Sledite Sony Slovenia

Preizkusite novi televizor Sony ZH8 8K HDR Full Array LED

Sporočilo za javnost   •   jun 01, 2020 13:00 CEST

Televizor ZH8 prinaša osupljive podrobnosti na velikem zaslonu 8K in izjemno izkušnjo gledanja, kjer je dogajanje na zaslonu popolnoma usklajeno z zvokom

Sony razkriva razpoložljivost novega televizorja ZH8 8K HDR Full Array LED, ki na prodajne police prihaja v junija. ZH8 združuje Sonyjeve najboljše tehnologije, izjemno kakovost slike in zvoka ter izboljšano uporabniško izkušnjo, zaradi česar bo navduševal tako ljubitelje zabave kot tudi iger.

Z vgrajenim slikovnim procesorjem X1™ Ultimate, ki je vodilni v svojem razredu, dosega jasno in natančno kakovost slike za visoko realistično izkušnjo gledanja. Celo ločljivost slik, posnetih v 4K in 2K, se s tehnologijo 8K X-Reality™ PRO in ob uporabi edinstvene zbirke podatkov 8K zviša, tako da se približa 8K. Tehnologija Object-based Super Resolution nato optimizira ločljivost posameznih subjektov in reproducira teksture, ki so videti kar se da pristne.

Televizor ZH8 vključuje Sonyjevo vrhunsko tehnologijo Full Array z lokalnim zatemnjevanjem in poudarjanjem. Osvetlitev zaslona tega televizorja 8K je natančno razporejena po celotnem zaslonu, zato je kontrast naravnost osupljiv. Full Array LED z neodvisnim osvetljevanjem območji LED-osvetlitve ponuja stvarnejši kontrast, saj so svetla območja svetlejša, temna pa temnejša. Kontrast je še izboljšan s tehnologijo 8K X-tended Dynamic Range™ PRO, ki prilagodi svetlost, tako da so sijoči odtenki še svetlejši, črni odtenki v osenčenih delih pa še globlji.

ZH8 8K HDR Full Array LED je opremljen s Sonyjevo nezamenljivo tehnologijo Acoustic Multi-Audio™, ki v okviru vključuje visokotonec, ki vibrira ‒ zvočnik, s katerim zvok sledi dogajanju na zaslonu, zato je doživetje ob gledanju popolno. Z ločenim nadziranjem neodvisnih ojačevalnikov je upravljanje pozicioniranja zvoka teh zvočnikov v območju visokih tonov natančno, s čimer se izboljšata zvočni tlak in stabilnost, zvok pa je pristnejši. Minimalistična zasnova z eno ploščo in tankim okvirjem pa omogoča popoln užitek brez motenj.

Poskrbljeno je tudi za prihajajočo novo generacijo igralnih konzol. ZH8 bo podpiral ločljivost 8K, ločljivost 4K s 120 sličicami na sekundo in hiter odzivni čas prek vhodov HDMI ─ vse za maksimalno zmogljivost in vrhunsko igralno izkušnjo.

Tudi novi televizorji ZH8 prinašajo očem gledalcev natančno to, kar so si zamislili ustvarjalci vsebin, in sicer z načinom Netflix Calibrated. Način je bil posebej razvit za Netflixove izvirne vsebine in reprodukcijo kakovosti slik na televizijskem zaslonu, ki je enakovredna kakovosti studijskega izvirnika. Način Netflix Calibrated zvesto sledi viziji in namenom ustvarjalca. Način IMAX® Enhanced™ pa zagotavlja visoko kakovost barve, kontrastov in zvoka, kar v domove prinaša vseobsežno izkušnjo vsebin IMAX Enhanced.

Novi televizor prinaša tudi novo tehnologijo Ambient Optimization, ki optimizira kakovost slike in zvoka glede na prostor, v katerem se nahaja gledalec. Tako samodejno prilagodi svetlost slike, da ustreza svetlobi v prostoru. V svetlih sobah jo poveča, v temnih sobah pa zmanjša, s čimer zagotavlja popolno gledanje. Zazna celo predmete v prostoru, kot so zavese in pohištvo, ki lahko vsrkajo ali odbijajo zvok in glede na to natančno prilagodi nastavitve akustike za zvok brez kompromisov.

Serija XH90 se ponaša s funkcijo Android TV in storitvijo Google Assistant[1], trgovino Google Play in vgrajenim Chromecastom, ki nudi uporabnikom enostaven dostop do vsebin, storitev in naprav preko svoje široke platforme. Sonyjevi originalni meniji uporabniškega vmesnika in glasovni ukazi so ravno tako izboljšani za boljšo vsakodnevno uporabo. Z napravami, ki so združljive s storitvama Google Assistant[2] in Amazon Alexa[3] lahko predvajate in upravljate videoposnetke z YouTuba z Google Home ali zamenjate program in glasnost z napravami, ki podpirajo Amazon Alexo. Z Apple® AirPlay® 2 lahko uporabniki predvajajo filme, glasbo, igre in svoje fotografije na televizorju iz naprav iPhone®, iPad® ali Mac®. Tehnologija Apple HomeKit™ pa zagotavlja enostaven in varen način za upravljanje televizorja preko naprav iPhone®, iPad® ali Mac®[4].

Cena in razpoložčjivost

Televizorji ZH8 8K HDR Full Array LED bodo na voljo junija. Za informacijo o ceni preverite lokalno spletno stran http://www.sony.si/.

Glavne lastnosti televizorjev Sony ZH8 8K HDR Full Array LED

Velikosti zaslonov: 85” in 75”

 • Sonyjev super visok 8K kontrast in kakovostna slika, ki je videti, kot bi dogajanje gledali v živo.
 • Slikovni procesor X1™ Ultimate in tehnologija 8K X-Reality PRO za izostreno in izboljšano sliko v realnem času ter povečavo slike, ki se bolj približa pravi kakovosti 8K, zahvaljujoč Sonyjevi ekskluzivni podatkovni zbirki 8K.
 • Nova tehnologija Frame Tweeter nudi vseobsežno izkušnjo slike in zvoka z izboljšano kakovostjo slike, tanko oblikovno zasnovo televizorja in tehnologijo Sound-from-Picture Reality™.
 • Nov osvetljen daljinski upravljalnik, da lahko gledalci uživajo v izkušnji gledanja tudi v temnejših okoljih.
 • Stojalo z dvema položajema omogoča uporabnikom, da namestijo televizor tudi na manjše omarice.
 • Nova tehnologija Ambient Optimization optimizira kakovost slike in zvoka glede na prostor, v katerem se nahaja uporabnik. Tako samodejno prilagodi svetlost slike, da ustreza svetlobi v prostoru. V svetlih sobah jo poveča, v temnih sobah pa zmanjša, s čimer zagotavlja popolno gledanje.
 • Zaslon TRILUMINOS™ reproducira subtilne barvne odtenke, svetlobo in gradacijo iz video objektiva v domačo dnevno sobo.
 • Združljivost z Dolby Vision™ in Dolby Atmos™.
 • Možnost prostoročnega upravljanja.
 • Delovanje s Smart Speakers, vključno z napravami, ki omogočajo Google Home in Amazon Alexa.
 • Enostavna povezljivost s široko paleto naprav z Apple AirPlay 2, HomeKit.
 • Združljivost s formatoma 8K s 60 sličicami na sekundo in 4K s 120 sličicami na sekundo.
 • Hiter dostop do različnih vsebin in storitev preko funkcije Android TV.
 • Način Netflix Calibrated Mode zagotavlja studijsko kakovost za najboljšo izkušnjo gledanja Netflixovih vsebin. Razvili so ga Sonyjevi inženirji za kakovost slike v sodelovanju z Netflixovimi strokovnjaki za barve. Način Netflix Calibrated Mode zagotavlja kakovost slike, ki se približuje kakovosti zaslonov za obdelavo slike, ki se uporabljajo v filmskih studih.
 • Način IMAX® Enhanced™ zagotavlja visoko kakovost barve, kontrastov in zvoka, kar v domove prinaša vseobsežno izkušnjo vsebin IMAX Enhanced.
 • Način Custom Mode skupaj z ostalimi Sonyjevimi kalibriranimi načini ogleda zagotavlja različne možnosti gledanja, ki ustrezajo okusu posameznika, ohranijo pa se ustvarjalčevi nameni.

[1] Razpoložljivost funkcije je odvisna od države in razpoložljivosti združljivih izdelkov.

[2]Naprava Google Home (naprodaj ločeno), združljiva s Sonyjevimi televizorji, ki jih poganja Android TV. Zahtevane so združljive naprave, povezane v isto domače brezžično omrežje. Potrebna je aplikacija Google Home, ki je na voljo za prenos v iPhone App Store ali Google Play. Predmet pogojev aplikacije. Uporabnik mora povezati združljive naprave za nadzor operacije. Ko je prenos zaključen, se funkcija Google Home lahko poveže s Sonyjevo napravo in tako dostopa do funkcije glasovnega upravljanja.

3 Naprave Amazon Alexa (naprodaj ločeno), združljive s Sonyjevimi televizorji, ki jih poganja Android TV. Zahtevan je uporabniški račun pri Amazonu. Za dostop do nekaterih vsebin je morda treba skleniti naročnino. Združljive naprave zahtevajo internetno povezavo. Amazon, Echo, Alexa in povezani logotipi so blagovne znamke podjetja Amazon.com, Inc. ali njegovih podružnic.

[4] Funkciji Apple® AirPlay® 2 in HomeKit™ bosta na voljo pri modelih leta 2019: ZF9, AF9, ZG9, AG9, XG95 in XG85 (85”, 75”, 65” in 55”) ter modelih leta 2020: ZH8, A9, A8, XH95, XH90, XH85, XH81 in XH80. Funkciji AirPlay 2 in HomeKit zahtevata na napravi iOS sistem iOS 12.3 ali kasnejši in na napravi Mac sistem macOS 10.14.5. Apple, AirPlay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac in macOS so blagovne znamke podjetja Apple Inc., registriranega v ZDA in ostalih državah. Posodobitev strojne programske opreme je zahtevana preko omrežja.

Sony je ustvarjalno in razvedrilno podjetje s trdnimi tehnološkimi temelji. Ne glede na to, ali gre za igralne ali omrežne storitve oziroma glasbo, fotografije, elektroniko, polprevodniške naprave ali finančne storitve, je namen podjetja, da s pomočjo ustvarjalnosti in tehnologije napolni svet s čustvi. Za več informacij obiščite http://www.sony.net/ in www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument