Sledite Sony Slovenia

#SonyCES 2021: Preoblikovanja naše prihodnosti s tehnologijami jutrišnjega dne

Sporočilo za javnost   •   jan 11, 2021 23:30 CET

Podjetje Sony Corporation ("Sony") bo na sejmu CES 2021 predstavilo najnovejše izdelke in storitve, ki temeljijo na filozofiji »preoblikovanja naše prihodnosti s tehnologijami jutrišnjega dne«. Sonyjev nastop na sejmu med 11. in 14. januarjem 2021 (PST) se bo v celoti odvil v digitalni obliki na spletnem naslovu https://square.sony.com/

Sony uporablja 'tehnologijo treh R-jev' – ti označujejo resničnost (Reality), realni čas (Real-time) in oddaljeni dostop (Remote) – s katero želi skupaj z močjo zabave navdihovati čustva ali Kando, kot čustvom rečejo na Japonskem. Hkrati želi ponuditi tudi polno podporo tem izkušnjam. Sonyjeva prisotnost na sejmu CES 2021 je zasnovana okrog 12 tematik, ki prikazujejo, kako tehnologije 3R prispevajo k najnovejšemu tehnološkemu razvoju na področjih, kot so orodja in rešitve za omogočanje ustvarjanja vsebin, vseobsežne izkušnje zabave in tehnologija za boljšo prihodnost.

V posebni spletni vsebini, pripravljeni za letošnji sejem CES, je predsednik in izvršni direktor podjetja Sony Corporation, Kenichiro Yoshida, nastopil v video predstavitvi in izpostavil glavne Sonyjeve poudarke, vključno z igralno konzolo PlayStation®5 ter projektoma VISION-S in Airpeak. Ob tem je poudaril, da »s Sonyjevo tehnologijo ustvarjalnost ne pozna meja.« Za njim je spregovoril Bill Bahhelaar, tehnološki direktor podružnice Sony Pictures Entertainment (SPE), ki je predstavil najnovejši napredek v tehnologiji virtualne produkcije in volumetričnega zajema slike. Spregovoril je tudi o povezovanju z novimi modeli televizorjev BRAVIA XR. Zatem je Jim Ryan, predsednik in izvršni direktor podružnice Sony Interactive Entertainment (SIE), predstavil razvoj skupnosti PlayStation® in poudaril: »Naša družba je povezana v omrežja kot še nikoli doslej ter bolj raznolika kot kadarkoli. Ob tem pozdravljamo in se zavzemamo za različne poglede in okuse, ki tvorijo našo skupnost.« Na koncu je Dennis Kooker, predsednik globalnega digitalnega poslovanja in prodaje v ZDA pri podružnici Sony Music Entertainment (SMEI) predstavil številne oblike edinstvenega sodelovanja, ki trenutno poteka ter vključuje umetnike in novo tehnologijo.

Vse Sonyjeve vsebine v povezavi s sejmom CES 2021 bodo na voljo prek nove Sonyjeve digitalne platforme za dogodke Sony Square. Po premieri na sejmu CES 2021 bo platforma Sony Square nato ves čas omogočala dostop do informacij in digitalnih dogodkov, povezanih z izdelki, vsebinami in tehnologijami celotne skupine Sony.

Pregled sejemskih novosti

Za ustvarjalce

Tehnologije in rešitve, ki spodbujajo ustvarjanje

Odkrijte tehnologije in rešitve za oddaljeno delo, s katerimi lahko ustvarjalci izboljšajo in obogatijo ustvarjanje vsebin

Tehnologija virtualne produkcije z volumetričnim zajemom resničnega sveta

Filmski 'seti' in dejanske lokacije mest snemanja se zajamejo v obliki 3D volumetričnih točk v oblaku. Nato se ti podatki obdelajo in pretvorijo v sliko s programsko opremo Sony Innovation Studios "Atom View" in prikažejo na zaslonu Crystal LED kot slika ozadja za virtualno produkcijo v realnem času.

Koncert Madison Beer, ustvarjen s tehnologijo 3D-ustvarjanja v realnem času

Pevka in avtorica Madison Beer, ki deluje v okviru založbe Epic Records je skupaj s podjetjema Sony Music Entertainment (SMEI) in Verizon ustvarila prikaz vseobsežne glasbene resničnosti, ki ustvarja novo izkušnjo koncerta za ogled na različnih digitalnih platformah. Z najnovejšimi inovacijami na področju tehnologije za ustvarjanje 3D-prostora v realnem času, so podobo pevke spremenili v izjemno realističen avatar. V virtualno poustvarjeni koncertni dvorani Sony Hall je predstavila venček svojih najnovejših pesmi.

Orodja za glasbeno produkcijo 360 Reality Audio

Sony in podjetje za razvoj glasbene programske opreme Virtual Sonics Inc. sta razvila programsko opremo 360 Reality Audio Creative Suite orodje za ustvarjanje glasbe, združljive s standardom 360 Reality Audio, ki omogoča ustvarjanje prostorskega zvočnega polja. Ustvarjalcem in umetnikom prinaša možnost enostavnega izražanja glasbe v 360-stopinjskem sferičnem polju, pri čemer lahko še naprej uporabljajo svoje obstoječe produkcijske platforme. Podrobnosti si lahko ogledate v sporočilu za javnost, objavljenem na spletnem naslovu TUKAJ (ang. verzija) in TUKAJ (slo. verzija).

Airpeak

Na sejmu CES 2021 je prvič predstavljena zasnova zračnega plovila Airpeak. Letalnik (dron) Airpeak, opremljen s Sonyjevim brezzrcalnim fotoaparatom polnega formata serije α (Alpha), omogoča dinamično snemanje z natančnim in stabilnim letenjem. S tem bo navdihnil kreativnost ustvarjalcev video vsebin ter jim omogočil nove možnosti izražanja. S to novostjo želi Sony prispevati k razvoju letalnikov in ustvarjati vrednost na tem rastočem trgu na najvišji ravni.

Podpora videoprodukciji v telefonu Xperia 5 II

Pametni telefon s podporo omrežju 5G Sony Xperia 5 II sodi v sam vrh ponudbe. S svojimi možnostmi zajemanja podob resničnega sveta daje ustvarjalcem na voljo še večjo izrazno svobodo. Prinaša namreč več profesionalnih fotografskih funkcij, ki jih sicer lahko srečamo v fotografskih aparatih ter več filmskih funkcij, znanih iz filmskih kamer CineAlta. Slednje pomeni, da lahko ustvarjalci uživajo v podobnih parametrih in barvnih nastavitvah kot pri pravi filmski kameri in tako izboljšajo svojo izkušnjo filmskega snemanja. Nastavitev barv, za katero je kot navdih služila barvna reprodukcija Sonyjevih profesionalnih zaslonov Master Monitor, prinaša izjemno natančen prikaz barv. S tem so barve prikazane natanko tako, kot so si jih zamislili ustvarjalci vsebin. Podpora povezovanju v omrežje 5G medtem pomeni, da lahko oddajanje in sprejemanje podatkov poteka v realnem času.

Zaslon za prikaz prostorske resničnosti

Zaslon, ki prostorske slike prikaže v treh dimenzijah in tako ustvari vtis resničnosti, omogoča ustvarjalcem, da v celoti izrazijo svojo vizijo, ko predstavljajo nove izdelke ali njihove barvne in oblikovne različice, in tako gledalcem prikažejo svoje zamisli. Izjemen realizem in visoka raven podrobnosti širita možnosti video izražanja – na primer z zasloni ali tridimenzionalnimi prikazovalniki v trgovinah. Tako lahko gledalec vidi tudi globino, teksturo in pojavnost prikazanega predmeta ter dobi občutek njegove resnične prisotnosti.

Zaslon Crystal LED

Novi zasloni serije Crystal LED so opremljeni z visoko zmogljivim procesorjem za zagotavljanje kakovosti slike X1™. Ta združuje tehnologijo za upravljanje elementov LED, razvito posebej za Sonyjeve inovativne zaslone Crystal LED, ter tehnologijo za obdelavo signala, ki navdušuje v televizorjih BRAVIA. Izjemno realistične slike je mogoče prikazati v različnih postavitvah in velikostih za raznolike namene, kot na primer v razstavnih salonih, preddverjih in na mestih virtualne produkcije. Takšne slike, ki popolnoma obdajo in prevzamejo gledalca, obenem spodbujajo tudi kreativnost ustvarjalcev.

Hawk-Eye Innovations in Pulselive spreminjata običaje v športu

Sonyjevo podjetje Hawk-Eye, ki razvija in nudi rešitve za spremljanje poteka športne igre, ter Pulselive, digitalni oddelek podjetja Hawk-Eye, ki ustvarja digitalne rešitve, namenjene izboljšanju izkušnje športnih navijačev, potrjujeta svojo zavezanost inovacijam na področju športa. Te segajo od spremljanja poteka športne igre do spodbujanja aktivnosti navijačev, pri čemer uporabljajo videosliko in podatke. Sony želi na ta način v prihodnosti ponuditi nove oblike zabave, ki omogočajo vizualen prikaz poteka igre in športnih podatkov.

Za ljubitelje

Vseobsežna izkušnja zabave

Izdelki in storitve za zabavo, ki poudarijo resničnost, omogočajo zabavo v realnem času in so dostavljene na daljavo

BRAVIA XR

Novi televizor BRAVIA XR je opremljen s kognitivnim procesorjem XR. Slednjega odlikuje inteligenca, ki posnema človeške kognitivne značilnosti. Med drugim zazna, na katere točke na zaslonu je osredotočen gledalec ter navzkrižno analizira številne elemente, ki vplivajo na kakovost slike. Na podlagi tega ustvari naravnejšo sliko, ki je bliže človeškemu spominu. Posebno pozornost televizor nameni tudi zvoku. Tega nadgradi v 5.1.2-kanalni zvok, ki gledalca z vseh strani ovije v doživetje prostorskega zvoka – od vrha do tal, od leve do desne. Rezultat je realistična in vseobsežna izkušnja, ki se izjemno približa občutku slike in zvoka, kot ga ljudje doživljamo v resničnem življenju.

Pretočni videoposnetki z zvokom 360 Reality Audio in tehnologijo prostorskega zvoka

Sony bo predstavil pretočno storitev za video vsebine v živo, ki združuje prostorsko zvočno polje in tehnologijo 360 Reality Audio. V sodelovanju z večjimi glasbenimi založbami in ponudniki pretočnega predvajanja bo storitev zaživela ob koncu letošnjega leta. Poslušalcem bo prinesla občutek prisotnosti in potopitve v dogajanje, kot če bi se skupaj z izvajalcem nahajali v istem prostoru. Pred začetkom delovanja storitve bo kot prva video vsebina z zvokom 360 Reality Audio na voljo nastop pevke Zare Larsson. Podrobnosti o tem si lahko ogledate v sporočilu za javnost, objavljenem v spletnem novinarskem središču na naslovu TUKAJ (ang. verzija) in TUKAJ (slo. verzija).

PlayStation®5

Igralna konzola PlayStation®5 (PS5™), ki je bila predstavljena novembra 2020, je opremljena z izjemno hitrim SSD-jem, integriranim lastnim sistemom I/O, brezžičnim igralnim ploščkom DualSense™ ter zvočno tehnologijo 3D, ki omogočajo uresničitev revolucionarnih igralnih izkušenj naslednje generacije. S tem prinaša igralcem povsem nov občutek vseobsežnosti. Poleg široke ponudbe iger, ki so bile na voljo že ob predstavitvi nove igralne konzole, bodo razvijalci z vsega sveta in podjetje Sony Interactive Entertainment tudi v prihodnje zavzeto ustvarjali osupljive in revolucionarne nove igre.

Za državljane sveta

Tehnologija za boljšo prihodnost

Boljše življenje s pomočjo inovacij za večjo varnost

VISION-S

Dejavnosti v okviru projekta VISION-S, s katerim želi Sony prispevati k razvoju mobilnosti, so dosegle novo raven. Medtem ko se raziskovalci še naprej ukvarjajo z razvojem vozil na področju varnosti, zabave in prilagodljivosti, so se decembra 2020 začeli preizkusi na javnih cestah v Avstriji, s katerimi želijo ovrednotiti tehnične rešitve.

Sony bo kot 'kreativno podjetje za zabavo s trdnimi temelji v tehnologiji' še naprej skrbel za čustva ali Kando, kot jim rečejo na Japonskem. Pri tem se bo naslanjal na tehnologije treh R-jev, ki omogočajo deljenje vsebin ne glede na lokacijo (Remote), brez zamika (Real-time) in z nezgrešljivim občutkom realnosti (Reality). 

Sony Corporation je kreativno podjetje za zabavo s trdnimi temelji v tehnologiji. Od iger in mrežnih storitev do glasbe, fotografij, elektronike, slikovnih senzorjev in finančnih storitev - Sonyjev cilj je z močjo kreativnosti in tehnologije napolniti svet s čustvi. Za več informacij obiščite osrednje spletno mesto http://www.sony.net, za več informacij o Sony Slovenija pa www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument