Sledite Sony Slovenia

Novi televizor Sony XH90 4K HDR Full Array LED TV kmalu pri prodajalcih

Sporočilo za javnost   •   jun 01, 2020 13:00 CEST

Uživajte v ogledu filmov, kot so si jih zamislili ustvarjalci in se pripravite na igralne konzole nove generacije

Sony je naznanil prihod novih televizorjev XH90 4K HDR Full Array na trgovinske police. Televizor XH90 srednjega razreda združuje Sonyjevo nezamenljivo kakovost slike, domiselno zasnovo zvoka in enostavno uporabo ter se ponaša kot odličen spremljevalec za prihajajoče igralne konzole nove generacije.

Televizor XH90 vključuje Sonyjevo vrhunsko tehnologijo Full-Array z lokalnim zatemnjevanjem in poudarjanjem, ki dinamično spreminja količino svetlobe na posameznih delih zaslona glede na predvajano vsebino. Rezultat je dramatično povečanje kontrasta in svetlosti slike. Z natančnim uravnoteženjem svetlosti po celotnem zaslonu postanejo temni prizori še temnejši in svetli prizori še svetlejši – natanko tako, kot si je zamislil ustvarjalec.

Odličen zvok televizor XH90 dosegajo s pomočjo tehnologije Acoustic Multi-Audio™ (pri modelih z zaslonom velikosti 65” in več), ki vključuje dva visokotonca za pozicioniranje zvoka na zadnjem delu televizorja, zato zvok sledi dogajanju na zaslonu in zagotavlja izjemno doživetje gledanja. Dodatno je tukaj še nova zvočniška enota X-Balanced Speaker, ki združuje jasen zvok in elegantno oblikovno zasnovo.

Poskrbljeno je tudi za prihajajočo novo generacijo igralnih konzol. Modeli XH90 namreč podpirajo ločljivost 4K s 120 sličicami na sekundo in hiter odzivni čas prek vhodov HDMI ─ vse za maksimalno zmogljivost in vrhunsko igralno izkušnjo.

Tudi novi XH90 prinašajo očem gledalcev natančno to, kar so si zamislili ustvarjalci vsebin, in sicer z načinom Netflix Calibrated. Način je bil posebej razvit za Netflixove izvirne vsebine in reprodukcijo kakovosti slik na televizijskem zaslonu, ki je enakovredna kakovosti studijskega izvirnika. Netflix Calibrated Mode zvesto sledi viziji in namenom ustvarjalca.

Serija XH90 se ponaša s funkcijo Android TV in storitvijo Google Assistant[1], trgovino Google Play in vgrajenim Chromecastom, ki nudi uporabnikom enostaven dostop do vsebin, storitev in naprav preko svoje široke platforme. Sonyjevi originalni meniji uporabniškega vmesnika in glasovni ukazi so ravno tako izboljšani za boljšo vsakodnevno uporabo. Z napravami, ki so združljive s storitvama Google Assistant3 in Amazon Alexa[2] lahko predvajate in upravljate videoposnetke z Youtuba z Google Home ali zamenjate program in glasnost z napravami, ki podpirajo Amazon Alexo. Z Apple® AirPlay® 2 lahko uporabniki predvajajo filme, glasbo, igre in svoje fotografije na televizorju iz naprav iPhone®, iPad® ali Mac®. Tehnologija Apple HomeKit™ pa zagotavlja enostaven in varen način za upravljanje televizorja preko naprav iPhone®, iPad® ali Mac®[3].

Cena in razpoložjivost

Televizorji XH90 4K HDR Full Array bodo pri evropskih prodajalcih na voljo konec maja. V Sloveniji bosta modela dimenzij 55'' in 65'' na voljo prvi teden junija, drugi teden pa dimenziji 75'' in 85''.

Za informacije o ceni obiščite spletno stran http://www.sony.si/.

Glavne lastnosti televizorjev Sony XH90 4K HDR Full Array LED

Velikosti zaslona: 85”, 75”, 65” in 55”

 • 4K HDR procesor X1™ poustvari več globine, tekstur in naravnih barv z objektno-osnovano tehnologijo HDR remaster.
 • Lokalno zatemnjevanje svetlobe v ozadju po celotni površini slike s tehnologijo X-tended Dynamic Range™.
 • Nov model televizorja Full Array LED srednjega razreda, ki prinaša uporabnikom več raznovrstnosti.
 • Tehnologija Acoustic Multi-Audio (na voljo samo pri modelih z velikostjo zaslona od 65’’ naprej) in X-Balanced Speaker (na voljo pri vseh velikostih zaslona).
 • Zaslon TRILUMINOS™ reproducira subtilne barvne odtenke, svetlobo in gradacijo iz video objektiva v domačo dnevno sobo.
 • Združljivost z Dolby Vision™ in Dolby Atmos™.
 • Diamantno izrezan okvir za tanko oblikovno zasnovo.
 • Delovanje s Smart Speakers, vključno z napravami, ki omogočajo Google Home in Amazon Alexa.
 • Enostavna povezljivost s široko paleto naprav z Apple AirPlay 2, HomeKit.
 • Hiter dostop do različnih vsebin in storitev preko funkcije Android TV.
 • Združljivost s formatom 4K s 120 sličicami na sekundo (prek bodoče programske posodobitve) – za prihajajoče igralne konzole nove generacije.
 • Način Netflix Calibrated Mode zagotavlja studijsko kakovost za najboljšo izkušnjo gledanja Netflixovih vsebin. Razvili so ga Sonyjevi inženirji za kakovost slike v sodelovanju z Netflixovimi strokovnjaki za barve. Način Netflix Calibrated Mode zagotavlja kakovost slike, ki se približuje kakovosti zaslonov za obdelavo slike, ki se uporabljajo v filmskih studih.
 • Način Custom Mode skupaj z ostalimi Sonyjevimi kalibriranimi načini ogleda zagotavlja različne možnosti gledanja, ki ustrezajo okusu posameznika, ohranijo pa se ustvarjalčevi nameni.

[1] Razpoložljivost funkcije je odvisna od države in razpoložljivosti združljivih izdelkov.

3Naprava Google Home (naprodaj ločeno), združljiva s Sonyjevimi televizorji, ki jih poganja Android TV. Zahtevane so združljive naprave, povezane v isto domače brezžično omrežje. Potrebna je aplikacija Google Home, ki je na voljo za prenos v iPhone App Store ali Google Play. Predmet pogojev aplikacije. Uporabnik mora povezati združljive naprave za nadzor operacije. Ko je prenos zaključen, se funkcija Google Home lahko poveže s Sonyjevo napravo in tako dostopa do funkcije glasovnega upravljanja.

4Naprave Amazon Alexa (naprodaj ločeno), združljive s Sonyjevimi televizorji, ki jih poganja Android TV. Zahtevan je uporabniški račun pri Amazonu. Za dostop do nekaterih vsebin je morda treba skleniti naročnino. Združljive naprave zahtevajo internetno povezavo. Amazon, Echo, Alexa in povezani logotipi so blagovne znamke podjetja Amazon.com, Inc. ali njegovih podružnic.

[3] Funkciji Apple® AirPlay® 2 in HomeKit™ bosta na voljo pri modelih leta 2019: ZF9, AF9, ZG9, AG9, XG95 in XG85 (85”, 75”, 65” in 55”) ter modelih leta 2020: ZH8, A9, A8, XH95, XH90, XH85, XH81 in XH80. Funkciji AirPlay 2 in HomeKit zahtevata na napravi iOS sistem iOS 12.3 ali kasnejši in na napravi Mac sistem macOS 10.14.5. Apple, AirPlay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac in macOS so blagovne znamke podjetja Apple Inc., registriranega v ZDA in ostalih državah. Posodobitev strojne programske opreme je zahtevana preko omrežja.

Sony je ustvarjalno in razvedrilno podjetje s trdnimi tehnološkimi temelji. Ne glede na to, ali gre za igralne ali omrežne storitve oziroma glasbo, fotografije, elektroniko, polprevodniške naprave ali finančne storitve, je namen podjetja, da s pomočjo ustvarjalnosti in tehnologije napolni svet s čustvi. Za več informacij obiščite http://www.sony.net/ in www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument