Sledite Sony Slovenia

Priznanje slovenskemu fotografskemu talentu na natečaju Sony World Photography Awards

Sporočilo za javnost   •   feb 28, 2020 10:00 CET

© Aleš Krivec, Slovenija, prejemnik nacionalne nagrade na Sony World Photography Awards 2020

Svetovna fotografska organizacija in Sony Slovenija z veseljem sporočata, da je Aleš Krivec že drugič prejemnik slovenske nacionalne nagrade na Sony World Photography Awards 2020.

Tekmovanje nacionalnih nagrad (National Awards) je skupna pobuda Svetovne fotografske organizacije in podjetja Sony, ki podpira lokalne fotografske skupnosti v 63 državah po vsem svetu. Pobuda izbranega fotografa ali fotografinjo iz vsake države nagradi za posamezen posnetek ter jim obenem njihova dela omogoča predstaviti globalni javnosti na priznani razstavi Sony World Photography Awards 2020, ki bo v londonski galeriji Somerset House potekala od 17. aprila do 4. maja.

Žirija je Aleša Krivca, ki je kot zmagovalec nacionalnega nagrade slavil že leta 2018s fotografijo Blejskega jezera, anonimno izbrala na podlagi fotografije »Ledeni prstan«, ki je bila prijavljena v kategorijo Narava odprtega tekmovanja.

Aleš Krivec je po novici o prejemu nacionalne nagrade za Slovenijo dejal: »Vesel sem, da je izbrana fotografija (kot tisti, ki sta bili izbrani leta 2018) ponovno nastala v Sloveniji. Sam trenutek je bil resnično nekaj posebnega in že opazovati ta pojav je neke vrste privilegij. Fotografija tudi krasi mesec januar v koledarju za leto 2020 in je moja najljubša fotografija, nastala v preteklem letu.«

Na tekmovanje Sony World Photography Awards 2020 je prispelo preko 345.000 fotografij, od katerih je bilo v odprtem tekmovanje, ki je služilo za izbor prejemnika nacionalne nagrade, prijavljenih več kot 190.000 – največje število prijav doslej.

Prejemnik nacionalne nagrade Aleš Krivec bo prejel komplet z izjemnim fotoapartom Sony Alpha A7III.

Obvestila urednikom

O SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS

Mednarodno priznano tekmovanje Sony World Photography Awards pod okriljem organizacije World Photography Organisation je eden izmed najpomembnejših dogodkov na koledarju fotografov po svetu. V svojem trinajstem letu tekmovanje, v katerem lahko fotografi sodelujejo brezplačno, predstavlja globalni glas fotografije in zagotavlja pomemben vpogled v sodobno fotografijo. Tako za že uveljavljene kot tudi nove umetnike nagrade ponujajo vrhunske priložnosti za izpostavljanje njihovih del. Poleg tega tekmovanje prepoznava najvplivnejše umetnike na svetu s pomočjo nagrade za izjemni prispevek na področju fotografije. Pretekli prejemniki so Martin Parr, William Eggleston in Nadav Kander. Dela nagrajenih fotografov in fotografov, uvrščenih v ožji izbor, so vsako leto predstavljena na ugledni razstavi v umetniškem središču Somerset House v Londonu. Za rezervacijo vstopnic obiščite worldphoto.org/sony-world-photography-awards-exhibition

TEKMOVANJA NATEČAJA SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS

Tekmovanja Sony World Photography Awards 2020 vključujejo:

  • Profesionalno tekmovanje – Anonimno ocenjevanje serije fotografij. 10 kategorij, vključno v novo kategorijo “Okolje”.
  • Odprto tekmovanje – Anonimno ocenjevanje posamične fotografije. 10 kategorij.
  • Mladinsko tekmovanje – Anonimno ocenjevanje posamične fotografije na določeno mesečno temo, za fotografe med 12. in 19. letom.
  • Študentsko tekmovanje – Za akademske ustanove; ocenjuje se serija fotografij na določeno temo; tokrat so to “Nevidne črte”. Udeleženci ožjega izbora nato oddajo serijo fotografij na drugo določeno temo.
  • Nacionalne nagrade – Za nadarjene lokalne fotografe iz več kot 50 držav, ocenjuje se posamična fotografija.

O WORLD PHOTOGRAPHY ORGANISATION

World Photography Organisation je globalna platforma za fotografske pobude. Deluje v do 180 državah, naš namen pa je povzdigniti nivo razprave o fotografiji z izpostavljanjem najboljših fotografij in fotografov na svetu. Ponosni smo, da gradimo trajna razmerja tako z individualnimi fotografi, kot z vodilnimi partnerji iz fotografske industrije po vsem svetu. Skozi vse leto pripravljamo dogodke, med katerimi so Sony World Photography Awards, ki je eden največjih in vodilnih svetovnih fotografskih natečajev ter PHOTOFAIRS, mednarodni umetniški sejmi posvečeni fotografiji. Več na www.worldphoto.org. Sledite World Photography Organisation na družbenih omrežjih Instagram (@worldphotoorg), Twitter (@WorldPhotoOrg) in LinkedIn/Facebook (World Photography Organisation). Najdete nas pod ključnimi besedami #sonyworldphotographyawards #swpa. 

SONY IMAGING PRODUCTS & SOLUTIONS INC.

je hčerinsko podjetje v popolni lasti družbe Sony, ki je odgovorno za izdelke in rešitve na področju upodabljanja - od fotoaparatov za potrošnike, celovitih rešitev za profesionalne uporabnike in televizijske postaje, do izdelkov za medicine.

INFORMACIJE ZA OBISKOVALCE

NAZIV:Nagrade Sony World Photography Awards 2020

LOKACIJA:Galerija Somerset House, London, WC2R 1LA

ODPRTO: 17. april - 4. maj 2020

ODPIRALNI ČAS: Od ponedeljka do petka - 10:00 do 21:00; sobota in nedelja - 10:00 do 20:00

VSTOPNICE: Na voljo od 5. marca 2020 po ceni od 9 do 14 funtov. Več informacij na worldphoto.org/exhibition

Sony je ustvarjalno in razvedrilno podjetje s trdnimi tehnološkimi temelji. Ne glede na to, ali gre za igralne ali omrežne storitve oziroma glasbo, fotografije, elektroniko, polprevodniške naprave ali finančne storitve, je namen podjetja, da s pomočjo ustvarjalnosti in tehnologije napolni svet s čustvi. Za več informacij obiščite http://www.sony.net/ in www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument