Sledite Sony Slovenia

Sony Electronics najavlja novi adapter za objektive LA-EA5, namenjem objektivom serije A

Sporočilo za javnost   •   sep 01, 2020 16:00 CEST

objektivov serije A na fotoaparatih serije E

Družba Sony Electronics je danes najavila novi adapter za objektiveLA-EA5, ki uporabnikom omogoča, da enostavno združijo napredne fotoaparate serije E[i] z objektivi serije Ai.

Novi adapter LA-EA5 uporabnikom objektivov serije A prinaša dostop do vrhunskih možnosti samodejnega ostrenja in neprekinjenega fotografiranja z visoko hitrostjo, kar so značilnosti najnovejših fotoaparatov serije Ei. To velja za objektive serije A SSM (Super Sonic wave Motor) in SAM (Smooth Autofocus Motor)[ii] ter tudi za objektive serije A brez notranjega motorja za ostrenje.

Ob uporabi s fotoaparatoma Alpha 7R IV[iii] in Alpha 6600iii je omogočeno neprekinjeno fotografiranje z visoko hitrostjo do 11 slik na sekundo[iv] z istočasnim sledenjem s samodejnim ostrenjem ali samodejno osvetlitvijo (sledenje AF/AE)[v]. Navedeno velja za objektive SSM/SAM ter tudi za objektive brez notranjega motorja za ostrenje, kot sta Sonnar T* 135mm F1.8 ZA in Planar T* 85mm F1.4 ZA. Omogočena je polna podpora samodejnemu ostrenju s faznim zaznavanjem v ravnini zajema slike[vi], pri čemer je pokrito široko območje samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjemvi. Podprto je tudi samodejno ostrenje s sledenjem oči ljudi in živali, sledenje v realnem času ter sledenje s samodejnim ostrenjem ali samodejno osvetlitvijo (sledenje AE/AF)iv.

Adapter LA-EA5 odlikujejo kompaktna zasnova, pogonska enota za upravljanje zaslonke ter novo razvita kompaktna enota za samodejno ostrenje. Za kar najudobnejšo uporabo s fotoaparati serije E je adapter zasnovan tako, da je njegov premer enak zunanjemu premeru nastavka na objektivih serije A. To v praksi pomeni, da je popolnoma poravnan z robovi nastavka. Fotografom tako omogoča enostavno rokovanje v povezavi s fotoaparati serije E, kar velja tudi v primeru, ko je na fotoaparat nameščeno navpično držalo.

Cene in razpoložljivost

Adapter LA-EA5bo na voljo oktobra/novembra 2020 po predvideni maloprodajni ceni približno 300 evrov.

Različne ekskluzivne zgodbe, videoposnetke in vznemirljive nove vsebine, posnete z najnovejšimi fotoaparati in drugimi izdelki Sony α, si lahko ogledate na alphauniverse.com, spletnem mestu, ki izobražuje in navdihuje vse ljubitelje in uporabnike Sonyjeve znamke α – Alpha.

Za več informacij o izdelku obiščite spletno mesto:

[i] Septembra 2020 je samodejno ostrenje s faznim zaznavanjem v ravnini zajema slike podprto pri objektivih SSM/SAM na fotoaparatih Alpha 7 III, Alpha 7R III, Alpha 7R IV, Alpha 6100, Alpha 6400, Alpha 6600, Alpha 9, Alpha 9 II in Alpha 7S III. Pri objektivih, ki nimajo notranjega motorja za ostrenje, je fazno zaznavanje v ravnini zajema slike podprto na fotoaparatih Alpha 7R IV in Alpha 6600.

[ii] Objektivi STF omogočajo samo ročno ostrenje. Telekonverterji niso podprti.

[iii] Programska oprema fotoaparata Alpha 7R IV mora biti posodobljena na različico V1.20 ali novejšo. Programska oprema fotoaparata Alpha 6600 mora biti posodobljena na različico V1.10 ali novejšo.

[iv] Najvišja hitrost neprekinjenega fotografiranja znaša 10 slik na sekundo pri fotoaparatih Alpha 7R IV, Alpha 9 in Alpha 9 II ter 11 slik na sekundo pri fotoaparatu Alpha 6600. Hitrost neprekinjenega fotografiranja je lahko drugačna glede na nameščen objektiv.

[v] Pri sledenju s samodejno osvetlitvijo se vrednost zaslonke določi ob prvem posnetku in se nato ne spreminja. Osvetlitev se nato prilagaja s spreminjanjem hitrosti zaklopa in občutljivosti ISO.

[vi] Samodejno ostrenje ni na voljo med snemanjem videoposnetkov.

Sony je ustvarjalno in razvedrilno podjetje s trdnimi tehnološkimi temelji. Ne glede na to, ali gre za igralne ali omrežne storitve oziroma glasbo, fotografije, elektroniko, polprevodniške naprave ali finančne storitve, je namen podjetja, da s pomočjo ustvarjalnosti in tehnologije napolni svet s čustvi. Za več informacij obiščite http://www.sony.net/ in www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument