Sledite Sony Slovenia

Družbi Sony Semiconductor Solutions in Microsoft sklenili partnerstvo za razvoj rešitev pametnih kamer za poslovne stranke

Sporočilo za javnost   •   maj 20, 2020 09:00 CEST

Družbi želita s sodelovanjem povečati dostopnost rešitev za video analitiko in s tem uporabnikom omogočiti boljše poslovne rezultate

Družbi Sony Semiconductor Solutions (Sony) in Microsoft Corp. (Microsoft) sta napovedali partnerstvo za razvoj rešitev, s katerimi bosta strankam obeh družb olajšali dostopnost in uvajanje pametnih kamer z umetno inteligenco (AI) ter video analitike.

Kot rezultat partnerstva bosta obe družbi v Sonyjev senzor inteligentnega vida IMX500 vgradili možnosti umetne inteligence Microsoft Azure AI, ki omogoča pridobivanje uporabnih informacij iz slik pametnih kamer in drugih naprav. Sony bo ustvaril tudi aplikacijo za pametno kamero, ki bo delovala s pomočjo platforme Azure IoT in storitev Cognitive Services. Z njo bo dodatno dopolnil senzor IMX500 ter razširil možnosti in zmogljivosti video analitike za poslovne uporabnike. Kombinacija obeh rešitev bo združila Sonyjeve vrhunske tehnologije za zajem in zaznavanje slike – vključno z edinstveno funkcionalnostjo visokohitrostnega procesiranja z umetno inteligenco – ter Microsoftovo znanje in izkušnje z računalništvom v oblaku in s platformo umetne inteligence. Rezultat tega bodo nove možnosti video analitike, ki bodo na voljo strankam in partnerjem iz različnih gospodarskih panog.

»S povezovanjem Sonyjeve inovativne tehnologije za zajem in zaznavanje slike in Microsoftovih izvrstnih storitev umetne inteligence v oblaku bomo na trg pametnih kamer prinesli zmogljivo in praktično platformo. Upamo, da bomo z njo podprli kreativnost naših partnerjev in prispevali k reševanju izzivov v različnih gospodarskih panogah,« je dejal Terushi Shimizu, izvršni direktor in predsednik družbe Sony Semiconductor Solutions Corporation.

»Video analitika in pametne kamere lahko omogočijo boljši vpogled v poslovanje in rezultate. Obstajajo različni scenariji za podjetja,« je poudaril Takeshi Numoto, podpredsednik družbe in vodja trženja pri Microsoftu. »S tem partnerstvom združujemo Microsoftovo znanje in izkušnje pri nudenju zaupanja vrednih rešitev umetne inteligence in analitike ter Sonyjev primat na trgu slikovnih senzorjev. S tem bomo pripomogli k ustvarjanju novih priložnosti za stranke in partnerje obeh družb.«

Video analitika je prinesla nove rešitve za poslovne uporabnike iz različnih gospodarskih panog, s katerimi lahko odkrijejo nove načine za ustvarjanje prihodkov, poenostavijo operacije in znižajo stroške ter rešujejo različne izzive. Na primer: trgovci lahko uporabijo pametne kamere za zaznavanje, kdaj je treba ponovno napolniti police z izdelki, pomagajo pa jim lahko tudi bolje načrtovati optimalno število odprtih blagajn glede na čakalno vrsto. V proizvodnji lahko medtem pametne kamere uporabijo za prepoznavanje nevarnosti v realnem času, še preden pride do poškodb. Takšni načini uporabe, ki se zanašajo na zbiranje podatkov iz številnih pametnih kamer, razporejenih na različnih mestih (npr. v trgovinah, skladiščih in distribucijskih centrih), običajno prinašajo težave z optimizacijo dodeljevanjem računskih zmogljivosti. Rezultat so visoki stroški in visoka poraba energije.

Za reševanje teh izzivov bosta Sony in Microsoft združila svoje moči in poenostavila dostop do rešitev računalniškega vida. To bosta storila z vgradnjo Microsoftove tehnologije Azure AI v Sonjyev senzor inteligentnega vida IMX500, obenem pa bosta partnerjem tudi omogočila, da vgradijo svoje modele umetne inteligence. Rezultat takšne integracije bodo pametnejše, še naprednejše kamere za uporabo v poslovnih okoljih. Hkrati se bo povečala učinkovitost dodeljevanja sredstev v tovrstnih sistemih, kar bo pripomoglo k večji stroškovni in energetski učinkovitosti.

Sonyjeva aplikacija za pametne kamere, ki jo omogoča Microsoftova platforma Azure, je namenjena neodvisnim ponudnikom programske opreme, specializiranim za rešitve računalniškega vida in video analitike, pa tudi OEM-proizvajalcem pametnih kamer, ki želijo pri svoji strojni opremi ponuditi dodano vrednost. Aplikacija bo dopolnjevala senzor IMX500 in bo predstavljala temelj, na katerem bodo lahko neodvisni ponudniki programske opreme in OEM-proizvajalci trenirali svoje modele umetne inteligence, da bi lahko ustvarili specifične rešitve za video analitiko in računalniški vid v skladu s potrebami svojih strank. Aplikacija bo poenostavila ključne točke poteka dela in zagotavljala razumne varnostne ukrepe za zaščito podatkovne zasebnosti in varnosti. Neodvisnim ponudnikom programske opreme bo omogočila, da prihranijo čas pri rutinskih opravilih za integracijo, s čimer bodo lahko več časa namenili razvoju edinstvenih rešitev, ki jih potrebujejo njihove stranke.

Poleg tega bo aplikacija poslovnim uporabnikom omogočala enostavnejše iskanje, treniranje in uvajanje modelov umetne inteligence za uporabo v video analitiki.

Microsoft in Sony bosta v okviru skupnega partnerstva sodelovala tudi s partnerji in poslovnimi strankami pri uvajanju in omogočanju so-inovacij na področju računalniškega vida in video analitike v okviru Microsoftovega programa AI & IoT Insider Labs. Microsoftov program AI & IoT Insider Labs ob podpori Microsoftovih strokovnjakov ter drugih ponudnikov rešitev, kot je Sony, nudi dostop in omogoča možnosti za razvoj, izdelavo prototipov in testiranje rešitev za stranke. Družbi bosta v okviru centrov za so-inovacije začeli z izbranimi strankami sodelovati še letos.

O podjetju Microsoft

Microsoft (Nasdaq »MSFT« @microsoft) omogoča digitalno transformacijo v dobi inteligentnega oblaka in inteligentnih storitev. Njegova naloga je, da vsaki osebi in vsaki organizaciji na svetu omogoči, da doseže več.

O podjetju Sony Semiconductor Solutions

Sony Semiconductor Solutions je vodilno globalno podjetje na področju slikovnih senzorjev. Prizadevamo si za napredne tehnologije upodabljanja, ki olajšajo opravila in prinašajo veselje v življenja ljudi. Poleg tega razvijamo in želimo na trgu ponuditi nove vrste tehnologij zaznavanja s ciljem nudenja različnih rešitev, ki bodo razširile zmožnosti vida in zaznavanja tako ljudi kot strojev. Za več informacij obiščite spletni naslov https://www.sony-semicon.co.jp/e/.

Sony je ustvarjalno in razvedrilno podjetje s trdnimi tehnološkimi temelji. Ne glede na to, ali gre za igralne ali omrežne storitve oziroma glasbo, fotografije, elektroniko, polprevodniške naprave ali finančne storitve, je namen podjetja, da s pomočjo ustvarjalnosti in tehnologije napolni svet s čustvi. Za več informacij obiščite http://www.sony.net/ in www.sony.si.

Priložene datoteke

Wordov dokument