Sledite Sony Slovenia

Ko se približuje najtemnejši dan leta, ujemite svetlobo s Sonyjevim 100mm objektivom STF

Sporočilo za javnost   •   dec 14, 2017 17:13 CET

Robert Maschke _Nemčija_ SEL100F28GM

“Kjer je svetloba, je možno fotografirat,” je dejal Alfred Stieglitz, legendarni ameriški fotograf iz preloma stoletja ter podpornik fotografije kot medija umetniškega izražanja.

21. december je najkrajši in posledično najtemnejši dan v letu, saj je sonce takrat na najnižji točki južnega dela neba. Nič nenavadnega, da ob zimskem solsticiju mnogi dobijo asociacijo na tople nogavice, vroče napitke in redke sončne žarke. Toda za fotografe ti temnejši dnevi predstavljajo idealno priložnost za fotografiranje tako z umetno, kot z neverjetno naravno zimsko svetlobo. Da bi proslavili ta najlepši del leta, je Sony več evropskim portretnim fotografom postavil izziv, da ujamejo zimsko svetlobo in posnamejo čudovite fotografije z objektivom SEL100F28GM.

Kot kontrast trdi svetlobi, ki se lahko pojavi v slabše osvetljenih razmerah, mehko, neostro ozadje doda ščepec manjkajoče mehkobe fotografiji, ki bi bila sicer videti preveč ostro osvetljena. Lastnosti Sonyjevega objektiva SEL100F28GM omogočajo prav to: izjemno ločljivost in čudovito mehkobo neostrine (bokeh), ki jo omogoča originalna STF - Smooth Trans Focus optika. Ta objektiv zato fotografom omogoča, da širijo meje svojega ustvarjanja tudi kadar se srečajo z zahtevnimi svetlobnimi razmerami. Zaradi izjemno kratkega območja globinske ostrine, zaslonke z 11 lopaticami ter edinstvenega optičnega elementa za glajenje ostrih delov, lahko fotografi s tem Sonyjevim objektivom ustvarijo čudovita ozadja z zmehčanimi viri svetlobe, medtem ko elementi v ospredju ostajajo navdušujoče ostri.

Od čarobnih prazničnih lučk in ognjemetov, do panoram mest in mostov, uličnih svetilk in osvetljenih izložb - objektiv SEL100F28GM vsak vir svetlobe spremeni v neverjetno priložnost za raznovrstne in edinstvene fotografije, kjer je ozadje prav tako zanimivo kot motivi v ospredju.

Zato vzemite svojo fotoaparat in izkoristite naravno lepoto, ki nas obkroža v tem delu leta. V pomoč pri fotografiranju naj vam bodo tudi nasveti Sonyjevega ambasadorja fotografije za Slovenijo Uroša Podlogarja o tem, kako lahko posnamete neverjetne fotografije med zimskim solsticijem:

Uroš je o projektu dejal: »Fotografiranje z naravno svetlobo mi je zelo pri srcu. Takrat si prisiljen najti pravo svetlobo. Zimski čas ponuja več priložnosti za to, saj lahko najdete veliko več "lahkih" virov - od božičnih luči do svetlega snega v gorah ... Takšni pogoji so običajno bolj zahtevni za fotografa, vendar so končni rezultati toliko boljši. Sam obožujem zgodnje jutranje meglice in dogajanje tik preden se razsvetli, saj so trenutki pred sončnim vzhodom za mene najlepši in skrivnostni deli dneva. Ta svetloba je ena najzahtevnejših za zajem, a ima za posledico osupljive slike.«

Objektiv SEL10028GM mi omogoča, da v svojih slikah dobim popoln »bokeh« učinek, zaradi česar so si edinstveni, drugačni in zanimivi za gledalca. Ta objektiv mi je omogočil tudi igranje v zahtevnejših zimskih razmerah - resnično mehko snema snežinke in naredi mehke in subtilne slike,« je še dodal Uroš.

O podjetju Sony

Podjetje Sony je vodilni proizvajalec avdio, video, igralnih, komunikacijskih in informacijskih tehničnih izdelkov za trg potrošnikov in profesionalnih uporabnikov. S svojo glasbo, slikami, računalniško zabavo in spletnim poslovanjem Sony predstavlja vodilno znamko za digitalno razvedrilo na svetu. Sony je zabeležil konsolidirano prodajo na letni ravni v višini približno 76 milijarde USD za fiskalno leto, ki se je končalo 31. marca 2017. Več informacij o Sony na centralni spletni strani http://www.sony.net/, o Sony Slovenija pa na www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument