Sledite Sony Slovenia

Revolucionarni fotoaparat Alpha 1 označuje začetek novega obdobja profesionalnega upodabljanja

Sporočilo za javnost   •   jan 26, 2021 16:00 CET

 • Nov zloženi slikovni senzor CMOS polnega formata Exmor RS™ z ločljivostjo 50,1 milijona točk (približno, efektivno) v kombinaciji z nadgrajenim slikovnim procesorjem BIONZ XR™ z osemkrat večjo zmogljivostjo procesiranja[i].
 • Neprekinjeno fotografiranje brez zatemnitve iskala s hitrostjo do 30 slik na sekundo[ii].
 • Hitro branje podatkov s senzorja omogoča do 120 izračunov samodejnega ostrenja/osvetlitve na sekundo[iii], kar je dvakrat hitreje kot pri fotoaparatu Alpha 9 II – tudi pri neprekinjenem fotografiranju s hitrostjo 30 slik na sekundo.
 • Svetlo in veliko elektronsko iskalo OLED Quad-XGA tipa 0,64 z 9,44 milijona točk (približno) in prvič na svetu [iv]s hitrostjo osveževanja 240 sličic na sekundo.
 • Tih elektronski zaklop brez tresljajev.
 • Prvič na svetu[v] je omogočeno fotografiranje brez migetanja slike tako z mehanskim kot z elektronskim zaklopom.
 • Prvič pri fotoaparatu serije Alpha™ je omogočena sinhronizacija bliskavice do hitrosti 1/200 sekunde ob uporabi elektronskega zaklopa[vi].
 • Najhitrejša sinhronizacija bliskavice na svetuv do 1/400 sekunde ob uporabi mehanskega zaklopa.
 • Snemanje videoposnetkov 8K 30p[vii]v 10-bitnem zapisu 4:2:0 XAVC HS z nadvzorčenjem 8,6K za izjemno ločljivost in prikaz podrobnosti, poleg že uveljavljene možnosti snemanja videoposnetkov 4K 120p[viii]v 10-bitnem zapisu 4:2:2.
 • Širok dinamični razpon, ki znaša 15 stopenj osvetlitve pri fotografiranju[ix] in več kot 15 stopenj osvetlitve pri snemanju videoposnetkov[x].
 • Izboljšano samodejno ostrenje oči v realnem času (Real-time Eye AF) za ljudi in živali, novo samodejno ostrenje oči v realnem času za ptice[xi] ter sledenje v realnem času, ki samodejno ohranja natančno izostritev.
 • 5-osna optična stabilizacija slike, vgrajena v fotoaparat, ki omogoča za 5,5 stopnje[xii] daljše čase osvetlitve.
 • Barvna matrika S-Cinetone kot v kamerah FX9 in FX6 za izrazen kinematografski videz.
 • Podpora za profesionalni potek dela z najhitrejšo povezavo Wi-Fi, vgrajeno v fotoaparat[xiii], priključkom USB SuperSpeed 10Gb/s, žično mrežno povezavo 1000BASE-T in še mnogo drugega.

Sony, ki velja za vodilno globalno podjetje na področju tehnologije slikovnih senzorjev in digitalnega upodabljanja, je najavil prihod novega revolucionarnega brezzrcalnega fotoaparata polnega formata Alpha 1, ki s kombinacijo inovativnih novih funkcij še dodatno utrjuje Sonyjevo zavezanost vodilni vlogi na tem področju.

Alpha 1 je tehnološko najnaprednejši in najinovativnejši Sonyjev fotoaparat doslej, saj združuje visoko ločljivost in izjemno hitro delovanje, kot ga doslej v svetu digitalnih fotoaparatov še ni bilo. S povsem novim zloženim slikovnim senzorjem Exmor RS™ polnega formata z ločljivostjo 50,1 milijona slikovnih točk, do 120 izračuni samodejnega ostrenja/osvetlitve na sekundo, snemanjem videoposnetkov 8K 30p v 10-bitnem zapisu 4:2:0 in še mnogimi drugimi navdušujočimi lastnostmi, bo fotoaparat Alpha 1 ustvarjalcem omogočil, da posnamejo prizore, ki jih še nikoli doslej ni bilo mogoče prikazati v obliki fotografije ali videoposnetka.

»Vedno poslušamo uporabnike in prinašamo na trg nove inovacije, ki segajo daleč onkraj njihovih pričakovanj,« je dejal Yann Salmon Legagneur, direktor produktnega marketinga v oddelku Digital Imaging pri Sony Europe. »Alpha 1 ruši vse trenutne omejitve in postavlja nov standard glede tega, kaj lahko ustvarjalci dosežejo s samo enim fotoaparatom. Še bolj kot obširen seznam lastnosti in funkcij nas navdušuje možnost, da lahko fotografi in snemalci s fotoaparatom Alpha 1 zdaj posnamejo tudi tisto, kar še nikoli ni bilo posneto. Ta fotoaparat namreč odpira nov svet ustvarjalnih možnosti. Z njim je mogoče uresničiti tudi to, kar doslej ni bilo mogoče.«

Novo razviti slikovni senzor vsebuje integralni pomnilnik in je združen z nadgrajenim slikovnim procesorjem BIONZ XR. Takšna kombinacija omogoča neprekinjeno fotografiranje v ločljivosti 50,1 milijona točk z osupljivo hitrostjo 30 slik na sekundo ter do 120 izračunov samodejnega ostrenja/osvetlitve na sekundo. Izjemne fotografske lastnosti fotoaparata Alpha 1 dopolnjuje še elektronsko iskalo QLED Quad-XGA z ločljivostjo 9,44 milijona točk in hitrostjo osveževanja do 240 sličic na sekundo[xiv], kar zagotavlja, da med fotografiranjem ne pride do zatemnitve. Poleg tega je prvič v fotoaparatu serije Alpha na voljo snemanje videoposnetkov 8K 30p v 10-bitnem zapisu 4:2:0. Tukaj je še možnost snemanja videoposnetkov 4K 120p/60p v 10-bitnem zapisu 4:2:2, tudi z barvno matriko S-Cinetone. Alpha 1 prinaša številne lastnosti, ki profesionalcem na terenu omogočajo hitrejše delo, med drugim 3,5-krat višje hitrosti brezžičnega prenosa na strežnike FTP[xv] in še mnogo drugegih koristnih funkcij.

Ločljivost in hitrost, kot ju še ni bilo

Neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo do 30 slik na sekundo

Alpha 1 lahko ujame trenutke, ki bi sicer odšli v pozabo. Zahvala za to gre visoki hitrosti delovanja, ki nudi fotografu vse potrebno, da lahko ujame hitro premikajoče se objekte. Hitro branje podatkov s slikovnega senzorja ločljivosti 50,1 milijona točk in velik medpomnilnik omogočata snemanje do 155 slik polnega formata v stisnjenem zapisu RAW[xvi] ali do 165 slik polnega formata v zapisu JPEG[xvii] – v obeh primerih s hitrostjo 30 slik na sekundo z uporabo elektronskega zaklopa ter s polno zmogljivostjo sledenja s samodejnim ostrenjem in samodejno osvetlitvijo[xviii].

Ob izjemni hitrosti izračunavanja, ki znaša do 120 izračunov samodejnega ostrenja/osvetlitve na sekundo, lahko Alpha 1 ohranja natančno izostritev tudi v primeru hitro premikajočih se subjektov. Tudi če pride do nenadne spremembe osvetljenosti, lahko samodejno prilagodi nastavitev osvetlitve z zamikom vsega 0,033 sekundeii.

Napredno elektronsko iskalo, prvo na svetuiv s hitrostjo osveževanja 240 sličic na sekundo

Še nikoli doslej videno hitrost zajemanja slik, ki jo omogoča fotoaparat Alpha 1, dopolnjuje iskalo. To je prvo na svetuivs hitrostjo osveževanja 240 sličic na sekundoxiv, s čimer zagotavlja izjemno tekoč prikaz slike. Iskalo se med fotografiranjem ne zatemni, kar omogoča fotografu neprekinjen pogled na motiv ter popolno kadriranje in sledenje tudi med neprekinjenim fotografiranjem. Zaslon OLED Quad-XGA tipa 0,64 z visoko ločljivostjo 9,44 milijona točk (približno) in izpopolnjeno optiko nudi najvišjo ločljivost v svojem razreduiv. Prinaša tudi 0,90-kratno[xix] povečavo, diagonalno vidno polje 41°, možnost odmika očesa do 25 mm ter pogled od roba do roba z minimalnim popačenjem.

Napredno samodejno ostrenje

Sony s predstavitvijo fotoaparata Alpha 1 znova premika meje tehnologije samodejnega ostrenja, saj lahko novinec zlahka sledi kompleksnim in hitro premikajočim se subjektom, in to z veliko natančnostjo. Fotoaparat se ponaša s 759 ostritvenimi točkami s faznim zaznavanjem. Te sestavljajo sistem samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem v ravnini slike z visoko gostoto točk, ki prekrivajo približno 92 % površine slike. Rezultat je natančno sledenje brez napak tudi v razmerah, kjer bi bilo ostrenje sicer zahtevno.

Sonyjevo napredno samodejno ostrenje oči v realnem času prinaša 30-odstotno izboljšavo zaznavanja v primerjavi s prejšnjim sistemomi, za kar gre zahvala zmogljivemu slikovnemu procesorju BIONZ XR. Fotografom in snemalcem zagotavlja natančno in zanesljivo zaznavanje celo v primeru, ko se subjekt obrne stran od fotoaparata. Poleg izboljšanega ostrenja oči v realnem času pri ljudeh in živalih, je fotoaparat Alpha 1 opremljen tudi z napredno tehnologijo prepoznavanja subjektov, ki prvič v fotoaparatu serije Alpha omogoča samodejno ostrenje oči v realnem času tudi pri pticahxi. Optimizirani algoritmi zagotavljajo, da sledenje poteka še naprej, tudi če ptica nenadoma vzleti ali če fotograf nenadoma spremeni kader[xx].

Dodatno se Alpha 1 ponaša tudi s sledenjem v realnem času na podlagi umetne inteligence, ki samodejno ohranja natančno izostritev. Algoritem za prepoznavanje subjektov obdeluje prostorske podatke v realnem času, pri tem pa uporablja podatke o barvi, vzorcu (svetlosti) in oddaljenosti (globini) subjekta.

Tih elektronski zaklop brez tresljajev

Izjemno hitro branje podatkov z novega slikovnega senzorja je Sonyjevim inženirjem omogočilo, da so zmanjšali pojav vrtečega zaklopa. Ta je zdaj pri fotografiranju 1,5-krat manjši kot pri fotoaparatu Alpha 9 II. Obenem so z izboljšavami elektronskega zaklopa prvič na svetuv omogočili tiho neprekinjeno fotografiranje brez migetanja. Elektronski zaklop[xxi]namreč deluje povsem tiho, brez mehanskega zvoka in brez tresljajev. Neprekinjeno fotografiranje v tišini in brez tresljajev je tako zdaj mogoče tudi pri fotografiranju v zahtevnih svetlobnih razmerah z neonsko ali drugo vrsto umetne svetlobe, pri kateri rado pride do pojava migetanja. Poleg tega je zdaj prvič v fotoaparatu Alpha omogočena sinhronizacija bliskavice z elektronskim zaklopom vse do 1/200 sekunde[xxii]. S tem pridejo prednosti elektronskega zaklopa do izraza tudi pri uporabi bliskavice, kar znatno razširi možnosti fotografiranja.

Sistem zaklopa z dvojnim pogonom za sinhronizacijo bliskavice do 1/400 sekunde

Alpha 1 se ponaša z najvišjo hitrostjo sinhronizacije bliskavice na svetuv. Ta pri mehanskem zaklopu znaša 1/400 sekunde, kar pomeni, da je zdaj še lažje ujeti dinamično dogajanje. Poleg zavesice iz ogljikovih vlaken, je sistem zaklopa opremljen z novo razvitim dvojnim pogonom, ki uporablja vzmetno in elektromagnetno pogonsko sprožilo. Na ta način je zaklop zelo trpežen, obenem pa tudi lahek.

Izboljšano snemanje v visoki ločljivosti

Kljub visokemu številu točk slikovnega senzorja se lahko Alpha 1 pohvali z visoko občutljivostjo in nizko ravnjo šuma. Izpostaviti velja tudi širok dinamični razpon, ki znaša več kot 15 stopenj osvetlitve pri snemanju videoposnetkov in 15 stopenj osvetlitve pri fotografiranju. Rezultat takšnega dinamičnega razpona so gladki in naravni prehodi med senčnimi in močneje osvetljenimi deli slike, za kar gre zahvala vrhunskemu sistemu obdelave slike, ki deluje skozi celoten razpon občutljivosti ISO. Ta se razteza od ISO 100 do ISO 32.000 (z možnostjo razširitve na 50–102.400 pri fotografiranju).

Dodatno je vgrajen tudi izboljšan način fotografiranja Pixel Shift Multi Shooting, v katerem fotoaparat posname in združi do 16 slik v polni ločljivosti. V tem načinu se senzor s filigransko natančnostjo premika in zajame 16 samostojnih slik, ki so medsebojno zamaknjene za eno ali pol slikovne točke. Te slike skupaj vsebujejo za 796,2 milijona točk podatkov, ki se nato v Sonyjevem namiznem programu Imaging Edge™ združijo v eno samo sliko z ločljivostjo 199 milijonov točk (17.280 x 11.520 točk). Ta način je skupaj s sinhronizacijo bliskavice do 1/200 sekunde idealen za fotografiranje arhitekture, umetniških del ali tihožitja, saj omogoča doseganje osupljive ravni prikaza podrobnosti in natančne reprodukcije barv.

Profesionalna kakovost videoposnetkov

Snemanje filmov v visoki ločljivosti 8K

Z modelom Alpha 1 je prvič v fotoaparatu serije Alpha omogočeno snemanje videoposnetkov 8K 30p v 10-bitnem zapisu 4:2:0 XAVC HS z nadvzorčenjem 8,6K za izjemno ločljivost. Skupaj s Sonyjevo priznano tehnologijo samodejnega ostrenja, izjemnim prikazom barvnih prehodov in natančno reprodukcijo barv bo fotoaparat Alpha 1 uporabnikom omogočil, da uresničijo svojo ustvarjalno vizijo vse do najmanjše podrobnosti. Tudi če končni izdelek ne zahteva ločljivosti 8K, lahko ustvarjalci izkoristijo snemanje v tej ločljivosti za večjo prilagodljivost pri montaži v ločljivosti 4K.

Podpora različnim video formatom za profesionalne uporabnike

Alpha 1 omogoča snemanje v ločljivosti 4K s hitrostjo do 120 sličic na sekundo v samem fotoaparatuviii, kar omogoča uporabnikom, da posnamejo počasne posnetke s petkrat višjo hitrostjo[xxiii]. Poleg podpore 10-bitnemu snemanju 4:2:2 sta na voljo tudi učinkovito stiskanje "inter-frame" Long GOP ter visokokakovostno stiskanje "intra-frame" Intra (All-I).

Fotoaparat Alpha 1 se ponaša z barvno matriko S-Cinetone, kar je ista barvna matrika, kot jo uporabljata kameri FX9 in FX6, visoko cenjeni prav zaradi reprodukcije barv in kožnih odtenkov. S-Cinetone namreč prinaša naraven videz srednjih barvnih odtenkov, obenem pa tudi mehke barve in čudovit prikaz močneje osvetljenih predelov, s čimer izpolnjuje vedno bolj prisotno željo po večji izrazni globini. Tukaj je še krivulja gamma S-Log3, ki omogoča doseganje dinamičnega razpona, ki znaša več kot 15 stopenj osvetlitve, na voljo pa sta tudi nastavitvi barvnih prostorov S-Gamut3 in S-Gamut3.Cine. Slednji olajšata kombiniranje posnetkov iz fotoaparata Alpha 1 s posnetki, narejenimi s filmsko kamero VENICE, kamero FX9 in drugimi profesionalnimi kinematografskimi kamerami.

Struktura za odvajanje toplote

Edinstvena struktura za odvajanje toplote ohranja temperaturo slikovnega senzorja in slikovnega procesorja znotraj normalnih delovnih vrednosti. S tem so Sonyjevi inženirji preprečili pregrevanje fotoaparata, ohranili njegove kompaktne dimenzije ter omogočili neprekinjeno snemanje videoposnetkov 8K 30p v dolžini približno 30 minut[xxiv].

Podpora snemanju iz roke

Izjemno natančna stabilizacijska enota, žiroskopski senzorji in optimizirani algoritmi za stabilizacijo slike omogočajo fotografiranje z do 5,5 stopnje daljšimi časi osvetlitve, kar še dodatno izboljšuje kakovost visokoločljivostnih slik, posnetih s slikovnim senzorjem ločljivosti 50,1 milijona točk. Poleg tega se fotoaparat Alpha 1 ponaša tudi z načinom Active Mode[xxv], ki omogoča izjemno stabilizacijo slike pri snemanju videoposnetkov iz roke. Ob kasnejši obdelavi posnetkov z namiznim računalniškim programom Catalyst Browse ali Catalyst Prepare[xxvi] pa je dodatno na voljo še funkcija natančne stabilizacije slike, ki uporablja metapodatke iz žiroskopa v fotoaparatu.

Med ostalimi funkcijami, ki jih nudi Alpha 1 so še: 16-bitni izhod RAW[xxvii] za zunanjo snemalno enoto[xxviii], povezano prek priključka HDMI za kar največjo prilagodljivost v postprodukciji; vmesnik za digitalni zvok, dodan večvmesniškemu nastavku fotoaparata (MI) za jasnejše zvočne posnetke z združljivim Sonyjevim zunanjim mikrofonom; nadvzorčenje 5,8K s polnim zajemom točk in brez njihovega združevanja za visokoločljivostne videoposnetke 4K v načinu Super 35mm ter še mnogo drugega.

Izboljšan potek dela z omrežnimi tehnologijami, vključno s povezljivostjo z napravami, ki so združljive z mobilno tehnologijo 5G

Fotoaparat Alpha 1 je zasnovan s ciljem, da nudi vse, kar potrebujejo foto- in videoreporterji ter športni fotografi, ki morajo fotografije ali videoposnetke kar najhitreje dostaviti uredništvom. V ta namen je opremljen z naprednimi možnostmi povezovanja, uporabnikom pa nudi številne funkcije za hitro in zanesljivo prenašanje datotek. Najhitrejša brezžična povezava LANxiii, vgrajena v fotoaparat, omogoča komunikacijo v frekvenčnih območjih 2,4 GHz in 5 GHz[xxix], in sicer z dvema antenama, ki zagotavljata zanesljiv prenos podatkov. Povezovanje v frekvenčnem območju 5 GHz vključuje tehnologijo 2x2 MIMO (IEEE 802.11a/b/g/n/ac) in omogoča doseganje 3,5-krat hitrejšega prenosa podatkov na strežnik FTP v primerjavi s fotoaparatom Alpha 9 II. Za fotoreporterje in športne fotografe, ki morajo hitro in zanesljivo dostaviti posnete fotografije in videoposnetke, je to zelo opazna izboljšava. Za nemoteno rokovanje z velikimi slikovnimi datotekami je tukaj še priključek USB Type-C®, ki omogoča doseganje visokih hitrosti prenosa podatkov, če je fotoaparat povezan z računalnikom. A s tem se možnosti povezovanja še ne končajo. Alpha 1 ima vgrajen tudi žični mrežni priključek LAN 1000BASE-T za hiter in stabilen prenos podatkov, vključno s fotografiranjem na daljavo. Fotoaparat za večjo varnost podpira protokol FTPS (prenos datotek prek varne povezave SSL/TLS), ki omogoča prenašanje fotografij in videoposnetkov prek šifrirane povezave.

Alpha 1 poleg shranjevanja v stisnjenem in nestisnjenem zapisu RAW omogoča tudi shranjevanje v stisnjenem zapisu RAW brez izgub, ki predstavlja učinkovit način shranjevanja slik v stisnjeni "surovi" obliki brez poslabšanja kakovosti. Nova je tudi nastavitev kakovosti slike "Light" pri zapisu JPEG/HEIF, ki prinaša manjše datoteke kot nastavitev "Standard", kar fotoreporterjem in športnim fotografom omogoča še hitrejšo dostavo fotografij v uredništva. Alpha 1 poleg vsestranskih zapisov RAW in JPEG nudi tudi shranjevanje fotografij v zapisu HEIF (High Efficiency Image File). Prednost slednjega je 10-bitna barvna globina za gladke barvne prehode, kar se odraža v bolj realističnem oziroma naravnejšem prikazu barvnih prehodov pri portretih in fotografijah neba. Fotografije, posnete s fotoaparatom Alpha 1 je mogoče obrezati že v samem fotoaparatu. Za spremembo razmerja stranic, velikosti ali položaja tako fotografij ni treba prenašati v drugo napravo.

Fotoaparat Alpha 1 je združljiv z mnogimi aplikacijami, dodatki in orodji. Z mobilno aplikacijo Imaging Edge Mobile in namiznim programom Imaging Edge Desktop[xxx] lahko profesionalni uporabniki enostavno prenesejo datoteke RAW in datoteke, ki uporabljajo brezizgubno stiskanje, ter na daljavo upravljajo s funkcijama sledenja z dotikom in ostrenja z dotikom, s čimer postane upravljanje samodejnega ostrenja še priročnejše. Dodatek Transfer & Tagging (različice 1.3 ali novejše) lahko zvočne zapiske, dodane fotografijam, samodejno pretvori v tekstovno obliko ter prenese datoteke iz mobilne naprave na strežnik FTP. Namizna programa Catalyst Browse in Catalyst Preparexxvi pa profesionalnim uporabnikom omogočata pregledovanje in upravljanje videoposnetkov, posnetih s Sonyjevim fotoaparatom. Dodatno je tukaj še orodje Remote Camera Tool[xxxi], ki ob vzpostavljeni žični mrežni povezavi (LAN) omogoča spreminjanje nastavitev fotoaparata na daljavo, fotografiranje prek računalnika in še mnogo drugega.

Zanesljiva in enostavna uporaba

Profesionalni uporabniki potrebujejo več kot samo prenovljene funkcije in izboljšano zmogljivost. Potrebujejo tudi zanesljivost in trpežnost, ki se pričakuje od vsakega profesionalnega orodja. Alpha 1 ima vgrajeni dve reži za pomnilniške medije, ki podpirata tako pomnilniške kartice SDXC/SDHC UHS-I in UHS-II kot tudi nove pomnilniške kartice CFexpress Type A. To zagotavlja večjo skupno kapaciteto shranjevanja ter višje hitrosti branja in zapisovanja. Ponaša se tudi s trpežnim ohišjem iz magnezijeve litine in dolgo avtonomijo, ki jo zagotavlja akumulatorska baterija tipa Z, pri čemer je avtonomijo mogoče še dodatno podaljšati z navpičnim držalom CG-C4EM (naprodaj ločeno). Seznam se nadaljuje z izboljšano funkcijo odstranjevanja prahu s slikovnega senzorja, zaklopom, ki se ob izklopu fotoaparata samodejno zapre in tako zaščiti slikovni senzor, ter odpornostjo na prah in vlago[xxxii], ki poveča zanesljivost delovanja v zahtevnih okoljih. Omeniti velja še vzdržljiv in zanesljiv priključek HDMI Type-A in podporo za napajanje USB PD (Power Delivery). Slednje omogoča višji tok napajanja iz zunanjega vira, kar odpira možnosti za daljšo avtonomijo snemanja. Poraba energije iz notranje baterije je pri tem minimalna.

Prenovljena struktura menija prinaša enostavnejšo navigacijo, zaslon na dotik LCD tipa 3.0 z ločljivostjo 1,44 milijona točk pa omogoča hitrejše ter intuitivnejše upravljanje funkcij ostrenja z dotikom in sledenja z dotikom. Poskrbljeno je tudi za enostavno prilagajanje fotoaparata. Del nastavitev za fotografiranje/snemanje se zdaj spreminja glede na izbran način fotografiranja/snemanja, kar še bolj kot kdajkoli olajša uporabo različnih nastavitev zaslonke, hitrosti zaklopa in drugih parametrov fotografiranja oziroma snemanja.

Cene in razpoložljivost

Fotoaparat polnega formata z izmenljivim objektivom Alpha 1 bo v Evropi na voljo marca 2021 po predvideni maloprodajni ceni približno 7.300 evrov.

Različne ekskluzivne zgodbe in vznemirljive nove vsebine, posnete z novim fotoaparatom in drugimi Sonyjevimi izdelki, si lahko ogledate na spletnem mestu www.alphauniverse.co.uk, ki je namenjeno izobraževanju ter navdihovanju ljubiteljev in uporabnikov fotoaparatov Sony Alpha.

Za podrobnejše informacije o novem izdelku, ki so na voljo na spletnem mestu Alpha Universe, obiščite naslednjo povezavo.

[i] V primerjavi s slikovnim procesorjem BIONZ X.

[ii] V načinu neprekinjenega fotografiranja "Hi+". V načinih ostrenja, ki niso AF-C, efektivno pri hitrosti zaklopa 1/125 ali višji. V načinu AF-C efektivno pri hitrosti zaklopa 1/250 ali višji. Najvišja hitrost neprekinjenega fotografiranja je odvisna od načina fotografiranja in uporabljenega objektiva. Največ 20 slik na sekundo pri fotografiranju v nestisnjenem ali brezizgubnem stisnjenem zapisu RAW.

[iii] Pri hitrosti zaklopa 1/125 ali višji. Število izračunov AF je odvisno od uporabljenega objektiva.

[iv] Januarja 2021, po Sonyjevi raziskavi, med brezzrcalnimi fotoaparati polnega slikovnega formata.

[v] Januarja 2021, po Sonyjevi raziskavi, med digitalnimi fotoaparati polnega formata z izmenljivim objektivom.

[vi] Do 1/200 sekunde. Pri uporabi elektronskega zaklopa ni na voljo sinhronizacija prek sinhronizacijskega priključka.

[vii] Možnost [APS-C S35 Shooting] je pri snemanju videoposnetkov 4K 120p in 8K fiksna [Off].

[viii] 10% izrez slike.

[ix] Na podlagi Sonyjevih internih testov.

[x] Pri snemanju z uporabo S-Log3. Na podlagi Sonyjevih internih testov.

[xi] Samo pri fotografiranju.

[xii] Po standardih CIPA. Samo za tresljaje po navpični in prečni osi. Z objektivom Planar T* FE 50mm F1.4 ZA. Funkcija zmanjševanja šuma pri dolgi osvetlitvi izklopljena.

[xiii] Januarja 2021, po Sonyjevi raziskavi, med digitalnimi fotoaparati z izmenljivim objektivom.

[xiv] Pri izbrani hitrosti osveževanja 240 sličic na sekundo je vidno polje fiksirano na 33°, ločljivost pa je UXGA.

[xv] 3,5-krat hitreje v primerjavi s fotoaparatom Alpha 9 II.

[xvi] Način neprekinjenega fotografiranja "Hi+", stisnjen zapis RAW, pomnilniška kartica CFexpress Type A. Na podlagi Sonyjevega testa.

[xvii] Način neprekinjenega fotografiranja "Hi+", pomnilniška kartica CFexpress Type A. Na podlagi Sonyjevega testa.

[xviii] Pri hitrosti 20 slik na sekundo lahko uporabniki posnamejo do 238 slik polnega formata v stisnjenem zapisu RAW ali do 400 slik polnega formata v zapisu JPEG.

[xix] 50-milimetrski objektiv, ostrenje v neskončnost, nastavitev dioptrije -1m-1.

[xx] V nekaterih primerih in pri nekaterih subjektih se lahko zgodi, da ni mogoče doseči natančne izostritve.

[xxi] Pri neprekinjenem fotografiranju ni mogoče nastaviti časa osvetlitve, daljšega od 0,5 sekunde. Zmogljivost sledenja in največja odprtina zaslonke se razlikujeta glede na nastavitve in uporabljen objektiv.

[xxii] Do 1/200 sekunde. Pri uporabi elektronskega zaklopa ni na voljo sinhronizacija prek sinhronizacijskega priključka.

[xxiii] Zahtevana sta urejanje posnetkov v postprodukciji in način snemanja S&Q. Pri snemanju s hitrostjo 120 (100) sličic na sekundo ali višjo se morajo podatki zapisovati na pomnilniško kartico CFexpress Type A.

[xxiv] Na podlagi Sonyjevih internih testov. Možnost [Auto Power OFF Temp.] nastavljena na [High].

[xxv] Način Active Mode ni na voljo pri snemanju v ločljivosti 8K.

[xxvi] Zahtevana je programska oprema Catalyst Browse™ različice 2020.1 ali novejše ali Catalyst Prepare različice 2020.1 ali novejše.

[xxvii] Ne velja za snemanje v ločljivosti 8K.

[xxviii] Združljive snemalne enote bodo še predstavljene.

[xxix] Komunikacije v frekvenčnem območju 5 GHz so lahko v nekaterih državah in regijah omejene.

[xxx] Za združevanje je zahtevan namizni program Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) različice 3.1 ali novejše.

[xxxi] Zahtevano je orodje Remote Camera Tool različice 2.3 ali novejše.

[xxxii] 100% odpornost na prah in vlago ni zagotovljena.

Sony je ustvarjalno in razvedrilno podjetje s trdnimi tehnološkimi temelji. Ne glede na to, ali gre za igralne ali omrežne storitve oziroma glasbo, fotografije, elektroniko, polprevodniške naprave ali finančne storitve, je namen podjetja, da s pomočjo ustvarjalnosti in tehnologije napolni svet s čustvi. Za več informacij obiščite http://www.sony.net/ in www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument