Sledite Sony Slovenia

Sony bogati ekosistem tehnologije 360 Reality Audio

Sporočilo za javnost   •   jan 08, 2021 15:00 CET

Kupci in ustvarjalci imajo na voljo kopico novih storitev in naprav

Sony je danes najavil razširitev ponudbe svojih storitev in izdelkov za tehnologijo 360 Reality Audio, vključno z dodatnimi zmogljivostmi za pretakanje videov in orodij za ustvarjanje vsebin.S temi prizadevanji želi Sony tudi v prihodnje širiti ekosistem te prostorske zvočne tehnologije.

Sony je tehnologijo 360 Reality Audio predstavil leta 2019 in tako umetnikom ter ustvarjalcem omogočil, da vire zvoka, kot so vokali, refreni in instrumenti, postavijo na položajne informacije v sferičnem prostoru.To revolucionarno glasbeno doživetje, ki deluje na podlagi prostorske zvočne tehnologije podjetja Sony, vas pomaga preseliti naravnost v glasbeni studio ali na koncertno prizorišče – ne da bi zapustili udobje lastnega doma.

Trenutno je v tehnologiji 360 Reality Audio na voljo okoli 4000 pesmi izvajalcev kot so Alicia Keys, Lil Nas X, Megan Thee Stallion, Noah Cyrus, Zara Larsson in številni drugi.Sony je tej inovativni glasbeni obliki dodal nove zmogljivosti in več o teh razburljivih spremembah za poslušalce in ustvarjalce si lahko preberete v nadaljevanju.

Prizadevanja za razširitev ekosistema 360 Reality Audio

Prva storitev pretakanja videa kot del 360 Reality Audio

Sony ponosno predstavlja prenosne video vsebine z vseobsegajočim zvokom 360 Reality Audio inte nove video zmogljivosti bo umetnica Zara Larsson, ki deluje v okviru založbe Sony Music Entertainment, v živo predstavila 11. januarja ob 23.00 po srednjeevropskem času v ekskluzivnem nastopu v živo.Gledalci si bodo lahko nastop v živo ogledali z uporabo aplikacije Artist Connection[1] na pametnem telefonu.Izbrane slušalke Sony in uporabniki aplikacije Sony | Headphones Connect[2], lahko svoje doživetje optimizirajo z uporabo analize oblike njihovih ušes, na podlagi katere bo izdelano prilagojeno vseobsegajoče zvočno polje, ki bo popolnoma prilagojeno njim samim.

Tehnologija 360 Reality Audio omogoča ustvariti realistične glasbene izkušnje in poslušalcem daje vtis, kot da so na koncertu v živo.Sony želi s to prostorsko zvočno tehnologijo ponuditi inovativno rešitev za ljubitelje glasbe, ki zaradi epidemije COVID-19 ne morejo obiskati koncertov v živo.

Sony sodeluje z večjimi glasbenimi založbami in ponudniki storitev pri pripravi za omogočanje pretoka teh novih video vsebin pozneje v tem letu.

Nov programski paket Creative Suite za 360 Reality Audio

Podjetji Sony in Virtual Sonics, Inc. sta razvili nov paket programske opreme za ustvarjanje vsebin 360 Reality Audio Creative Suite, s katero želita glasbenikom in ustvarjalcem omogočiti enostavnejše ustvarjanje vsebin z uporabo tehnologije 360 Reality Audio.Vtičnik 360 Reality Audio Creative Suite je združljiv s popularnimi digitalnimi avdio delovnimi postajami DAW.Virtual Sonics, Inc. bo programski paket izdal konec januarja preko hčerinske družbe Audio Futures, Inc.

Sony in Music.com v sodelovanju z distributerjem, založbo The Orchard, uvajata program za ustvarjalce Creators' Program, ki jim omogoča ustvariti vsebine za 360 Reality Audio z uporabo programskega paketa 360 Reality Audio Creative Suite in jih nato pretočiti.

Med CES si bodo lahko gledalci ogledali video kako z nagrado GRAMMY nagrajeni producent Keith Harris svojo glasbo preoblikuje s pomočjo 360 Reality Audio Creative Suite.

Razširitev seznama združljivih naprav in licenčnin

Od letošnje pomladi bosta na trgu na voljo zvočnika SRS-RA5000 in SRS-RA3000, združljiva s 360 Reality Audio.Zvočnika podpirata WiFi in uporabljata edinstven algoritem za ustvarjanje vseobsegajočega zvoka Immersive Audio Enhancement podjetja Sony ter tako pričarata izjemno zvočno doživetje 360 Reality Audio, ki bo napolnilo prostor.Z zvočnikoma lahko upravljate s pomočjo storitev Google Assistant[3] ali Amazon Alexa[4], ki omogočata enostavno in priročno upravljanje z glasbo.

360 Reality Audio lahko doživite tudi z uporabo slušalk večine proizvajalcev ob uporabi pametnega telefona z operacijskim sistemom Android™ ali iOS, na katerem je nameščena združljiva aplikacija za pretakanje[5].Sony je prav tako vzpostavil partnerstva z ostalimi proizvajalci potrošne elektronike z namenom promoviranja izkušnje 360 Reality Audio.

Z željo po nadaljnji širitvi svoje knjižnice združljivih zvočnih naprav, bo Sony podelil licence za naslednje tehnologije:

  • 1.Tehnologija za prilagoditev slušalk, ki analizira slušne lastnosti poslušalca
  • 2.Tehnologije, ki pametnim telefonom in vozilom omogočajo predvajanje zvoka v 360 Reality Audio

Za več podrobnosti lahko obiščete:

# # #

*Vsa tu navedena imena izdelkov so blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke Sony Corporation oziroma njihovih ustreznih lastnikov.

[1]Pred uporabo si morate aplikacijo Artist Connection prenesti iz App Store za naprave z iOS oziroma Google Play za naprave z Android™.

[2]Pred uporabo si morate aplikacijo Headphones Connect prenesti iz App Store za naprave z iOS oziroma Google Play za naprave z Android™. Uporaba 360 Reality Audio potrebuje sklenitev naročniškega razmerja z združljivo spletno glasbeno storitvijo in zato lahko veljajo pogoji, zahteve glede uporabniškega računa in naročnine tretjih strank.

[3]Funkcija glasovnega pomočnika je združljiva s pametnimi telefoni Android (Google App) in iPhone (Siri). Potrebna je povezava Bluetooth®.

[4]Amazon, Echo, Alexa in vsi povezani logotipi so blagovne znamke podjetja Amazon.com, Inc. ali njegovih podružnic. Za uporabo je potreben uporabniški račun Amazon. Potrebna je povezava Bluetooth®.

[5]Pred uporabo si morate aplikacijo Headphones Connect prenesti iz App Store za naprave z iOS oziroma Google Play za naprave z Android™. Uporaba 360 Reality Audio potrebuje sklenitev naročniškega razmerja z združljivo spletno glasbeno storitvijo in zato lahko veljajo pogoji, zahteve glede uporabniškega računa in naročnine tretjih strank.

Sony je ustvarjalno in razvedrilno podjetje s trdnimi tehnološkimi temelji. Ne glede na to, ali gre za igralne ali omrežne storitve oziroma glasbo, fotografije, elektroniko, polprevodniške naprave ali finančne storitve, je namen podjetja, da s pomočjo ustvarjalnosti in tehnologije napolni svet s čustvi. Za več informacij obiščite http://www.sony.net/ in www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument