Sledite Sony Slovenia

Odkrijte telefon Xperia 5 II, najbolj kompaktnega člana družine Xperia s tehnologijo 5G, ki pomika meje fotografije, iger in zabave

Sporočilo za javnost   •   sep 17, 2020 09:00 CEST

  • Hitra kamera uporablja nagrajeno tehnologijo Sonyjevih kamer Alpha, vključno s samodejno izostritvijo oči v realnem času1 pri fotografiranju ljudi in živali za popolne portrete pri vsakem posnetku in do 20 sličic na sekundo2 v načinu neprekinjenega snemanja s samodejno izostritvijo, ki izračune za AF/AE izvede 60 krat na sekundo3 za zajem vedno ostrih neprecenljivih trenutkov.
  • Prvi mobilni telefon na svetu, ki omogoča snemanje počasnih posnetkov v vrhunski kakovosti 4K HDR in s 120 sličicami na sekundo4, obenem omogoča tudi snemanje in predvajanje do 5-krat upočasnjenih posnetkov pri snemanju s hitrostjo 24 sličic na sekundo in tako ponuja dodatne kreativne izrazne možnosti.
  • Privlačen HDR OLED zaslon CinemaWide z diagonalo 15,5 cm in ločljivostjo 4K5 prinaša nepreseženo točnost barv v načinu za ustvarjalce Creator “powered by CineAlta”.
  • Namenjena igranju s stopnjo osveževanja zaslona 120 Hz6, in opremljena s tehnologijo za zmanjševanje zabrisanosti s frekvenco 240 Hz7, osveževanjem zaznavanja dotika5 s frekvenco 240 Hz ter za okoli 35% izboljšano odzivnostjo na dotik6 v primerjavi s predhodnikom (Xperia 5) za precizno in bliskovito sledenje vašim prstom.
  • Naslednja generacija povezljivosti 5G8, mobilna platforma Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G in zmogljiva baterija s kapaciteto 4.000 mAh in hitrim polnjenjem za optimalno hitrost in delovanje.
  • Ravno prav velik in zvrhano poln najnovejše tehnologije podjetja Sony, s hitrostjo prenosa 5G in kompaktnim ter ergonomičnim ohišjem (širina: 68 mm, debelina: 8 mm), ki sede tako v vašo dlan kot v vaš žep.

17. september 2020 – Xperia 5 II, najnovejši član privlačne družine mobilnih telefonov Xperia, je drugi pametni telefon podjetja Sony s podporo za tehnologijo 5G in ponuja kompaktno obliko brez kompromisov pri zmogljivosti.

Xperia 5 II je podedovala številne inovativne lastnosti modela Xperia 1 II, vključno s trojno kamero in optiko ZEISS, umerjeno izključno za telefon Xperia 5 II. Model je prav tako opremljen z uporabniškim vmesnikom Photography Pro, tehnologijo fotoaparatov Sony Alpha za hitro in natančno samodejno izostritev/osvetlitev (AF/AE), uporabniškim vmesnikom Cinematography Pro "powered by CineAlta" za podobne parametre in barvne nastavitve kot jih uporabljajo profesionalni filmski ustvarjalci, in zaslonom CinemaWide v formatu 21:9 za udoben ogled vsebin. Poskrbljeno je tudi za vrhunsko zvočno izkušnjo z nudenjem zvoka visoke ločljivosti, 3,5 mm vtiča za slušalke in stereo zvočnikov na sprednji strani telefona, medtem ko boste v notranjosti kompaktnega in prelestnega ohišja, ki se popolnoma prilega žepu, našli mobilno platformo Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G. Za tekočo in natančno igralno izkušnjo bo poskrbelo osveževanje zaslona s frekvenco 120 Hz in osveževanje zaznavanja dotika s frekvenco 240 Hz.

»Dediščina podjetja Sony izhaja iz tehnologije in inženiringa, in naša izbira izdelkov se je razširila na področje zabave, vključno z glasbo, filmi, igrami in še marsičem,« je dejal Mitsuya Kishida, predsednik Sony Mobile Communications. »Naša edinstvena zgodovina zagotavlja, da so pametni telefoni Xperia opremljeni z naprednimi Sonyjevimi tehnologijami v kompaktnem ohišju in obenem oplemeniteni z globoko strastjo do pomikanja mej mogočega.«

Posnemite vedno ostre popolne portrete in neprecenljive trenutke

Xperia 5 II sledi stopinjam svojega starejšega brata Xperia 1 II in je zasnovan z uporabo tehnologije fotoaparatov Sony Alpha za kot britev ostre posnetke. Popolni portreti ne potrebujejo poziranja in prav pri ustvarjanju jasnih ter spontanih posnetkov pride najbolj do izraza samodejno ostrenje oči v realnem času (Real-time Eye AF). Pri fotografijah oseb in živali v hitrem gibanju[i] samodejno ostrenje poskrbi, da se v centru pozornosti nahaja najbolj ekspresiven del obraza, tudi če je eno oko pokrito ali se oseba premika hitro.

Xperia 5 II te neprecenljive trenutke posname z uporabo nenehnega samodejnega ostrenja, ki izračune AF/AE izvaja 60 krat na sekundo, kar omogoča fotografiranje in shranjevanje 20 posnetkov (20 sličic na sekundo) z visoko natančnostjo, natančnim ostrenjem in optimizirano osvetlitvijo.

Vsestranska kamera s tremi objektivi ponuja fantastično uporabnost in tri goriščne razdalje: 16 mm, 24 mm in 70 mm za osupljive fotografije pokrajine in portrete ter približevanje oddaljenih subjektov. Optika ZEISS je bila posebej umerjena za Xperia 5 II in uporablja priznani premaz ZEISS T* za nižanje odseva, kar pomaga zagotoviti izjemen kontrast in obdelavo slik. Kakovostne fotografije v šibki svetlobi zagotavljata 1/1,7 senzor in zmanjševanje šuma s funkcijo Bionz X™ for Mobile.

Tako kot Xperia 1 II, je tudi Xperia 5 II opremljen z uporabniškim vmesnikom Photography Pro, ki je bil razvit v sodelovanju s profesionalnimi fotografi in omogoča številne ročne nastavitve, ki so na voljo pri fotoaparatih Sony Alpha, vključno z ISO, hitrostjo zaklopa in indikatorjem EV ter podporo za format RAW.

Uporabniški vmesnik Cinematography Pro, “powered by CineAlta” sedaj ponuja še več možnosti za privlačno pripovedovanje zgodb z dramatičnim upočasnjenim kinematografskim snemanjem, kar pomeni, da je najnovejši član družine Xperia prvi mobilni telefon na svetu, ki ponuja počasno snemanje v kakovosti 4K HDR in 120 sličicami na sekundo ter snemanjem in predvajanjem do 5-krat upočasnjenih posnetkov pri snemanju s hitrostjo 24 sličic na sekundo. Pri snemanju lahko izberete tudi format 21:9 z 24/25/30/60 sličicami na sekundo9 in tako še izpopolnite vaš kinematografski izraz. Osem prednastavitev upravljanja barv vam omogoča, da ton vaših posnetih prizorov pretvorite v različne sloge filma, inteligentni filter za veter pa uporablja edinstveno in nagrajeno tehnologijo podjetja Sony za ločevanje zvoka za manj motečega šumenja vetra in čistejši zvok.

Igranje iger na poti

Na zunaj kompakten Xperia 5 II je gigant na področju zabave. Vrhunske funkcije za zabavo vključujejo izjemen zaslon v formatu 21:9, ki vas še dodatno pritegne v dogajanje, medtem ko način Game enhancer, bliskovito hitro delovanje, osveževanje zaslona s frekvenco 120 Hz in precizno osveževanje zaznavanja dotika s frekvenco 240 Hz ponujajo občutne prednosti za zmagovanje v virtualnem svetu. Vse funkcije so bile razvite v sodelovanju s profesionalnimi igralci e-športnih iger za kar najboljšo izkušnjo.

Zaslon v formatu 21:9 je širši od običajnih zaslonov in prikazuje širši vidni kot, kar vam omogoča nasprotnike opaziti prej kot oni zagledajo vas, kar ponuja dodatne prednosti, zlasti pri igranju prvoosebnih strelskih iger. Zaslon s frekvenco osveževanja 120 Hz je brez motečih elementov in ponuja oster prikaz hitro premikajočih se predmetov za resnično imerzivno igranje. Telefon Xperia 5 II pa ponuja še mnogo več – tehnologija za zmanjševanje zabrisanosti s frekvenco 240 Hz podobo na zaslonu posodablja kar 240-krat na sekundo za ostro sliko brez zabrisov.

Tudi pri igrah, ki zahtevajo hitre prste, vas Xperia 5 II ne bo razočaral. Osveževanje zaznavanja dotika s frekvenco 240 Hz je do štirikrat hitrejše kot pri prejšnjem modelu,10 kar pomeni, da bo dogajanje na zaslonu zrcalilo vaše želje. Odziv na dotik je bil izboljšan za 35% v primerjavi s prejšnjim modelom, in naprava prepozna vaš dotik točno takrat, ko si to želite.

Način Game enhancer medtem ponuja številne funkcije in nastavitve, ki ponujajo dodatne prednosti pri igranju in pomagajo doseči še več zmag v načinu Competition. Svoje najbolj epske trenutke lahko posnamete z zajemom zaslona, zvočnimi ali video posnetki. HS Power Control obenem ponuja daljše trajanje baterije in preprečuje pregrevanje.

Želite več? Priključite brezžični igralni plošček PlayStation®4 DUALSHOCK®411 in doživite igre na operacijskem sistemu Android na avtentičen način. Xperia je uradni pametni telefon turnirja Call of Duty®: Mobile World Championship Tournament 2020 in model Xperia 5 II je pripravljen za akcijo. Igranje med prostim časom ali tekmovanje za doseganje naslova - Xperia 5 II s svojo edinstveno kalibracijo v sodelovanju s Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™ ponuja optimizirano izkušnjo igranja.

Popolna prenosna zabava, ki sede v vsak žep

Xperia 5 II je kot nalašč za ljubitelje filmov, saj njen CinemaWide HDR OLED zaslon z diagonalo 15,5 cm in ločljivostjo FHD+ v formatu 21:9 nima zareze in širokozaslonsko izkušnjo prinaša v vašo dlan. Obenem vam povezava 5G omogoča, da vsebine prenesete in pretakate hitreje kot kadar koli prej. Izjemna reprodukcija barv med gledanjem filmov je navdihnjena s profesionalnimi tehnologijami Sony, ki jih uporabljajo vodilne hollywoodske studijske produkcije, način Creator, “powered by CineAlta”, pa jih na zaslonu prikaže natanko tako kot so si jih zamislili ustvarjalci.X1™ for Mobile prinaša obdelavo BRAVIA HDR za vse vsebine na zaslonu in izboljša kontrast, barvo in jasnost prav vseh, tudi pretočnih, vsebin, hitrost osveževanja zaslona 120 Hz pa ponuja gladko pomikanje in brskanje po internetu.

Xperia je postal sinonim za odličen zvok in Xperia 5 II nadaljuje s to tradicijo, ki še izboljša doživetje zabave.Želite dokaz? Preprosto, oglejte si film z uporabo Dolby Atmos®, prilagojeno v sodelovanju s podjetjem Sony Pictures Entertainment, za večdimenzionano izkušnjo prostorskega zvoka. Tudi glasba zveni bolje, saj je bila zvočna kulisa uglašena v sodelovanju s Sony Music Entertainment za resnično pristno izkušnjo poslušanja. Dekodiranje 360 Reality Audio optimizira kakovost zvoka med poslušanjem glasbe na globalni glasbeni in zabavni platformi TIDAL12. Novi naročniki TIDAL bodo ob nakupu Xperia 5 II13 upravičeni do treh mesecev brezplačne uporabe TIDAL Hi-Fi tehnologije, vključno z izkušnjo 360 Reality Audio.

Uživajte v kakovostni glasbi z uporabo sprednjih stereo zvočnikov ali v kombinaciji s slušalkami s 3,5 mm vtičem ali z brezžičnimi slušalkami. Vtič omogoča jasnejšo razločevanje zvoka med levim in desnim kanalom in šum signala zmanjšuje na nezaznavnih 20 dB - več kot 90% manj kot pri vtiču za slušalke USB-C.

Ne glede na izbrani format datotek, Xperia 5 II iz vaše glasbe iztisne kar največ. Poleg zvoka in brezžičnega zvoka v visoki ločljivosti14, Xperia 5 II ponuja tudi DSEE Ultimate, ki kakovost vaše digitalne glasbe izboljša z uporabo umetne inteligence, tudi pri poslušanju pretočnega zvoka in videa in sicer tako, da samodejno izboljša frekvenco zvoka in dinamični razpon v realnem času ter prav vsako skladbo približa zvoku visoke ločljivosti.

Kompakten a zmogljiv

S širino le 68 mm in debelino 8 mm je Xperia 5 II kot nalašč za enoročno uporabo – uporablja manj oglate vogale kot njegov predhodnik za bolj udoben občutek in popolno prileganje dlani ali žepu.

Vendar pa kompaktna oblika ne prinaša kompromisov glede zmogljivosti: Xperia 5 II je opremljen z akumulatorjem s 4.000 mAh in hitrim polnjenjem, ki akumulator do 50% napolni v le 30 minutah15. Obsežno znanje podjetja Sony na področju razvoja baterijskih tehnologij za podaljšanje življenjske dobe akumulatorjev zagotavlja, da bo telefon Xperia 5 II zdravo baterijo ponujal tudi po dveh letih uporabe16.

Pri izdelavi Xperia 5 II nismo pozabili na hitrost in tako lahko izkoristite trenutno najhitrejša omrežja 5G, ki ponujajo brezkompromisne prenose in brezhibno pretakanje visokokakovostnih vsebin - tudi datotek z visoko ločljivostjo. Mobilna platforma Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G in modemski sistem Snapdragon X55 5G Modem-RF zagotavljata brezhibno igranje, fotografiranje, večopravilnost in prenašanje podatkov z resnično več-gigabitno hitrostjo 5G ter s 25% boljšo zmogljivostjo procesorja in grafične kartice od predhodnika.

Telefon ni le kompakten – je tudi odporen na vodo v skladu s standardom IP65/681917, steklo Corning Gorilla Glass 6® na sprednji in zadnji strani pa zagotavlja trpežnost in lepoto.

Dodatna oprema

Želite še poudariti lepoto vašega Xperia 5 II? Omislite si stilski ovitek s stojalom Style Cover, ki zagotavlja udoben kot ogleda video vsebin ali igranja iger pri uporabi igranega ploščka. Stojalo je diskretno vgrajeno v zadnji del ovitka in hkrati ohranja tankost telefona. Stilski ovitek s stojalom lahko kupite ločeno v črni in modri barvi za ujemanje s telefonom Xperia 5 II.

Dostopnost

Xperia 5 II bo v črni, modri in sivi barvi in z operacijskim sistemom AndroidTM 10 na voljo od jeseni 202018.


“SONY” in “Xperia” sta blagovni znamki ali registrirani blagovni znamki družbe Sony Corporation. Vse ostale blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke so last njihovih lastnikov.

“PlayStation” je registrirana blagovna znamka ali blagovna znamka Sony Interactive Entertainment Inc.

“DUALSHOCK” je registrirana blagovna znamka ali blagovna znamka družbe Sony Interactive Entertainment Inc.

Android je blagovna znamka Google Inc.

Qualcomm in Snapdragon sta blagovni znamki podjetja Qualcomm Incorporated, ki registrirano v ZDA in drugih državah. Snapdragon Elite Gaming je blagovna znamka podjetja Qualcomm Incorporated.

Qualcomm Snapdragon in Qualcomm Snapdragon Elite Gaming sta izdelka podjetja Qualcomm Technologies, Inc. in/ali njegovih hčerinskih družb.

Dolby, Dolby Atmos, in dvojni D-simbol spadajo med registrirane in neregistrirane blagovne znamke podjetja Dolby Laboratories, Inc. v ZDA in/ali drugih državah.

© 2020 Activision Publishing, Inc. ACTIVISION in CALL OF DUTY sta blagovni znamki Activision Publishing, Inc.

© 1998 - 2020 Tencent. Vse pravice pridržane.

Tencent in Tencent Games sta blagovni znamki družbe Tencent Holdings Limited.

[i] V določenih situacijah in pri določenih motivih ni moč zagotoviti natančnega samodejnega ostrenja, ki prav tako ni možno vse za vrste živali.

2 Maksimalno število sličic na sekundo je odvisno od okolja in nastavitev.Do 20 sličic na sekundo pri nenehnem snemanju z AF/AE je na voljo za lečo z goriščno razdaljo 24 mm.Leči z goriščno razdaljo 16 mm in 70 mm lahko snemata s hitrostjo do 10 sličic na sekundo AF/AE.

3 Pri uporabi kamere z vsestransko 24 mm lečo.To funkcijo lahko omogočite v uporabniškem vmesniku »Photography Pro«.Deluje pri hitrosti zaslonke 1/60 sekunde ali višji.Odvisno od okolja v katerem je izdelan posnetek.

4 Osrednja kamera telefona Xperia 5 II omogoča snemanje počasnih posnetkov v kakovosti 4K HDR in 120 sličicami na sekundo.Preverjeno s storitvijo SpecTRAX Service podjetja Strategic Analytics, ki vsebuje podatke o preko 17.500 pametnih telefonih.Velja na 17. september 2020. Veljavno ob času poizvedbe.4K HDR s 120 sličicami na sekundo na voljo v uporabniškem vmesniku Cinematography Pro in z uporabo 24 mm leče kamere.

5 Format prikaza na zaslonu se lahko razlikuje glede na format vsebine.

6 Ta funkcija je odvisna od vsebine, dostopnosti in skladnosti igre.

7 Zmanjševanje zabrisanosti s frekvenco 240 Hz je del funkcionalnosti načina Game enhancer.Funkcionalnost med vsako sličico, zajeto med osveževanjem zaslona s 120 Hz, vstavi črno sličico in tako omogoča vizualni učinek enak frekvenci osveževanja 240Hz.Končni učinek je oster prikaz vsebin z minimalno nižjo svetlostjo.Ta funkcija je odvisna od vsebine, dostopnosti in skladnosti igre.

8 Omrežje 5G je odvisno od trga in operaterja

9 Veljavno ob času poizvedbe.

10 Predhodnik:Xperia 5

11 Igralni plošček DUALSHOCK®4 in nastavek XD naprodaj ločeno.Združljivost ni zagotovljena za vse igre.

12 Morebiti veljajo pogoji, zahteve glede uporabniškega računa in naročnine tretjih strank.Dostopnost storitve se lahko med trgi razlikuje.

13 Za to ponudbo lahko veljajo ločeni pogoji ponudnika; ti se lahko spremenijo, prekinejo ali ukinejo kadarkoli in brez vnaprejšnjega opozorila; pogoji lahko vključujejo plačila, registracijo in podatke o kreditni kartici.Ponudba velja za eno osebo.Izdelek mora imeti vzpostavljeno povezavo z brezžičnim omrežjem

14 Zvok visoke ločljivosti in brezžični zvok visoke ločljivosti potrebujeta združljive slušalke.

15 Polnjenje do 50 % v le 30 minutah omogoča uporaba 21-watnega polnilnika PD, ki je naprodaj ločeno.

16 Rezultat dosežen na podlagi simulacije Sony Mobile Communications Inc., ki temelji na dejanskem profilu uporabe z enakim tipom akumulatorja.Življenjska doba akumulatorja je odvisna od načina uporabe.

17 Ta naprava je odporna na vodo in zaščitena pred prahom.Vsi vhodi in pokrovčki morajo biti trdno zaprti.Naprave ne potopite v celoti in je ne izpostavljajte morski vodi, slani vodi, klorirani vodi ali tekočinam kot so napitki.Zloraba ali neprimerna uporaba naprave razveljavi garancijo.Naprava je bila preizkušena v skladu z zahtevami ustreznega standarda IP65/68. Naprave Sony, ki so preizkušene glede njihove vodoodpornosti, so položene v posodo, napolnjeno z vodo iz pipe, in spuščene na globino 1,5 metra.Po 30 minutah ležanja v posodi, se naprava dvigne iz vode in preveri njeno delovanje.Ta model je opremljen z USB vtičnico za polnjenje brez pokrovčka.Zagotovite, da je USB vtičnica pred pričetkom polnjenja popolnoma suha.

18 Dostopnost naprave je odvisna od države.

Sony je ustvarjalno in razvedrilno podjetje s trdnimi tehnološkimi temelji. Ne glede na to, ali gre za igralne ali omrežne storitve oziroma glasbo, fotografije, elektroniko, polprevodniške naprave ali finančne storitve, je namen podjetja, da s pomočjo ustvarjalnosti in tehnologije napolni svet s čustvi. Za več informacij obiščite http://www.sony.net/ in www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument