Sledite Sony Slovenia

Daj tačko: popoln vodič do slave vašega kosmatinca na Instagramu

Sporočilo za javnost   •   jun 28, 2019 09:37 CEST

 • Ne glede na status vašega ljubljenčka – super zvezda ali up prihodnosti – vam nova tehnologija samodejnega ostrenja oči živali (Animal Eye Auto Focus) omogoča narediti popoln posnetek za njegov družbeni profil.
 • Sony razkriva pet najpomembnejših evropskih štirinožnih vplivnežev, oznake #dogsofinstagram in #catsofinstagram pa so že presegle 250 milijonov objav.
 • Vodič vključuje serijo fotografij, ki jih je posnel nagrajeni živalski portretni fotograf Gerrard Gethings, in predstavlja Instagram zvezdi psičko @dolly_pawton ter mačka @danteduke_thecat

Ne glede na to, ali ljubite pse ali obožujete mačke, lahko na družbenih omrežjih ure in ure preživite ob brskanju po fotografijah najbolj fotogeničnih živali. Leta 2019 je Instagram postal najpomembnejša platforma za objavo fotografij hišnih ljubljenčkov in že preko 250 milijonov uporabnikov oznak #dogsofinstagram in #catsofinstagram pomeni, da je težko izstopati. Edinstvena tehnologija samodejnega ostrenja oči živali družbe Sony uporabnikom omogoča posneti fotografije v popolnem fokusu in vašim kosmatincem prinaša vse všečke, ki si jih zaslužijo.

Sony je predstavitev svoje edinstvene tehnologije samodejnega ostrenja oči živali Animal Eye AF na modelih α6400, α7III in α7RIII pospremil z objavo petih ljubljenčkov z največ sledilci v Združenem kraljestvu. Na seznamu boste našli nasmejanega samojeda, puhastega črnega pomeranca in par potujočih zlatih prinašalcev.

Pet ljubljenčkov z največ sledilci v Evropi:

 • 4. @wat.ki (pes – 779.000 sledilcev)

Sony je prav tako združil moči z Instagramovima zvezdama Dolly Pawton (@dolly_pawton) in Dante Duke (@danteduke_thecat), s katerima vam predstavlja vrhunski vodič za popolne fotografije vaše Instagramove zvezde prihodnosti.

Sony, profesionalni fotograf za ljubljenčke Gerrard Gethings in kosmata vplivneža Dolly Pawton ter Dante the Cat so pripravil popolna navodila kako vašega štirinožca spremeniti v zvezdo na Instagramu, med drugim pa boste izvedeli tudi, kako izbrati ustrezna ozadja in kako vašega kosmatinca naučiti pozirati.

Gerrard Gethings, mojster živalske fotografije, je dejal: »Fotografiranje živali se bistveno razlikuje od fotografiranja ljudi. Ustvariti morate okolje, pri katerem nadzorujete čim več elementov. Pomembno je, da zagotovite mir in tišino. Trik je pridobiti in ohraniti pozornost vašega ljubljenčka dovolj dolgo, da lahko naredite želeno fotografijo.«

»Ko ste zadovoljni s kompozicijo, imate v večini primerov na voljo le delček sekunde za izdelavo popolnega posnetka, zato morate izbrati pravi fotoaparat. Vse tu predstavljene fotografije smo posneli s fotoaparati podjetja Sony, pri čemer smo uporabili tehnologijo samodejnega ostrenja živalskih oči. Izostritev je bistvenega pomena. Nova tehnologija podjetja Sony fotoaparatu omogoča samodejno spremljanje oči živali in jih ohranja v izredno ostrem fokusu, kar mi omogoča, da se osredotočim na izdelavo popolnega posnetka.«

Stella in Lucy (lastnici Dolly Pawton) sta dejali: »Eden od top nasvetov je, da prepoznate pozo, v kateri vaš ljubljenček uživa. Ko je bila Dolly mlajša, sva opazili, da zelo rada uporablja mizo kot oporo, in tako je to postala njena prepoznavna drža. Tik pred pritiskom na sprožilec, uporabiva njeno najljubšo piskajočo igračko (mali beli cmok), s katero se igra že vrsto let. Ko jo zasliši, jo pogleda, ne glede na ostalo dogajanje v okolici – ne veva, kaj bi naredili, če bi cmok izgubili.«

»Če želite narediti več posnetkov, je ključnega pomena ohranjanje ljubljenčkove pozornosti. Tu sva postali resnično kreativni in proizvajava kopico čudnih zvokov, ki ohranjajo njeno pozornost – in pogosto pritegujejo tudi čudne poglede mimoidočih. Na koncu Dolly dobi še nagrado v obliki njenega najljubšega priboljška.«

Karen Duque, lastnica mačke Dante the Cat, je dodala: »Pri mačkah je najpomembnejše to, da se počutijo udobno. Dante je zelo sproščen maček, a kljub temu mu pred vsako serijo posnetkov omogočimo, da spozna svojo novo okolico. Sprehodi se po njej, se podrgne ob rekvizite in povoha vse potrebno – in potem je pripravljen na portret!«


Stella in Lucy (lastnici Dolly Pawton) sta prav tako pripravili seznam ključnih elementov, ki jih je potrebno upoštevati, če želite svojega ljubljenčka spremeniti v Insta-zvezdo:

1. Sprejmite njegovo edinstveno osebnost

Ljubek, gobčen, prikupno bedast, pustolovski; vsi ljubljenčki imajo svojo osebnost. Vsi vemo, kako posebni so, in tako jih spodbujajte, da pokažejo svojo edinstveno plat in povedo svojo zgodbo. Dolly ima talent za modo in je strastna aktivistka – vse njene objave se navezujejo na to.

2. Oprava

Izberite svojstven videz, ki izstopa. Naj si bo izpiljena eleganca, stilski modni dodatki ali tematska oblačila za praznike (ne pozabite na pustne maske in božičkove klobučke) – vsi imamo radi simpatične kostume. Še bolj pomembno kot to pa je, da ostanete zvesti stilu vašega ljubljenčka – če se mu praznična oprava ne prilega, ga pustite takšnega, kot je. Poskusite ohraniti pristnost, ne glede na vse.

3. Pripravite sceno

Instagram je vizualna družbena platforma, kar pomeni, da je ključno ustvariti imidž, ki vzbuja pozornost in ustvariti fotografijo, ki bo zaustavila prste med pomikanjem. Rekviziti, ozadja, ustrezna osvetlitev in popolna izostritev so nepogrešljive pri predstavitvi in izgradnji osebnosti vašega kosmatinca ter ustvarjanju podob, ki pritegnejo.

Izbira je vaša – pozni zajtrk v bistroju, 'kozarček' v baru, sprehod po plaži ali udobno pretegovanje na zofi – izberite tista ozadja, ki prinašajo nekaj novega, a hkrati ohranjajo osebnost vašega štirinožca.

4. Pasja poza in mačja drža

Izberite tiste zorne kote, ki najbolje izražajo osebnost vašega ljubljenčka in njegove morebitne fizične lastnosti. Več časa kot boste preživeli ob fotografiranju vašega štirinožca, bolje boste spoznali njegovo najboljšo pozo – naj si gre za samozavestno držo, ki vzbuja zaupanje, ali čohanje po trebuhu, ki odraža njegovo igrivo naravo. Tu so priboljški zagotovo vaš najboljši prijatelj!

5. Osredotočite se na kakovost

Uporabite najboljšo opremo za zajem ostrih fotografij, ki odražajo vsako ped ljubljenčkove blesteče osebnosti in videza. Nova tehnologija za samodejno ostrenje oči živali na fotoaparatih podjetja Sony vam bo omogočila izdelavo vrhunskih portretov vaših ljubljenčkov, poudarila njihove podrobnosti in jim omogočila, da resnično zaživijo na zaslonu. Stari rek pravi, da so 'oči ogledalo duše', in najnovejša tehnologija podjetja Sony vam bo omogočila posneti osupljive, natančne in ostre fotografije žalostnih pasjih oči, ki bodo zagotovo zaustavile prste uporabnikov.

6. Podnapis

Podnapisi lahko dodatno pripomorejo izraziti osebnost in zgodbo vašega ljubljenčka ter sledilcem omogočijo vpogled v njegove ali njene misli. Domiselni, zabavni in sarkastični zapisi pogosto najbolj pritegnejo, seveda če so ustrezni. Vaše objave opremite s trenutno popularnimi oznakami in jim tako zagotovite pozornost, ki jim pripada.

7. Bodite dosledni

Ohranjajte enak ton in sporočilnost, tako glede podob kot tudi besedil, in tako ustvarite močno identiteto, ki jo lahko ljudje hitro prepoznajo. Prav tako bodite dosledni glede urnika vaših objav, ki naj bodo dovolj pogoste, da bodo zadržale pozornost občinstva.

Pierrick Masson, vodja za izmenljive objektive pri Sony Europe, je dejal: »S porastom števila ljudi, ki svoje ljubljenčke fotografirajo in njihove podobe objavljajo na družbenih omrežjih, postaja vse bolj pomembno, da vaš fotoaparat omogoča mogočne in natančne posnetke. Nova tehnologija za samodejno ostrenje oči živali podjetja Sony na fotoaparatih α6400, α7III in α7RIII vam omogoča, da vašo pozornost usmerite na odzive vašega ljubljenčka in na kompozicijo, ostalo delo pa bo opravil fotoaparat sam. Vse, kar morate narediti sami, je zmagovalni posnetek.«

Pasje pasme z največ oznakami na Instagramu:

 1. Čivava – 22,3 milijona objav
 2. Francoski buldog – 22,1 milijona objav
 3. Mops – 17,4 milijona objav
 4. Zlati prinašalec – 18 milijonov objav
 5. Labradorec – 15,6 milijona objav
 6. Haski – 14,2 milijona objav
 7. Nemški ovčar – 12,2 milijona objav
 8. Pomeranec – 12 milijonov objav
 9. Shih-tzu – 9,6 milijona objav
 10. Buldog – 7,1 milijona objav

O tehnologiji samodejnega ostrenja oči živali podjetja Sony:

Tehnologija samodejnega ostrenja oči živali Sony je na voljo na fotoaparatih α7 III, α7R III α6400 podjetja Sony in uporabnikom omogoča posneti popolne portrete njihovih ljubljenčkov.

Napredna tehnologija prepoznavanja objekta z uporabo umetne inteligence, ki se uporablja pri funkciji samodejnega ostrenja oči v realnem času (Real-time Eye AF), je bila nadgrajena z novim algoritmom, ki sedaj fotoaparatu omogoča ohranjanje fokusa na očeh živali. Tehnologija omogoča hitro, natančno in samodejno sledenje očem različnih živali.

Prepoznavanje živali lahko izberete v meniju. Preprosto izberite »Žival« v meniju »Zaznavanje objekta«. Prepoznavanje oči vašega ljubljenčka lahko potem enostavno aktivirate s pritiskom na tipko sprožilca do polovice ali s pritiskom na tipko, ki jo določite sami.

O podjetju Sony

Sony je ustvarjalno in razvedrilno podjetje s trdnimi tehnološkimi temelji. Ne glede na to, ali gre za igralne ali omrežne storitve oziroma glasbo, fotografije, elektroniko, polprevodniške naprave ali finančne storitve, je namen podjetja, da s pomočjo ustvarjalnosti in tehnologije napolni svet s čustvi. Za več informacij obiščite http://www.sony.net/ in www.sony.si. 

Priložene datoteke

Wordov dokument