Sledite Sony Slovenia

Prvi zvočniški modul Dolby Atmos® na svetu, ki ustvarja virtualen tri-dimenzionalen prostorski zvok

Sporočilo za javnost   •   jan 09, 2018 17:36 CET

Vrhunski zvočniški modul HT-ZF9 s tehnologijo Dolby Atmos in Sonyjevo virtualno tehnologijo prinaša prinaša v vaš dom nov nivo navdušujočega kinematografskega zvoka. Z novim Sonyjevim pogonom Vertical Surround Engine lahko uživate v virtualnem tri-dimenzionalnem prostorskem zvoku, ki vam vzame dih – ne da bi potrebovali stropne zvočnike ali zvočnike, ki zvok usmerjajo navzgor.

Poleg tega Sony predstavlja tudi zvočniški modul HT-XF9000 z dvokanalnima prednjima zvočnikoma, ki je oblikovan tako, da se elegantno poda k vašemu televizorju. Ta 2.1-kanalni zvočniški modul ima morda manj zvočnikov, a ravno tako omogoča kinematografski prostorski zvok, ustvarjen z Dolby Atmos in Vertical Surround Engine.

Zmogljiv in kompakten

S podporo Dolby Atmos in DTS:X™ je zvočniški modul HT-ZF9 sposoben obkrožiti z zvokom in popolnoma prevzeti vse, ki sedijo na vašem kavču.

Vertical Surround Engine v zvočniškem modulu HT-ZF9 lahko pričara resničen občutek helikopterjev nad vašo glavo. Skupaj s tehnologijo S-Force Pro Front Surround, ki izboljšuje sprednje polje prostorskega zvoka, boste morda kar težko verjeli, da ves ta zvok prihaja iz 3.1-kanalnega zvočniškega modula. A to še ni vse. V virtualnem tri-dimenzionalnem zvoku boste lahko uživali tudi brez vsebine z zvokom Dolby Atmos in DTS:X, to pa zaradi Sonyjeve tehnologije, ki lahko 2-kanalni stereo zvok obdela tako, da daje vtis 7.1.2-kanalnega prostorskega zvoka, ki ustvari občutek navpične dimenzije.

Kot dodatno možnost lahko dodate tudi par zadnjih zvočnikov SA-Z9R, ki so ekskluzivno zasnovani za sodelovanje z zvočniškim modulom HT-ZF9 in tako še dodatno razširijo vašo izkušnjo prostorskega zvoka s pravo prostorsko postavitvijo zvočnikov.

Model HT-ZF9 podpira 4K HDR in Dolby Vision™ “pass-through”, zato se originalna slika prek zvočniškega modula neposredno posreduje na vaš televizor brez vsakršne izgube kakovosti, barv, jasnosti ali svetlosti. Po zvokovni plati HT-ZF9 podpira zvočne formate visoke ločljivosti, vključno s predvajanjem z USB vira. Poleg tega lahko uživate tudi v vrhunskem, skoraj zvoku visoke ločljivosti iz drugih formatov, ki ga predvajate z vaše mobilne naprave prek tehnologij Bluetooth®. Zahvala za to gre tehnologiji DSEE HX™ (Digital Sound Enhancement Engine HX technology).

Popolno ujemanje

Zvočniška modula HT-ZF9 in HT-XF9000 sta zasnovana tako, da v celoti dopolnita izbrane nove televizorje Sony BRAVIA®. Tako imate lahko stilski komplet domačega kina z elegantno skladnostjo oblike in materialov.

Oblika, idealna za minimalistično opremljene prostore čistih linij, se popolnoma zlije z vašim bivalnim prostorom. Do popolnosti premišljeno oblikovanje se še posebej izkaže pri modelu HT-XF9000, ki ima prirezane robove za popolno umestitev med nogi televizorja Sony KD-XF90.

Z omenjenima zvočniškima moduloma se lahko tudi znebite kablov in s tem navlake v vašem prostoru, saj ju lahko s televizorjem povežete prek povezave Bluetooth[1]. Obenem pa model HT-ZF9 podpira povezavo Wi-Fi.

Z glasovnimi ukazi pametnemu zvočniku lahko prek HT–ZF9 predvajate glasbo iz pretočnih virov, ali pa se odločite za “multi-room” predvajanje, ki isto glasbo hkrati predvaja v vašem celotnem domu. S storitvijo Spotify Connect[2], ki jo ta zvočniški modul tudi omogoča, je vse, kar potrebujete, oddaljeno le nekaj klikov. Za enostavnejšo uporabo je tukaj še osvežen intuitiven uporabniški vmesnik, ki omogoča še enostavnejšo nastavitev zvočniškega modula in njegovo uporabo skupaj z vašim televizorjem.

Do 2 HDMI vhoda in 1 HDMI izhod pri modelu HT-ZF9 pomenijo, da lahko na vaš zvočniški modul povežete več naprav in še izboljšate vaš sistem domačega kina. Oba modela omogočata tudi Bluetooth® povezovanje ter imata vhod USB, kar pomeni, da lahko z njima poslušate vašo najljubšo glasbo z mobilnih naprav ali z USB ključka.

Modela HT-ZF9 in HT-XF9000 bosta na voljo od pomladi 2018.

Za podrobnejše tehnične podatke, prosimo, obiščite spletno povezavo:

HT-ZF9

HT-XF9000

Za več Sonyjevih novic, obiščite povezavo http://presscentre.sony.eu/.

[1]Kar zadeva povezavo Bluetooth®, je nujen televizor BRAVIA®, ki podpira Bluetooth® A2DP (profil A2DP (napredni profil za predvajanje zvoka)). Kar zadeva ZF9, bo ta funkcija na voljo prek prihodnje posodobitve vgrajene programske opreme.

[2] Funkcija bo na voljo s kasnejšo posodobitvijo strojno-programske opreme (firmware).

O podjetju Sony:

Podjetje Sony je vodilni proizvajalec avdio, video, igralnih, komunikacijskih in informacijskih tehničnih izdelkov za trg potrošnikov in profesionalnih uporabnikov. S svojo glasbo, slikami, računalniško zabavo in spletnim poslovanjem Sony predstavlja vodilno znamko za digitalno razvedrilo na svetu. Sony je zabeležil konsolidirano prodajo na letni ravni v višini približno 76 milijarde USD za fiskalno leto, ki se je končalo 31. marca 2017. Več informacij o Sony na centralni spletni strani http://www.sony.net/, o Sony Slovenija pa na www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument