Sledite Sony Slovenia

Na natečaju Sony World Photography Awards tudi letos slavi slovenski fotografski talent

Sporočilo za javnost   •   feb 26, 2019 09:20 CET

London, 26. februar 2019: World Photography Organisation in Sony, ki podpirata fotografe iz 62 držav po celem svetu, sta danes objavila zmagovalce nacionalnih nagrad za leto 2019. Na seznamu zmagovalcev je tudi Klemen Razinger, prejemnik slovenske nacionalne nagrade za leto 2019.

Kategorija nacionalnih nagrad, ki je del prestižnih in mednarodno priznanih fotografskih nagrad Sony World Photography Awards, dokazuje zavezanost podjetja Sony k podpori lokalnih fotografskih talentov s prepoznavanjem in globalno promocijo njihovih del.

Klemenova fotografija z nazivom Agata K je bila izbrana za najboljšo med poslanimi deli fotografov s slovenskim državljanstvom, ki živijo v Sloveniji in ki so svoje izdelke prijavili v kategorijo odprto tekmovanje Sony World Photography Awards.

Klemen je svobodni fotograf, ki živi v Ljubljani. Po uspešni profesionalni karieri deskarja na snegu je na Univerzi v Ljubljani diplomiral iz grafike, smer fotografija, kjer se je prvič srečal z dokumentarno fotografijo. Uvajal se je kot pomočnik različnim fotografom in med tem razvil številne sposobnosti, ki so mu pomagale pri ustvarjanju te zmagovite fotografije. Portret je del vsakoletne serije, ki jo Klemen ustvari za skupino inovativnih frizerjev v Sloveniji.

»Letos smo se odločili za renesančni videz. Med raziskovanjem tega obdobja za potrebe fotografiranja sem se navdušil nad močno izraznostjo in čustvenostjo na obrazih. Moj rojstni kraj je močno povezan z renesanso in tudi zato je bilo fantastično delati na tem projektu,« je nastanek fotografije opisal Klemen, ki je bil presrečen ob novici, da je postal prejemnik Slovenske nacionalne nagrade. »Novice o nagradi sem se zelo razveselil. V preteklem letu sem ustvaril nekaj izjemno močnih projektov in vesel sem, da jih lahko pokažem mednarodni javnosti. Vedno se veselim sodelovanja na natečaju Sony World Photography Awards, saj lahko na ta način naredim tudi letni pregled svojih projektov.”

Kot dobitnik nacionalne nagrade je Klemen prejel tudi najnovejšo digitalno fotografsko opremo podjetja Sony. Zmagovalna dela bodo na ogled na razstavi Sony World Photography Awards Exhibition, ki bo v Londonu potekala med 18. aprilom in 6. majem, in v knjigi zmagovalcev leta 2019.

Mednarodno priznane nagrade Sony World Photography Awards v organizaciji World Photography Organisation predstavljajo enega od najpomembnejših dogodkov na svetovnem fotografskem koledarju. Natečaj letos že dvanajsto leto poteka v sodelovanju s podjetjem Sony kot krovnim sponzorjem, sestavljajo pa ga štiri tekmovalne kategorije: profesionalno tekmovanje (za opus del), odprto tekmovanje(za posamično fotografijo), študentsko tekmovanje (za izobraževalne ustanove) in mladinsko tekmovanje(za fotografe stare med 12 in 19 let).

Zmagovalci 62 nacionalnih nagrad ter zmagovalci 10 kategorij odprtega tekmovanja so bili objavljeni danes. Ožji izbor del profesionalnega in študentskega tekmovanja bo objavljen 26. marca, skupni zmagovalci in zmagovalci profesionalnega tekmovanja pa bodo razglašeni 17. aprila. Za več podrobnosti obiščite www.worldphoto.org

Za dodatne informacije se lahko obrnete na:

Press department, WorldPhotographyOrganisation press@worldphoto.org / +44(0)2078863043 / 3049

O World Photography Organisation 

World Photography Organisation je globalna platforma za fotografske pobude. Deluje v do 180 državah, naš namen pa je povzdigniti nivo razprave o fotografiji z izpostavljanjem najboljših fotografij in fotografov na svetu. Ponosni smo, da gradimo trajna razmerja tako z individualnimi fotografi, kot z vodilnimi partnerji iz fotografske industrije po vsem svetu. Skozi vse leto pripravljamo dogodke, med katerimi so Sony World Photography Awards, ki je eden največjih in vodilnih svetovnih fotografskih natečajev ter PHOTOFAIRS, mednarodni umetniški sejmi posvečeni fotografiji. Več na www.worldphoto.org.

O podjetju Sony

Podjetje Sony je vodilni proizvajalec avdio, video, igralnih, komunikacijskih in informacijskih tehničnih izdelkov za trg potrošnikov in profesionalnih uporabnikov. S svojo glasbo, slikami, računalniško zabavo in spletnim poslovanjem Sony predstavlja vodilno znamko za digitalno razvedrilo na svetu. Sony je zabeležil konsolidirano prodajo na letni ravni v višini približno 76 milijarde USD za fiskalno leto, ki se je končalo 31. marca 2017. Več informacij o Sony na centralni spletni strani http://www.sony.net, o Sony Slovenija pa na www.sony.si.

Sony Imaging Products & Solutions Inc. je hčerinsko podjetje v popolni lasti družbe Sony, ki je odgovorno za izdelke in rešitve na področju upodabljanja - od fotoaparatov za potrošnike, celovitih rešitev za profesionalne uporabnike in televizijske postaje, do izdelkov za medicino.

Priložene datoteke

Wordov dokument