Sledite Sony Slovenia

Potujte s pametnim in varnim slogom ter ostanite osredotočeni na cesto z novima Sonyjevima avtomobilskima medijskima sprejemnikoma XAV-AX8050D in XAV-1500

Sporočilo za javnost   •   sep 05, 2019 13:15 CEST

Sony danes predstavlja svoja avtomobilska medijska sprejemnika XAV-AX8050D in XAV-1500, ki se ponašata z najbolj naprednimi in osupljivimi zasloni do zdaj. Nove zvočne in številne druge uporabne funkcije izboljšajo vaše doživetje vožnje na način, ki je varnejši in pametnejši za uporabo na cesti.

Jasen in odziven nebleščeč zaslon na dotik pri XAV-AX8050D

Iskanje smeri na zemljevidu ali spreminjanje glasbe z novim avtomobilskim sprejemnikom ne predstavlja več motnje med vožnjo. Uživajte z velikim 22,7-cm (8,95 palcev) nebleščečim zaslonom na dotik.

XAV-AX8050D ima edinstveno trpežno 3-smerno nastavljivo držalo z nagibom, prilagodljivo nastavitev višine in globine, s čimer se prilega potrebam vašega vozila in voznikovih preferenc[1]. Udobno in preprosto upravljanje gresta z roko v roko s Sonyjevim novim avtomobilskim avdio sprejemnikom, vse z minimiziranjem motenj.

Varnost in inovativna zasnova sta bistvena. Lažje upravljanje na dotik in izboljšana vidljivost omogočata, da lahko vse potrebne informacije ujamete že z bežnim pogledom, kar je bistveno, ko ste za volanom.

Izboljšana povezljivost s pametnim telefonom

Aplikacija Apple CarPlay pri XAV-AX8050D preprosto integrira iPhone z avdio zaslonom in nadzornimi elementi avtomobila. Uporabnikom omogoča, da opravljajo klice, dostopajo do glasbe, pošiljajo in prejemajo sporočila, prejemajo navodila za pot, optimizirana s trenutnim stanjem na cestah, in še veliko več, medtem ko voznik ostane osredotočen na cesto. Apple CarPlay sedaj podpira navigacijske aplikacije tretjih oseb in tako zagotavlja še več možnosti za usmerjanje na poti do cilja[2].

Zasnovan z varnostjo in prikladnostjo v mislih, je Android Auto™ pri XAV-AX8050D preprostejši način za uporabo pametnega telefona z avtomobilskim zaslonom. Google pomočnik v aplikaciji Android Auto voznikom omogoča osredotočenost, povezanost in zabavo, medtem ko so oči usmerjene na cesto, roke pa na volanu. Z uporabo glasu si lahko namreč pomagajo pri dnevnih opravkih[3].

WebLink™ Cast – WebLink je platforma, zasnovana predvsem za uporabo v vozilu. Z uporabo povezave naprave Android ali iOS je sedaj posodobljena z možnostjo zrcaljenja zaslona pametnega telefona na zaslon sprejemnika XAV-AX8050D za zanesljivo, odzivno obliko obveščanja in zabave kadarkoli na cesti (na voljo s posodobitvijo strojne programske opreme)[4].

Bodite svoj organizator zvoka

XAV-AX8050D nudi tudi optimizacijo kakovosti zvoka, ki omogoča voznikom, da sami izberejo natančne nastavitve ter ustvarijo zvočno polje po svojem okusu za popolno izkušnjo vožnje.

DSO (Dynamic Stage Organizer) ustvarja boljši ambientalen zvok, kot če bi bili zvočniki pred vami. Funkcija EXTRA BASS™ pa premaga hrup motorja in zagotavlja jasen zvok v poljubni jakosti, kar vam omogoča, da uživate v nežnih in močnih nastavitvah ojačanja, skladno z vašim razpoloženjem in osebnimi preferencami[5].

XAV-X8050D je združljiv tudi z zvočnimi datotekami FLAC. FLAC stisne glasbo brez kakršnekoli izgube kakovosti. XAV-X8050D lahko predvaja datoteke FLAC z do 24-bitno globino in frekvenco vzorčenja 48 kHz[6].

XAV-X8050D ima visoko napetostni predizhod. Signal z napetostjo 5 voltov omogoča čistejši zvok z manj popačenji, kadar za dodatne možnosti ustvarjanja zvočne atmosfere v vozilu avtoradio povežemo z ojačevalcem.

Obsežne funkcije v najboljši luči

S hitrim prebujanjem sprejemnika XAV-X8050D ste pripravljeni na pot kmalu po tem, ko zaženete motor[7].

Če imate nastavljeno vzvratno kamero, pa si lahko pogled ogledate na zaslonu, skupaj s prilagodljivimi napotki, ki vam pomagajo, da varno pomaknete avtomobil nazaj.

XAV-1500 bo revolucioniral vaše doživetje vožnje

Zrcalite zaslon svojega pametnega telefona na XAV-1500 z WebLink™ Cast in se povežite z Bluetoothom za prostoročno klicanje in brezžično pretakanje zvoka.

15,7-cm (6,2 palčni) zaslon odlikujeta preprostejše upravljanje na dotik in izboljšana vidljivost z nebleščečim zaslonom na dotik, namestitvijo, ki prihrani prostor, in ergonomsko zasnovo za eleganten videz notranjosti vašega vozila.

Ponesite base na svojo pot s funkcijo EXTRA BASS™, ki proizvede čist močan zvok na vsaki stopnji glasnosti. Skupaj z zvočno optimizacijo, kot je DSO (Dynamic Stage Organizer), 10-pasovnim izenačevalnikom in združljivostjo z zvočnimi datotekami FLAC lahko uživate v močnem in kakovostnem zvoku kamorkoli greste.

Odkrijte funkcijo prebujanje brez stresa in bodite pripravljeni na pot kmalu, ko zaženete motor. Poleg tega pri sprejemniku XAV-1500 z vzvratno kamero prejmete prilagodljive napotke za varno in preprosto vzvratno vožnjo.

  • Model XAV-AX8050D bo na voljo od novembra 2019 po ceni približno 650 €.
  • Model XAV-1500 bo na voljo od novembra 2019 po ceni približno 300 €.

Za več podatkov, prosimo, obiščite spletni naslov: PDP. links.

Za več novic o podjetju Sony obiščite: http://presscentre.sony.si/

[1]Pri namestitvi bodite pozorni, da zagotovite dostop do originalne opreme vozila in da enota ne moti voznikovega vidnega polja.

[2] Apple, iPad, iPhone, iPod in iPod touch so blagovne znamke podjetja Apple Inc., registriranega v ZDA in drugih državah. Apple CarPlay je blagovna znamka podjetja Apple Inc.

[3] Google in Android Auto sta blagovni znamki podjetja Google LCC.

[4] WebLink™ za XAV-AX8050D bo na voljo z naslednjo posodobitvijo programske opreme. Za več informacij obiščite: https://www.sony.net/SonyInfo/Support/.

[5] EXTRA BASS je blagovna znamka podjetja Sony.

[6]Lastnost datoteke, ki jo je mogoče pretvoriti. Kopiranje s pretvorbo oblike Linear PCM v 24 bit/44.1 kHz.

[7]Manj kot 6,5 sekund. Približno izmerjen čas, dokler se ne prikaže varnostno opozorilo.

Sony je ustvarjalno in razvedrilno podjetje s trdnimi tehnološkimi temelji. Ne glede na to, ali gre za igralne ali omrežne storitve oziroma glasbo, fotografije, elektroniko, polprevodniške naprave ali finančne storitve, je namen podjetja, da s pomočjo ustvarjalnosti in tehnologije napolni svet s čustvi. Za več informacij obiščite http://www.sony.net/ in www.sony.si.