Sledite Sony Slovenia

Poustvarite vzdušje žive glasbe s Sonyjevimi vrhunskimi slušalkami MDR-Z7M2

Sporočilo za javnost   •   avg 30, 2018 16:29 CEST

Izboljšana kakovost zvoka s tehnologijo povzeto iz prestižnih slušalk MDR-Z1R iz družine Signature Series.

Novo razviti 70-mm zvočniki za slušalke z membrano iz polimerov iz tekočih kristalov, ki je prevlečena z aluminijem, ter večji magneti in mrežica s Fibonaccijevim vzorcem[1].

Vrhunska kakovost zvoka s tridimenzionalnim doživetjem prostorskega zvoka, ki prinaša širok prostorski zvok od 4 Hz do 100 kHz.

Ušesne blazinice narejene iz goste uretanske pene nizke odbojnosti, ki zmanjšuje pritisk in zagotavlja dolgotrajno udobje nošenja.

Sony danes predstavlja slušalke MDR-Z7M2, naslednice zelo uspešnih slušalk MDR-Z7. Ta model je podedoval tehnologijo slušalk MDR-Z1R iz prestižne družine Signature Series, med drugim mrežico s Fibonaccijevim vzorcem ter balansiran priključni kabel premera 4,4 mm.

Gre za še en dokaz Sonyjeve predanosti popolnemu zvoku. Tako se slušalke Z7M2 ponašajo s širokim frekvenčnim in dinamičnim razponom ter linearnim značajem zvočnih valov. To prinaša poslušalcem realistično reprodukcijo “zraka” okrog glasbil in glasov ter tridimenzionalno in prostorsko izkušnjo poslušanja kot jo lahko doživijo na glasbenem prizorišču v živo. Tukaj so še 70-milimetrski zvočniki za slušalke z membrano, ki je izdelana iz polimera tekočih kristalov in prevlečena z aluminijem. Skupaj s povečano kupolo membrane in njenim optimiziranim profilom to poslušalcem zagotavlja izpopolnjeno reprodukcijo glasbe.

Odličen zvok za prefinjeno uho

Slušalke Z7M2 odlikujejo novo razviti zvočniki za slušalke s podobno zasnovo kot v prestižnih slušalkah MDR-Z1R iz družine Signature Series, vključno z izboljšano polimersko membrano iz tekočih kristalov (LCP) za naraven zvok z nizko obarvanostjo srednjih in visokih tonov. Kupola membrane je povečana, njen profil pa optimiziran, kar omogoča čist zvok srednjih in nizkih tonov ter briljanten zvok srednjih in visokih tonov. Magnet zvočnikov je večji (dvojna prostornina v primerjavi z modelom MDR-Z7), kar se odraža v večji moči in posledično boljši razločnosti glasbe.

Mrežica z vzorcem Fibonaccijevega zaporedja, ki je izdelana iz togega materiala, nudi tanko, a močno zaščito zvočnikov v slušalkah. S tem zmanjšuje dušenje zvoka, do katerega rado prihaja pri ultra-visokih frekvencah pri običajnih mrežicah. Rezultat takšne zasnove in izdelave je enakomerna reprodukcija zvoka pri vseh frekvencah.

Tukaj je še »Beat Response Control«, posebna akustična odprtina na ohišju, ki nadzoruje pretok zraka na zadnji strani zvočnika v slušalkah ter optimizira gibanje membrane pri predvajanju nizkih frekvenc. S tem istočasno izboljšuje značilnosti basovskega zvoka ter prinaša natančen ritem glasbe.

Med ostalimi lastnostmi slušalk Z7M2 so še uporaba posebne spajkalne žice brez svinca ter kontakti v priključkih izdelani iz zlitine corson (poseben tip bakrene zlitine). Uporabljena je tudi Sonyjeva namenska spajkalna žica, ki je izdelana posebej za uporabo v vrhunskih avdio napravah. Njen namen je zmanjševanje izgub na poteh signala ter zagotavljanje čistosti stika. Zlitina corson pa je idealen material za izdelavo kontaktov v priključkih, saj jo odlikujeta nizka upornost in zelo dobra trpežnost.

Kabli in priključki

Slušalke Z7M2 imajo priložena dva različna kabla: standardni nebalansirani kabel ter balansirani priključni kabel. Za poslušanje brez prekinitev in motenj ter za izboljšano trpežnost so priključki opremljeni z navojnim mehanizmom, ki preprečuje nehoteno prekinitev povezave. Poleg tega je bakren balansiran kabel prevlečen s srebrom, kar prinaša natančnejše detajle, uravnotežene visoke tone ter manjšo izgubo kakovosti zvoka.

Obenem Sony priporoča tudi kable, ki jih je zasnoval skupaj s strokovnjaki podjetja KIMBER KABLE® (naprodaj posebej[2]). Ti se ponašajo s Sonyjevo odličnostjo, ko gre za zasnovo slušalk, ter znanjem podjetja KIMBER KABLE na področju zasnove in izdelave kablov. Rezultat so edinstveni visoko kakovostni kabli za slušalke, ki še dodatno izboljšajo reprodukcijo zvoka. S prepleteno strukturo 8 vodnikov ti kabli dosegajo odlično kakovost zvoka, ki ga zaznamujejo večja čistost, manj zunanjih šumov, minimiziran presluh (angl. crosstalk) in optimalni električni parametri. Tukaj je še premaz iz zlata, ki zagotavlja odlično prevodnost za čist signal. Uporaba aluminijeve zlitine na delu za oprijem omogoča odlično zvočno zmogljivost z boljšim dušenjem zvočnih vibracij. Stabilno in zanesljivo povezavo kablov s slušalkami pa zagotavlja mehanizem z navojem na priključkih, ki gredo v slušalke.

Ključno je udobje

Za izvrstno udobje pri nošenju slušalk Z7M2 skrbijo ergonomsko oblikovane ušesne blazinice s 3D šivi. Rezultat je visoka stopnja udobja z enakomernim pritiskom. Blazinice tudi ob dolgotrajni uporabi ohranjajo ergonomsko obliko, ki je zasnovana za prileganje značilnostim uporabnikove glave. Takšna struktura, ki lepo objame ušesa, zagotavlja dobro zatesnitev, s čimer se zmanjša uhajanje zvoka, kar prinese poslušalcu močne globoke base. Za površino ušesnih blazinic je bilo izbrano mehko oblazinjenje z uretansko peno, ki absorbira vlago s telesa in jo oddaja v prostor. To pomaga zmanjšati občutek zatohlosti in zagotavlja udobno izkušnjo poslušanja.

Naglavni trak iz sintetičnega usnja z aluminijastim lokom in drsnikom zagotavlja, da so slušalke Z7M2 lahke, a kljub temu trpežne za dolgoletno uporabo. S posebnim postopkom anodizacije površine je izboljšana trdota loka in zmanjšana občutljivost na praske pri vsakodnevni uporabi. Posebna pozornost pa je bila namenjena tudi izdelavi takšne notranje strukturne osi, da je točka stranskega pritiska bližje glavi, kar uporabnikom ves čas zagotavlja boljšo stabilnost pri nošenju. Poleg tega se slušalke Z7M2 ponašajo tudi s tihimi mehanizmi zglobov, ki zmanjšujejo mehanski hrup, ki ga običajno povzroča gibanje zglobov. To zagotavlja doživetje poslušanja brez neželenih zvokov za najbolj zahtevne poslušalce.

Vrhunske slušalke Sony MDR-Z7M2 bodo na voljo v izbranih evropskih državah od oktobra 2018 dalje po maloprodajni ceni približno 800 evrov.

Za več Sonyjevih novice obiščite: http://presscentre.sony.eu/

[1] Fibonaccijevo zaporedje je naravno številčno zaporedje, ki se pojavlja vsepovsod - od vzorcev spiral listov do optimalne in enakomerne porazdelitve semen na sončnici.

[2] Dostopnost kabla MUC-B205B1 se razlikuje po državah. 

O podjetju Sony

Podjetje Sony je vodilni proizvajalec avdio, video, igralnih, komunikacijskih in informacijskih tehničnih izdelkov za trg potrošnikov in profesionalnih uporabnikov. S svojo glasbo, slikami, računalniško zabavo in spletnim poslovanjem Sony predstavlja vodilno znamko za digitalno razvedrilo na svetu. Sony je zabeležil konsolidirano prodajo na letni ravni v višini približno 77 milijarde USD za fiskalno leto, ki se je končalo 31. marca 2018. Več informacij o Sony na centralni spletni strani http://www.sony.net, o Sony Slovenija pa na www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument