, ki bo na voljo kasneje v tem letu.Serija Signature Series sledi zvočni odličnosti za doživetje poslušanja, ki ga prinaša Sonyjev nabor zvočnih tehnologij, ustvarjenih v zadnjih desetletjih. Najnovejši izdelek te serije je zvočni sistem visoke ločljivosti SA-Z1. S povezavo zgolj enega kabla z računalnikom, predvajalnikom Walkman®, pametnimi telefoni Xperia ali drugimi zvočnimi napravami prinašajo ti zvočniki globoko, bogato doživetje poslušanja visoke ločljivosti s tako prepričljivim nastopom, da lahko glasbo občutite in se je skorajda dotaknete.

*3: Veljavno od 5. septembra 2019. Raziskavo je izvedlo podjetje Sony Corporation z uporabo smernic, skladnih s standardi JEITA, na trgu popolnoma brezžičnih slušalk z odpravljanjem šumov.

*4: Zgolj ZG9.

Zajemanje fotografij in videov

Najnovejši novosti Sonyjevih brezzrcalnih fotoaparatov Alpha formata APS-C sta v Evropi prvič javno razstavljeni. Nov paradni konj Alpha 6600 nudi tehnologijo Real-time Eye AF (ostrenje oči v realnem času), ki temelji na umetni inteligenci, optično stabilizacijo slik, vgrajeno v fotoaparat, in v industriji vodilno*5 delovanje baterije za približno 720 slik*6. Vse skupaj v lahkem in kompaktnem ohišju. Razstavljeni so tudi novi Alpha 6100 in Sonyjeva najnovejša zoom objektiva formata APS-C z oznako G Lens™: standardni zoom objektiv E 16-55mm F2.8 G ter super telefoto objektiv E 70-350mm F4.5-6.3 G OSS.

Ostali razstavljeni izdelki kategorije zajemanja fotografij in videa so še Sonyjev najnovejši fotoaparat polnega formata Alpha 7R IV, ki ga odlikujeta neverjetni slikovni senzor polnega formata z ločljivostjo 61 milijonov točk ter osvetlitev iz ozadja. Le-ta prinaša osupljivo kakovost slik z visoko ločljivostjo in širokim dinamičnim razponom. Na ogled so postavljeni tudi objektivi serije G Master™, obiskovalce pa lahko prepriča vrhunski kompaktni fotoaparat RX100 VII, ki nudi hitrost delovanja in zmogljivost AF (samodejno ostrenje) kot brezzrcalni fotoaparat polnega formata Alpha 9.

*5: Med brezzrcalnimi fotoaparati z izmenljivim objektivom, opremljenimi s slikovnim senzorjem formata APS-C. 5. septembra 2019 po Sonyjevi raziskavi.

*6: Približno 720 fotografij z uporabo iskala, približno 810 fotografij z uporabo LCD-zaslona. Po standardu CIPA. Posnetek vsakih 30 sekund in vklop/izklop po 10 posnetkih.

* Vsa tukaj navedena imena izdelkov so blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke podjetja Sony Corporation ali drugih.

* Amazon, Echo, Alexa in povezani logotipi so blagovne znamke podjetja Amazon.com, Inc. ali njegovih podružnic.

* Apple ter vse povezane znamke in logotipi so blagovne znamke podjetja Apple Inc.

* Google in Android TV sta blagovni znamki podjetja Google LLC.

Sony je ustvarjalno in razvedrilno podjetje s trdnimi tehnološkimi temelji. Ne glede na to, ali gre za igralne ali omrežne storitve oziroma glasbo, fotografije, elektroniko, polprevodniške naprave ali finančne storitve, je namen podjetja, da s pomočjo ustvarjalnosti in tehnologije napolni svet s čustvi. Za več informacij obiščite http://www.sony.net/ in www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument